Stroetinga voorspelt: “Weinig renners halen de finish”

Stroetinga voorspelt: “Weinig renners halen de finish”
zaterdag 25 april 2015 om 13:37

De Zuid-Oost Drenthe Classic is vandaag het decor voor de vijfde wedstrijd in de Topcompetitie. Jo Piels-renner Elmar Reinders verdedigt in zijn eigen regio de leiding in het klassement. De UCI 1.2-koers zal echter niet bij menig wielervolger bekend zijn. Uittredend winnaar Wim Stroetinga legt aan WielerFlits uit: “Normaal gesproken leent deze wedstrijd zich niet voor een massasprint.”

Naast Stroetinga staan op de erelijst van deze 24 jaar oude koers ook renners als Jeroen Blijlevens, Steven de Jongh, Bert-Jan Lindeman en Maurits Lammertink. In Drenthe is het al de gehele dag regenachtig en in de loop van de middag lijkt dat ook niet op te klaren. Daarnaast wakkert vanmiddag de wind aan, die vrij spel heeft op de Drentse open vlaktes.

“Ook moeten we veel draaien en keren, waardoor iedereen van voren wil zitten. De kasseien zullen niet zo beslissend zijn. Daar gaan zeker renners moeten lossen, maar de winnaar rijdt daar niet weg. Daarvoor duurt het te lang tot aan de finish. Maar het weer is vandaag niet zo best. Ik denk niet dat er veel renners binnenkomen vandaag”, aldus Stroetinga.

Zijn eigen kansen voor de winst vandaag acht de renner van Parkhotel Valkenburg niet zo groot. “Ik weet niet wat ik van vandaag moet of mag verwachten. Ik ben vorige week gevallen en daar heb ik toch wel wat last van gehad. Maar ik zie het wel. Het is in ieder geval zaak dat we in de laatste honderd kilometer nog zo gegroepeerd mogelijk zitten, dan kan er nog van alles gebeuren”, laat de sprinter in het midden. Vanmiddag rond de klok van half vijf finisht de wedstrijd in Nieuw-Amsterdam.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Fiets 25 april 2015 om 14:08

Talentje. Ongelofelijk dat geen pro Tour ploeg hem oppikt. Wint toch geregeld zijn wedstrijdjes

0
xistnc 25 april 2015 om 14:45

Dat zijn de wedstrijdjes waar NL-ers veelvuldig in scoren, waar geen WT-ploegen aan mogen meedoen. Wim wordt bovendien volgende maand 30.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone