Stroetinga: “Ik ben op dit moment de snelste sprinter”
Youri IJnsen donderdag 14 mei 2015 om 17:33

Stroetinga: “Ik ben op dit moment de snelste sprinter”

Wim Stroetinga won vanmiddag de derde etappe in Olympia’s 3M Tour. Voor de Fries van Parkhotel Valkenburg was het al zijn tweede zege deze week. Op dinsdagmiddag mocht hij in het Friese Ureterp al het hoogste podium beklimmen na etappe 1B. Vorig seizoen pakte Stroetinga vier etappe-overwinningen en werd daarnaast tweede in het eindklassement. “Ik sluit niet uit dat die prestaties dit jaar onmogelijk zijn”, vertelt de 30-jarige ex-prof na afloop aan WielerFlits.

Spannende sprint
Afgelopen dinsdag had Stroetinga alle tijd om te juichen. Donderdag was dat anders, want Jeff Vermeulen en Coen Vermeltfoort sprintten zij aan zij met Stroetinga: “Het was spannend tot op de streep. In de finale werd er naar ons gekeken om het gat dicht te rijden. Dat lukte uiteindelijk, maar ik was op anderhalve kilometer mijn trein kwijt. Dennis Bakker verrichtte in de laatste kilometer berenwerk, waarna ik het wiel van Marco Zanotti terugvond. Vermeulen ging vroeg aan en ikzelf kon er pas laat uitkomen. Het was gelukkig op tijd, al kostte het vandaag wel veel kracht. Maar dat mag ook wel eens keer”, knipoogt de oud-renner van Milram, die na afloop de groene puntentrui om zijn schouders kreeg.

‘Ik ben op dit moment de snelste sprinter’
In de editie van 2014 was de omloop in en rondom Reuver ook de aankomst voor de derde rit. Deze duurde toen vijftig kilometer langer, maar kende wel dezelfde winnaar. “Toch was het vandaag anders. Omdat de koers minder lang duurt, kunnen er meerdere jongens meesprinten. Omdat er veel meer renners denken dat ze kunnen winnen, is het een stuk hectischer. Maar een sprint is een sprint. En op dit moment ben ik de snelste. Maar het tij kan natuurlijk zo maar keren. Met de ploeg hebben we nu twee etappezeges en twee jongens die nog meedoen voor de eindoverwinning. Of eenzelfde scenario als vorig jaar mogelijk is? Dat sluit ik niet uit, maar we zullen het niet cadeau krijgen. We zien wel hoe het loopt de rest van de week.”

Etappes van vrijdag en zaterdagmorgen cruciaal
Vrijdag volgt er een nieuwe etappe in de Nederlandse Olympia’s 3M Tour. Dan is het Belgische Diegem decor voor een rit met heuveltjes en kasseien, over de wegen van de voormalige juniorenklassieker Curitas Classic. “Morgen is een lastige dag en de kans op een massasprint klein, denk ik. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik geen idee heb wat ik van morgen kan verwachten. Vandaag is er relatief rustig gekoerst, maar de laatste twee dagen is er ontzettend hard gereden. Ik merkte vandaag aan een aantal renners dat ze niet zo scherp meer waren. We moeten in ieder geval zorgen dat Bob (Schoonbroodt, tweede in het klassement, red.) mee zit, want het kan nog wel eens hectisch worden. Pas na de tijdrit van zaterdagmorgen kunnen we de balans opmaken, dan weten we meer.”

Stroetinga is de nieuwe leider in het puntenklassement - Foto: Youri IJnsen/WielerFlits

Stroetinga is de nieuwe leider in het puntenklassement – Foto: Youri IJnsen/WielerFlits

 
8 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2015
Amen Wim
14 mei 2015
Ik begin het vermoeden te krijgen dat Wim Stroetinga zelf achter de account van Fiets zit
14 mei 2015
Zou wel een stunt zijn. Of in ieder geval iemand uit #teamstroetinga
DMenchov hahaha :) Wordt ook wel een beetje Wim door de Strotinga met Fiets.
14 mei 2015
Ik ben geen bekende van D'n Stroet. Gewoon een kenner van de koers
Ik ben het compleet met Fiets eens. Stroetinga is net zo'n groot talent als Petacchi of Rebellin. Alle WT-ploegen zitten echt te slapen bij die drie, grotere talenten rijden er niet rond op dit moment...
Hahahhah Blanco :p
14 mei 2015
Die zijn respectievelijk 11 en 13 jaar ouder dan Stroetje, blanco. Je had ook Joop Zoetemelk in dat rijtje kunnen noemen. Let maar op, onze Stroet gaat nog mensen verbazen

Reacties zijn gesloten.