Stybar sluit deelname aan WK veldrijden uit

zondag 29 november 2015 om 10:01
Stybar sluit deelname aan WK veldrijden uit

foto: Sirotti

Zdenek Stybar zal in januari niet meedoen aan het WK veldrijden in Zolder. De Tsjech van Etixx-Quick-Step richt zich op het wegseizoen. Deze week beslist hij welke crossen hij nog wel zal rijden in voorbereiding op het wegseizoen.

Al langer is bekend dat Styby enkele veldritten wil rijden. “Ik zal deze week beslissen welke crossen ik rijd”, vertelt hij. “Ik ga geen vijf crossen rijden, denk ik. Dat gaat gewoon niet. Het past niet in mijn voorbereiding.”

De ex-wereldkampioen in het veld was na de Boonen & Friends veldrit duidelijk tegenover Sporza. “Na de ploegstage ga ik in twee of drie veldritten meedoen. Het WK rijd ik zeker niet. Dat past niet in mijn programma en het parcours is ook niet te vergelijken met Hoogerheide”, zegt Stybar. In Hoogerheide wist hij in 2014 de regenboogtrui te grijpen.

“Het WK-parcours in Zolder is heel technisch”, kijk hij vooruit. “Ik denk niet dat ik daar kan meedoen voor de overwinning. Ik wil er ook echt mijn tijd niet in investeren. Ik wil alles zetten op de voorjaarsklassiekers.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

ditisdavid 29 november 2015 om 10:31

Met alle respect, maar waarom zou je iemand die zo over het veldrijden denkt in je cross willen hebben?

achtpuntzes 29 november 2015 om 11:09

@ ditisdavid:
? wat bedoel je?

Jan Blokland 29 november 2015 om 12:23

Nou dat is toch niet zo moeilijk achtpuntzes.
Het is gewoon de conditie op een voor Stybar leuke manier op pijl houden. Als crosser voor de overwinning heb je niets aan hem zoals hij het nu zegt. Toen hij wereldkampioen werd, had hij geïnvesteerd in een aantal crossen. Maar wat ik nu begrijp is dat niet de bedoeling. En dan begrijp ik de uitspraak van ditisdavid wel.

Arry1337 29 november 2015 om 12:23

Met alle respect, maar waarom zou je reageren op iemand die zo’n ongegronde opmerking maakt?

Thijs E 29 november 2015 om 13:12

Stybar wil in 2016 (weer) meedoen om de knikkers in o.a. RVV en PR. En ik ben bij dat een paar crossen in de voorbereiding passen, jammer dat het voor het WK niet geldt. Het is een goede coureur en een aanwinst voor elke koers die hij rijdt.

De krampachtige reflex om mensen uit te sluiten die te weinig zouden crossen draagt weinig bij aan de sport.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair