Stijn Daemen moet vlak voor stage opgeven met knieklachten: “Niet forceren”

Stijn Daemen moet vlak voor stage opgeven met knieklachten: “Niet forceren”

Stijn Daemen - foto: Cor Vos (archief)

zondag 8 augustus 2021 om 19:51

Stijn Daemen kwam in de Sazka Tour nog een keer uit voor ABLOC CT voordat hij vanaf komende week als stagiair aansluit bij Intermarché-Wanty-Gobert. Maar de Ronde van Tsjechië (UCI 2.1) reed de 22-jarige Limburger niet uit vanwege lichte knieklachten. “Ik wilde het niet forceren”, zegt Daemen tegen WielerFlits.

“Ik ben nog wel opgestapt, maar het ging onderweg niet zo best. Daarom heb ik besloten niet door te gaan”, vertelt de Nederlandse beloftenkampioen van 2020 na zijn opgave in de slotrit. Zaterdag kreeg Daemen voor het eerst last van de knie. Hoe hij het opgelopen heeft, weet hij niet.

Ondanks de lichte blessure gaat hij vol goede moed aan zijn stage in de WorldTour beginnen. “Dit brengt mijn stage absoluut niet in de problemen. Natuurlijk baal ik van mijn opgave, maar juist omdat er nu een belangrijke periode aankomt, heb ik niet al te gek gedaan”, legt Daemen uit. De komende weken zal hij namens Intermarché-Wanty-Gobert in actie komen in de GP Jef Scherens, de GP Marcel Kint en de Deutschland Tour.

ABLOC CT zag in totaal drie renners het einde van de Sazka Tour niet halen. Naast Daemen gaven ook Meindert Weulink en Mel van der Veekens op. Beide renners waren ziek en hadden maagproblemen. De beste renner in het eindklassement van de Nederlandse continentale formatie was Aden Paterson op de 38ste plek.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair