Sunweb heeft vertrouwen in Matthews voor Milaan-San Remo

Sunweb heeft vertrouwen in Matthews voor Milaan-San Remo

foto: Marcel Koch

maandag 13 maart 2017 om 17:53

Sunweb heeft haar selectie geopenbaard voor Milaan-San Remo. De Duitse ploeg heeft een sterk collectief rondom sprinter Michael Matthews gebouwd. Ook Tom Dumoulin en Warren Barguil maken hun opwachting in La Primavera. Met Bling mikt de ploeg op de overwinning.

Dumoulin als ondersteuning
“Milaan-San Remo is een belangrijk koers voor ons en we hebben daar al goede resultaten neergezet in het verleden”, vertelt ploegleider Aike Visbeek in een persbericht. “We hebben een goede en ervaren ploeg voor deze wedstrijd. De laatste jaren draait het vaak uit op een gedecimeerde massasprint. We hebben het parcours gecheckt en kennen alle details. Iedere renner is dus helemaal voorbereid op zaterdag.”

Matthews moet het dus gaan doen. “We mikken op een goed resultaat met Michael. Tom, Warren en Simon Geschke moeten hem door de finale loodsen. Met de overwinning van John Degenkolb twee jaar geleden hebben we geleerd dat samenwerken de beslissende factor is. Dat is cruciaal om Michael zo fris mogelijk naar San Remo te brengen. Na een goede week en de nodige vorderingen in Parijs-Nice, gaan we met vertrouwen naar Italië.”

flag-de Sunweb voor flag-it Milaan-San Remo 2017
flag-de Nikias Arndt
flag-fr Warren Barguil
flag-nl Roy Curvers
flag-nl Tom Dumoulin
flag-de Simon Geschke
flag-au Michael Matthews
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-nl Albert Timmer

Dit artikel delen:

26 Reacties

Arema Pro Cycling Team 13 maart 2017 om 17:57

Stamsnijder was toch ziek afgestapt dit weekend?

0
hadock 13 maart 2017 om 18:03

Ik was helemaal vergeten dat Matthews bij sunweb reed!

0
AZH 13 maart 2017 om 18:06

Ik snap niet dat Sunweb meedoet aan deze wedstrijd. Als ik her en der zo lees staat de winnaar toch al vast.

0
vlek 13 maart 2017 om 18:16

Waarom geen De Kort was mijn eerste reactie.. Nog even wennen.

Matthews en Dumoulin zijn een ijzersterk duo voor over de Poggio, hopelijk met een kansje voor Dumoulin om de sprint te ontlopen. Geschke misschien nog mee in de groep en wie weet kan Arndt nu echt bevestigen.

0
RRobson 13 maart 2017 om 18:43

Ha daar heb je die AZH weer om de boel op te leuken. Toch niet met je afstandsbediening gegooid na die prachtige sprint van Fernando vandaag?
On topic: Matthews toch goed in vorm lijkt me, heeft wel baat bij een harde koers. Dumoulin zowel de Cipressa als de Poggio een tempo laten opleggen dat Matthews maar net kan volgen? Dan gaan er toch veel snellere jongens in de problemen komen.

0
DrJ 13 maart 2017 om 18:53

Dan krijg je wel jongens als Degenkolb, Kristoff, Sagan mee waarschijnlijk en ook Demare zou dit aankunnen.

0
Romāns Vainšteins 13 maart 2017 om 19:01

Matthews gewoon kanidaat-winnaar die een tot de tanden gewapend team geheel in dienst verdient, rijdt Dumoulin mee als luxeluxeluxe-knecht/bliksemafleider met een Nijdammetje ?

0
Chrys 13 maart 2017 om 19:02

@drj
Met een beetje hulp wel ;)

Matthews zat er zondag nog goed bij in Nice, dus lijkt me zeker in vorm ondanks dat we hem nog nauwelijks hebben gezien.

0
assen 13 maart 2017 om 19:25

Matthews was zeker goed. Ik hoop alleen dat ie niet in snelheid heeft ingeboet. Vind m niet de snelste sprinter. Maar dat was Degenkolb ook niet, en die won ook.
Sagan, Gavrila, Colibreli, die zie ik toch nog als iets sneller en de Poggio ook goed over komen.

0
Turtlehead 13 maart 2017 om 19:33

Was in PN tot het laatst erg sterk. Als hij met twee helpers de laatste paar kilometers in gaat, maakt ie kans.
Maar op pure snelheid wint ie niet snel van Sagan en zeker niet van Gaviria. Was het maar vast zaterdag 16 uur.

0
AZH 13 maart 2017 om 19:38

@RRobson: nee ik heb geen tv thuis :) Nouja wel een tv, geen tv abonnement :)

0
LaurentJalabert 13 maart 2017 om 19:47

Goeie selectie. Arndt toont ook goede dingen wanneer het omhoog gaat de laatste tijd, dus ook die lijkt me een toegevoegde waarde. Misschien zelfs een sprintje aantrekken voor Matthews als het meezit.

