Stybar past voor Dwars door Vlaanderen, Lampaert op jacht naar derde zege op rij

dinsdag 2 april 2019 om 10:07
Stybar past voor Dwars door Vlaanderen, Lampaert op jacht naar derde zege op rij

Kan Yves Lampaert opnieuw Dwars door Vlaanderen winnen? - foto: Cor Vos

Yves Lampaert gaat in Dwars door Vlaanderen op jacht naar zijn derde achtereenvolgende zege. De Belgische kampioen is namelijk één van de zeven renners die namens Deceuninck-Quick Step geselecteerd is voor de Belgische WorldTour-koers. Van de favorieten voor de Ronde van Vlaanderen blijft enkel Zdenek Stybar thuis.

Voor veel renners wordt Dwars door Vlaanderen gebruikt als laatste test voor de Ronde van Vlaanderen van aankomende zondag. Bij Deceuninck-Quick Step is dat niet anders, laat ploegleider Tom Steels doorschemeren. “We willen zien waar we als ploeg toe in staat zijn en we willen naar huis met een goed resultaat”, blikt de 47-jarige Belg, zelf oud-winnaar van de semiklassieker, vooruit.

“De eerste tachtig kilometer zijn vlak, daar willen we de boel controleren”, doet Steels het strijdplan uit de doeken. “In de heuvelzone zal het een uitputtingsslag worden, zeker met de voorspelde wind en regen.”

Lampaert vertrekt als één van de speerpunten aan Dwars door Vlaanderen. De afgelopen twee jaar toonde hij zich steevast de sterkste in de koers. Beide keren kwam hij solo als eerste over de streep. Als hij een derde maal zegeviert wordt hij alleen recordhouder. Hij wordt vergezeld door Philippe Gilbert en Bob Jungels, die op Vlaamse wegen ook getuigen van een prima vormpeil.

Man in vorm Zdeněk Štybar krijgt rust van de ploegleiding. Net als concullega Greg Van Avermaet mikt de winnaar van de E3 BinckBank Classic voluit op de Ronde van Vlaanderen. Kasper Asgreen, Alvaro Hodeg, Florian Sénéchal en Iljo Keisse staan daarentegen morgen wel aan de start in Roeselaere.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Rhohan 2 april 2019 om 10:20

Hodeg en Keisse mogen dus het eerste uur aan de bak en de rest uit de wind houden. Dat zal toch vooral voor Hodeg als een degradatie voelen.

AnderJ 2 april 2019 om 10:40

Zie ik het goed dan starten degenen die zichzelf als topfavorieten voor de RVV zien (Stybar, Van Aert, Van Avermaet) woensdag niet. Van der Poel kiest voor een andere route, maar zou ik ook minder sterren geven dan voornoemde drie.

Rhohan 2 april 2019 om 13:02

Matthieu heeft nog niet veel koersen gereden en heeft DDV juist nodig om te verbeteren. Die topfavorieten hebben al het nodige aantal km’s erop zitten. Natuurlijk bereid je je dan anders voor.

Pubsted 2 april 2019 om 10:55

van der Poel heeft ook nog minder gereden dan die 3. Plus dat die volgens mij wel gedijt bij lekker veel koersen.

HSV 2 april 2019 om 11:04

Dat geloof ik ook. Hij kan nu extra koershardheid opdoen. Volgens Roger de Vlaeminck had hij beter net als Wout meteen kunnen gaan koersen op weg. Zit ook wat in. Maar ik begrijp wel dat Mathieu en team zeker wilden weten dat hij genoeg km heeft gemaakt om er tot in de finale bi j te kunnen zitten. Lossen is niet zijn ding. Nu weten ze dat hij genoeg inhoud heeft. Volgend jaar net als Wout hup de Omloop rijden.

leegloper 2 april 2019 om 12:46

Had die wedstrijdpauze er ook niet mee te maken dat MVDP een vol crossseizoen reed, terwijl Van Aert meer doseerde met het oog op de voorjaarsklassiekers?
edit: Afgezien van Antalya dan. Eigenlijk heeft MVDP juist 2 koersdagen meer dan WVA, maar wel kortere ritten op lager niveau.

ivo001 2 april 2019 om 13:14

Ik geef Jungels toch meer kans dan Lampaert.

Romāns Vainšteins 2 april 2019 om 17:37

Jungels zou deze ook moeten passen. Die hoort gewoon bij de top-topfavorieten van zondag.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair