Strandrace-kampioene Rooijakkers: “Winnen verveelt nooit”
Rooijakkers (links) was ook al Europees kampioene - Foto: Orange Pictures / Jos Kafoe
zaterdag 11 maart 2017 om 19:15

Strandrace-kampioene Rooijakkers: “Winnen verveelt nooit”

Pauliena Rooijakkers stond vandaag voor de vierde keer in even zoveel NK’s Strandrace op het hoogste schavotje van het erepodium. De 23-jarige Limburgse van Parkhotel Valkenburg-Destil was blij met haar titel én die van haar vriend Ronan van Zandbeek. “We zullen er niet in slapen, maar ze krijgen een mooi plekje”, belooft ze aan WielerFlits.

Strandkoningin van Nederland
Rooijakkers is in deze discipline de Marianne Vos van alle andere disciplines. Al jaren rijdt de Limburgse haar concurrentes aan gort en ook deze keer stond er geen maat op haar. “Het winnen verveelt nooit. Het is altijd mooi als je een mooie trui mee naar huis kunt nemen. Winnen is altijd leuk. Maar het is jammer dat dit NK tegelijk viel met de Ronde van Drenthe en zo laat in het strandrace-seizoen is. Vorig jaar deden heel erg veel meiden mee. De locatie en de datum zorgen ervoor dat andere meiden zich op de weg concentreren. Dat is jammer, maar ik hoop dat het volgend jaar weer anders is. Ik vind dat de KNWU daar beter over moet nadenken.”

‘Simpel’ parcours
Rooijakkers, door haar prestaties de laatste jaren beter bekend als de Strandkoningin van Nederland, liet geen spaander heel van de concurrentie. Wel had het parcours op Ameland zwaarder gemogen. “Het was best wel vrij simpel. Ze moeten het uitdagender maken, dat is veel leuker. Dan komt uiteindelijk toch de beste bovendrijven. Het was vandaag te makkelijk. De start en finish waren de belangrijkste punten. Op het heuveltje met dat losse zand aan het begin, had ik meteen een voorsprong. Die trok ik door en toen ik achterom keek zag ik niets meer. Toen moest ik wel nog veertig kilometer blijven geven, omdat je nooit weet of je lek rijdt. En dat is wel lastig, om je zo lang te moeten blijven concentreren.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
11 maart 2017 19:17
" Rooijakkers (rechts) was ook al Europees kampioene"

Voor de kijkers links, neem ik aan?
11 maart 2017 20:22
Dit is een foto van een EK?
11 maart 2017 22:30
Als je een zwaarder parcours wil moet je toch gaan veldrijden of mountainbiken?

Reacties zijn gesloten.