Strikt protocol in de Tourbubbel van Jumbo-Visma

Door , zondag 12 juli 2020 om 15:00
Strikt protocol in de Tourbubbel van Jumbo-Visma

© Jumbo-Visma

De Jumbo-Visma-Tourploeg is dezer dagen op hoogtestage in de Franse Alpen. Tijdens ons interview gisteren, ging Wout van Aert ook iets dieper in op de maatregelen die de ploeg neemt in de bestrijding tegen Covid-19. “Ik was er niet gerust in, maar het valt bijzonder goed mee.”

Iedereen is naar Tignes afgereisd met de wagen. Van Aert deed dat vanuit Girona, waar hij de voorbije tien dagen in een appartement verbleef met zijn echtgenote. “Enerzijds verlangde ik er enorm naar om de ploegmaats terug te zien en eindelijk opnieuw in de echte routine van het profbestaan terug te vallen”, vertelt hij. “Anderzijds was ik er ook niet helemaal gerust in. Maar de ploegleiding heeft het zo strikt aangepakt, dat de schrik snel is weggeëbd.”

Het hele team – renners en staf – heeft zich voor de afreis naar de Alpen laten testen op het virus. Iedereen bleek negatief. Ter plekke logeert de ploeg in twee chalets. “Een ervan wordt uitsluitend bemand door renners, de andere wordt bewoond door de stafleden”, verduidelijkt Van Aert. “Daar komt verder niemand binnen. Zelfs geen kuisploeg. Alle promotionele opdrachten gebeuren in openlucht. Ook iedereen van het management en het marketing- en mediateam is getest, maar zij mogen niet in de chalets. Die overigens helemaal ontsmet werden voor onze aankomst. En dagelijks worden onze temperaturen gecontroleerd.”

Broodjes smeren
Vanuit Jumbo-Visma wordt ons bevestigd dat het wel degelijk om een strikt protocol gaat. Ook de acht renners ontsnappen er niet aan. Anderhalve meter afstand is het devies, en indien niet mogelijk is een mond- en neusmasker verplicht. Zo draagt zowel de renner als de verzorger een mondkapje tijdens de massage.

Verder wordt gevraagd om vliegreizen te beperken. En bij lange autoreizen mogen maximaal twee personen in de wagen zitten. Bij korte ritjes wordt dat uitgebreid tot drie. Met mondmasker! Ook voor de lange verplaatsing naar de Alpen zelf werden de nodige maatregelen genomen. Zo mag er niet geluncht worden in een wegrestaurant, maar werd iedereen gevraagd om thuis broodjes te smeren. “En in de laatste week voor onze afreis is ons gevraagd om de sociale contacten tot een minimum te herleiden”, besluit Van Aert.

© Jumbo-Visma / Bram Berkien

Dit artikel delen:

10 Reacties

xistnc 11 juli 2020 om 20:30

“Strikte protocollen? Jawadde, daarvoor komen we niet over van Sunweb!”

Turtlehead 11 juli 2020 om 21:54

Zou dat nou veel zin hebben, zo’n mondkapje tijdens de massage?

mus van de maasstad 11 juli 2020 om 22:06

Als beide een mondkapje dragen wel. Een mondkapje voorkomt datje anderen besmet. Zal niet 100% zijn maar de kans zal een stuk kleiner zijn.

Kelder is de Man 11 juli 2020 om 23:19

Vast wel iets. Een klant van me is besmet geraakt door een hoestende masseuse zonder. Hoe het was afgelopen met weet ik niet, maar het had vast kunnen helpen. En daarbij is hij een extreme Close Talker, dus heeft vast ook anderen besmet.

mus van de maasstad 12 juli 2020 om 07:16

Dat was geen massage met happy end
:p

nummer3 12 juli 2020 om 08:59

Of juist wel. Dat voorkom je dan weer wel met een mondkapje.

Polleke 11 juli 2020 om 22:46

Die omstandigheden en protocols zijn onmogelijk maandenlang in stand te houden… Op een bepaald moment moet je de buitenwereld toch in om bv… 3 weken door Frankrijk te fietsen met alle bijhorende logistieke obstakels…

oborobo 12 juli 2020 om 10:40

Inderdaad,dit is tijdens een Tour de France toch niet tedoen.
Al die verplaatsingen,al die teams,toeschouwers enz.

Wheely 12 juli 2020 om 10:46

Ja dat wordt een bizarre cultuurshock voor sommigen als ze opeens hutjemutje in een peloton van 200 man langs duizenden toeschouwers fietsen.

Motorindefiets 13 juli 2020 om 08:59

Doping controleurs zijn ook niet welkom! Vrij spel dus! Whaha

Headlines

Materiaalzone

Populair