0
schipperaar 13 maart 2017 om 20:29

Matthews kan redelijk dalen maar van de Poggio is het van bocht naar bocht voor de echte specialisten, al vaak mis gegaan door de overmoedigen. Misschien toch die kwikbidon voor de wegligging, wel oppassen met weggooien.

0
robotour 13 maart 2017 om 20:36

Is Matthews sneller dan Arndt ? Ik zie Dumoulin wel proberen er van door te gaan op de Poggio. Het tempo hoog houden op de Poggio voor Matthews lijkt mij geen kans van slagen te maken.

0
nederbelg 13 maart 2017 om 21:02

@schipperaar
Dus: op de top staat een verzorger klaar met een kwikbidon. Hilarisch… en dan natuurlijk een totaal uit de hand lopend Degenkolb-drinkbusmanoeuvre waardoor 90 man tegen de vlakte knikkeren en Gatis Smukulis als enige overeind blijft en wint…

0
schipperaar 13 maart 2017 om 21:22

@nb
Of na een slopende afdaling per ongeluk een slokje nemend de laatste kilometer, t wordt steeds leuker, waar zijn de Karstens gebleven?

0
Koersmaniak 13 maart 2017 om 22:38

Heeft dit jaar nog geen uitslag gereden zijn reputatie waard.
Vorig jaar won hij 2 ritten in Parijs Nice en werd hij 53e in MSR..

0
heuvelcolombia 14 maart 2017 om 01:21

@Koersmaniak, Matthews viel vorig jaar in de finale.
@robotour, MSR is een klein beetje langer en anders dan de Evans Ocean Race. Ik zou niet zomaar iedereen sprinter met wat inhoud een kans geven hier. Maar goed, wie weet… Als Arndt zich zo goed heeft ontwikkeld.

Waarom Barguil mee doet weet niet.

0
G99prblms 14 maart 2017 om 08:19

Kijkend naar de laatste 2 winnaars hebben er nu gewoon weer minimaal 15 kans op de overwinning. Misschien gaat Gaviria wel weer (te) vroeg net als gisteren, slaat Sagan zijn ketting eraf, valt Bouhanni en wint van Avermaet.

0
hnac 14 maart 2017 om 08:29

Sinds Ciolek gewonnen heeft moet je rekening houden met iedere sprinter met inhoud. Matthews heeft een aardige kans. Heeft Sagan toch een aantal keer verslagen in de sprint. Zelfs Groenewegen heeft een piepklein kansje.

0
Boomie1 14 maart 2017 om 08:38

@hnac: Bling heeft sowieso een kans. Hij was 2 jaar terug al 3e naar een toen super Dege en Kristoff. Vorig jaar was ie ook al topfavoriet na z’n toen super Parijs – Nice.

0
Ab Normaal 14 maart 2017 om 08:43

Kan me gewoon niet voorstellen dat dit niet eindigt in een sprint van een uitgedunde groep.
Er zijn teveel sprinters met inhoud die daar op azen en een team samenstellen die het vluchters zullen terughalen en het tempo hooghouden zodat sprinters die een bergje minder verteren eraf vliegen.
Moet een machtige sprint worden waar, valpartijen en overige omstandigheden daargelaten, Sagan, Gaviria, Degenkolb, Matthews, Kristoff, Colbrelli en Bouhanni wel deel van uit zullen maken, misschien ook Demare.
En die kunnen allemaal winnen hoewel de vorm van Kristoff voor mij een raadsel is op dit moment.
En Colbrelli is tot nu toe nog nooit boven zichzelf uitgestegen als het echt moet in een topwedstrijd.
Wint leuke wedstrijden, zeker een mooie erelijst, maar nog niet in de echte topwedstrijden.

0
Noud89 14 maart 2017 om 08:54

Ik kan me eigenlijk voor voorstellen dat er buiten Dimension Data, Etixx en Bora ploegen zijn die willen controleren op en na de Poggio. Ook ploegen als Sunweb, Trek, Sky, Astana en Bahrain hebben er baat bij om de koers gewoon hard te maken. Wellicht dat ik als Etixx zijnde met deze Sagan ook niet eens vol op de kaart Gaviria zou trekken maar Stybar/Trentin/Alaphilippe ook in een vrijere rol zou laten koersen.

Alleen denk ik dat niemand Sagan er af krijgt, en niemand met Sagan naar de meet wil rijden. En dat het daarom toch een sprint van een omvangrijker groepje gaat worden.

0
snoep de hond 14 maart 2017 om 11:19

@vlek, Romāns Vainšteins, robotour,
Zoals hierboven gecommuniceerd en ook al eerder aangegeven in interviews met verschillende renners zijn Barguil en Dumoulin hier volledig in steun van Matthews. Ik verwacht dan ook niet dat 1 van de 2 gaat wegspringen (hoogstens in reactie op iemand anders). Ze zullen eerder in de finale gaten dicht gaan rijden, tempo maken bergop en de sprint aantrekken.

0
tvm 14 maart 2017 om 16:47

Waarom nemen ze Degenkolb niet ook mee? Dan heb je twee ijzersterke troeven in handen.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone