Stijn Devolder: “Cancellara heeft nog niet gewonnen”

woensdag 30 maart 2011 om 11:14

Volgens Stijn Devolder heeft Fabian Cancellara zijn zege in de Ronde van Vlaanderen nog lang niet binnen. Dat vertelde de tweevoudig Rondewinnaar volgens Sport.be woensdag op een persconferentie. Het indrukwekkende optreden van de Zwitser geeft volgens Devolder geen garanties voor de Ronde van Vlaanderen.

foto: Il Piccolo Airone (archief)

Cancellara maakte in de voorbereidingskoersen indruk. “Wat ik van hem gezien heb, was nog straffer dan wat ik hem vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen en in Parijs-Roubaix heb zien doen,” aldus Devolder. Volgens de renner van Vacansoleil heeft topfavoriet Cancellara ondanks zijn sterke optreden de Ronde nog niet gewonnen. “Herinner je hoe torenhoog Filippo Pozzato twee jaar geleden favoriet was. Maar hij won niet. Wie denkt dat hij Cancellara kan kloppen, zal echter wel verdomd snel moeten kunnen fietsen.”

Devolder ziet nog kansen voor zichzelf. “Gedemotiveerd ben ik door zijn optreden in Harelbeke niet. Zijn overwinning is niet binnen, hé. Daarvoor moet hij als eerste in Meerbeke komen. Maar ik vind het wel goed dat ik met eigen ogen heb kunnen vaststellen wat me te wachten staat. Dat zijn ploeg niet zo sterk is, wil ik niet geloven. Ik heb ook gezien wat Stuart O’Grady zaterdag gedaan heeft. Het wordt Cancellara tegen iedereen.”

Volgens de West-Vlaming heeft voorbeschouwen weinig zin. “We moeten vooraf niet te veel over tactiek leuteren. Ik heb de Ronde twee keer gewonnen. Twee keer zonder dat ik als kopman vertrokken was. Zonder dat ik iemand had om me uit de wind te zetten of me naar voor te brengen. Een tactiek kun je in de Ronde alleen tijdens de koers bepalen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone