Sunweb heeft slotklim verkend: “Profiel in routeboek komt niet overeen”

woensdag 6 september 2017 om 14:41

Bij Sunweb rekenen ze woensdag opnieuw op een goede prestatie van Wilco Kelderman. Namens Sunweb is Tom Veelers na de Clasicá San Sebastián begin augustus op verkenning geweest naar de Puerto de los Machucos, de slotklim van vandaag. “Het nieuwe monster van de Vuelta a España, heb ik al voorbij horen komen”, vertelt ploegleider Marc Reef aan WielerFlits.

Hoewel Kelderman zelf de klim niet is opgereden, heeft de Duitse ploeg eigen videomateriaal bestudeerd. “Er zitten heel lastige stukken in. Het profiel in het routeboek komt niet helemaal overeen met hoe de klim daadwerkelijk is. We zijn voorbereid op wat ons te wachten staat.” Reef ziet daarom mogelijkheden voor zijn kopman. “Wilco zou kunnen aanvallen. Maar er is van alles mogelijk. De verschillen met Alberto Contador en Miguel Ángel López zijn nog vrij groot, met Ilnur Zakarin wat minder, maar ook het gat op Vincenzo Nibali is na gisteren kleiner. […] Op de finale klim krijgen we een man-tegen-man-gevecht.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Jean Dumas 6 september 2017 om 14:46

Op dergelijke klimmen zit iedereen in het rood dus wordt er vooral verzuring verdragen en gelost, is wel mooi vind ik omdat Sky zo weinig heeft in te brengen.

Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 14:46

En hoe komen ze dan precies ‘niet overeen’ ?

HoofdIsVrij 6 september 2017 om 14:48

Dacht altijd dat Marc Reef een Australiër of iets dergelijks was. Maar blijkt dus een Nederlander te zijn die op een vrij laag niveau heeft gefietst. Knap dat hij het dan tot ploegleider bij een WT team heeft geschopt.

Bonifazio 6 september 2017 om 14:58

edit WF: laat trollgedrag achterwege

Zjoske 6 september 2017 om 15:21

@RV
Ze willen vooral de concurrentie niet wijzer maken dan ze zijn. Ze delen ook geen informatie over welke tandwielen ze gestoken hebben ;-)

Crevaison 6 september 2017 om 15:32

Het Strava-profiel is aardig hetzelfde:
https://www.strava.com/segments/15554466

schipperaar 6 september 2017 om 15:33

Een klim moet je dus wel oprijden om te weten waar en hoe lang het het meeste pijn doet, was daar nou echt geen tijd voor inspector Morse?

Sebas 6 september 2017 om 15:51

@ Hoofdisvrij

Toffe vent. Komt uit het Oosten, waar de ploeg ook z’n oorsprong kent, en deed het op nationaal niveau echt wel goed. Werd vaak van gezegd dat het een slimme was; altijd zuinig tussen de wielen rijdend en de koers goed kunnen lezen. Keurig zijn studie afgemaakt en bij het management vd ploeg ingestapt.

Plavka 6 september 2017 om 16:38

@hoofd

Is echt wel bekend bij de amateurs, en dat heeft niks met knap te maken, maar puur met connecties. Vraag Aike maar eens, die was nog minder qua renner. Netwerken.

Erica-de-moeder-van-Niki 6 september 2017 om 18:49

Of misschien maakt een goede renner nog geen goede ploegleider…..

xistnc 6 september 2017 om 20:04

Vergeleken met andere beklimmingen vond ik het profiel nu juist wél behoorlijk kloppen. Voor Spaanse begrippen althans.

Headlines

Materiaalzone

Populair