Stevig deelnemersveld in eerste ‘kermiskoers met Belgische profteams’

woensdag 1 juli 2020 om 13:38
Stevig deelnemersveld in eerste ‘kermiskoers met Belgische profteams’

© Cor Vos

De GP Vermarc Sport, de eerste ‘kermiskoers met Belgische profteams’, die zondag in het Vlaams-Brabantse Rotselaar wordt verreden, heeft zijn voorlopig deelnemersveld bekendgemaakt. Er gelden ook een aantal richtlijnen voor het publiek.

24 teams gaan zondag van start in Rotselaar: twaalf teams (alle profploegen, een selectie van Cycling Vlaanderen en een selectie met individuele renners) van acht renners en twaalf amateurteams met elk zes renners. Goed voor 169 deelnemers. Met daarbij toch een aantal mooie namen.

Fabio Jakobsen is de kopman bij Deceuninck-Quick-Step, dat verder onder meer Dries Devenyns, Iljo Keisse, Florian Sénéchal en Tim Declercq meeneemt. Bij Lotto Soudal is John Degenkolb de grootste naam. Geen Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix, wel Belgisch kampioen Tim Merlier en Dries De Bondt. Circus-Wanty Gobert rekent onder meer op de broers Van Poppel. Ook de veldritteams tekenen present. De volledige deelnemerslijst vindt u via deze link.

Geen publiek in start- en finishzone
Na een geneutraliseerd vertrek van vier kilometer en een aanlooprondje van zes kilometer volgen tien lussen (profiel, zie onder) van 15,4 kilometer. Goed voor in totaal 164 kilometer, neutralisatie meegeteld. Het peloton wordt op gang gefloten om 13u30, de aankomst wordt verwacht rond de klok van half zes. De wedstrijd komt niet rechtstreeks op het scherm.

Wie zondag naar Rotselaar komt afgezakt als toeschouwer, moet weten dat zowel de start- als de aankomstzone niet toegankelijk is voor het publiek. Deze zones zijn uitsluitend toegankelijk voor de renners, inclusief één mecanicien, één verzorger en de sportdirecteur van de ploeg. Mondmaskers zijn verplicht te dragen tijdens de doorgang aan de bevoorradingszone. Tot slot hamert de organisatie op de social distancing: houd tijdens uw bezoek aan de wedstrijd voldoende afstand van anderen (1,5 meter).

Dit artikel delen:

13 Reacties

Rawolf 1 juli 2020 om 13:57

Ik doe wel alvast +1 voor Jakobsen als ik de deelnemerslijst zo zie

boenk 1 juli 2020 om 14:04

Ik ben enkele kilometers hiervandaan opgegroeid, en ik kan je vertellen dat aan weerszijde van die steenweg en autostrade die dwars door het parcours lopen, het behoorlijk bergop kan gaan. Uit dit plan kan ik zo niet meteen opmaken of ze daarvan gebruik gaan maken of niet. Hier hoeft niet automatisch een sprinter te winnen, als ze het parcours wat pittig gemaakt hebben.

Tonydepony 1 juli 2020 om 14:00

Iemand die weet of het uitgezonden wordt?

Merlinappa 1 juli 2020 om 14:07

In het artikel staat van niet, helaas.

bonimenier 1 juli 2020 om 14:33

Gelieve eerst een artikel te lezen vooraleer je er op reageert. Dank.

Tonydepony 1 juli 2020 om 15:39

Heb erover gelezen

boenk 1 juli 2020 om 15:47

Ga maar een uurtje in de hoek staan, Tony.

Cintu 1 juli 2020 om 20:01

Ze lijken in elk geval de Beatrijsslaan te doen. Daar zit best wel een steil stukje in. Maar is niet echt lang en voor die profs stelt dat natuurlijk ook niet zo heel veel voor.

Mathieu Moller 1 juli 2020 om 15:53

Tim Declercq doet twee keer mee?

04398 1 juli 2020 om 16:08

Jammer dat het niet wordt uitgezonden. Je mag als toeschouwer liever niet komen kijken en op tv komt het ook niet, zonde had toch mooi geweest na 4 maanden geen koers meer.

boenk 1 juli 2020 om 16:10

Gemiste kans inderdaad. Zeker als je ziet dat ze in Slovenië 5 euro vragen voor stilstaand beeld dat vanuit de losse pols opgenomen werd met camera’s die mindere kwaliteit geven dan mijn webcam.

vanSpringel 1 juli 2020 om 18:29

Die Slovenen weten de aliexpresscamera’s intussen ook wel te vinden.

ProfrondeZevenbergen 1 juli 2020 om 20:06

Leuk de link naar de startlijst. Jammer dat het op een ipad niet helemaal goed uit de verf komt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair