Sunweb: “Kunnen met een goed gevoel naar de Giro”

maandag 23 april 2018 om 09:12
Sunweb: “Kunnen met een goed gevoel naar de Giro”

Sunweb-ploegleider Aike Visbeek is tevreden over het vertoonde vormpeil van Giro-kopman Tom Dumoulin in Luik-Bastenaken-Luik.  “Hij zat weer bij de beste twintig renners in koers, dus we kunnen met een goed gevoel naar de Giro”, vertelt Visbeek aan NUsport.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Dumoulin besloot de afsluiter van het ardennendrieluik op een vijftiende plaats, dit is zeven plaatsen hoger dan vorig jaar. “Ik denk dat Tom in Luik-Bastenaken-Luik op hetzelfde niveau zat als vorig jaar”, stelt Visbeek over de Giro-winnaar van 2017. De klassieker was voor Dumoulin een laatste test voor de start van de Giro d’Italia.

“Er waren iets van acht renners die zich volledig op Luik-Bastenaken-Luik gefocust hadden en daar zat Tom niet bij. Dan is het niet gek dat hij in de finale niet mee kon met de besten. Nu is het zaak om verder te kijken richting de Giro. Ik denk dat Tom op schema ligt.”

In de finale reed de wereldkampioen tijdrijden zich volledig leeg voor ploegmaat Sam Oomen, iets wat volgens Visbeek hoort bij het zijn van een team. “Sam was zondag de man met de beste benen bij ons en dan is het logisch dat Tom voor hem wil rijden. Tenminste, bij ons in de ploeg is dat normaal.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

assen 23 april 2018 om 15:37

Theuns reed echt w-a-a-r-d-e-l-o-o-s. Kelderman reed heel goed en werd al 2e in een WT koers. Alleen waren er dit jaar veel minder meevallers (winst Arndt) en wel meer tegenvallers (Dumoulin ziek en op muil).

Ben trouwens ook erg benieuwd naar Vervaeke. De voortekenen zijn niet echt goed. We hebben nog niet veel van hem gezien, en van de hoogtestage van Tom met Sam en Vervaeke zei Tom: “Sam heeft me op de training pijn kunnen doen”. ;-)

0
DonQuijote 23 april 2018 om 20:58

@veluberto
Ik heb ES player. Kwaliteit super. Alleen heb ik dan net weer geen smarttv die de app heeft. Dus koppel ik een laptop aan de tv. Kunt alles op demand terugkijken.
Kan geen manier vinden om commentaar te kiezen dus zit ik als in Spanje wonende vast aan een vervelende spaanse commentator samen met Contador, die nu hij gestopt wel heel veel leuke dingen heeft te vertellen.

Misschien neem ik nog een maand erbij voor de giro. MAar daarna zeg ik op.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone