Belgian Cycling na drukte in Rotselaar: “Meer aandacht aan schenken”

maandag 6 juli 2020 om 20:07
Belgian Cycling na drukte in Rotselaar: “Meer aandacht aan schenken”

foto: Cor Vos (archief)

Belgian Cycling kijkt tevreden terug op de eerste profkoers na de coronapauze van zondag in Rotselaar. Toch was er op sommige plaatsen, zoals achter de aankomstzone en op de hellingen, te veel publiek. “Bepaalde stroken van de hellingen hadden we moeten afsluiten en daar hadden we geen publiek moeten toelaten”, zegt directeur Jos Smets van Belgian Cycling bij VTM.

“Dat is iets wat we moeten overwegen en nadien moeten evalueren”, stelt Smets. “In het bijzonder op punten waar er publiek kan worden verwacht. We hebben aan de aankomstzone gezorgd dat er geen publiek was om daar opeenhoping te voorkomen, maar dan verplaatst dat zich een stuk naar achteren. Daar zullen we toch wat meer aandacht aan moeten schenken.”

Onze verslaggever Nico Dick was ook aanwezig bij de GP Vermarc Sport en hij schreef een column over de drukte. “Anderhalve meter afstand bewaren, dat lukte op de meeste delen van het parcours best vlot. Maar in de zones met cafés en op de hellingen was van de gevraagde social distancing absoluut geen sprake. Vooral op de Middelberg was het een drukte van jewelste”, schreef hij. Lees hier de volledige column.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

9 Reacties

Japsie 6 juli 2020 om 20:37

“Zones met cafés en op de hellingen was van de gevraagde social distancing absoluut geen sprake”. Dat viel niet te verwachten natuurlijk.

Romāns Vainšteins 6 juli 2020 om 20:50

Het zijn net mensen die apen, 0 controle over hun natuur.

harryjohan71 6 juli 2020 om 20:59

Heeft Campenaerts toch geen gelijk! Hebben de Belgen het straks zelf verknald ipv de Slovenen. Het is verstandig om in interviews niet uit te halen naar andere landen, maar eerst kritisch te kijken hoe je eigen land het doet. De organisatie is wel degelijk verantwoordelijk als er teveel toeschouwers zijn volgens de Belgische richtlijnen, ook al kun je het, zoals veel toeschouwers, hier niet mee eens zijn.

Fred Postma 6 juli 2020 om 21:33

Hoeveel besmettingen hadden we ook al weer op de dam op 1 juni met die 10000 demonstranten?
1 ! En die had het waarschijnlijk al.

Romāns Vainšteins 6 juli 2020 om 21:50

Bizar tot lachwekkend om de organisatie verantwoordelijk te houden voor iets wat ze onmogelijk kunnen reguleren. Het is dan natuurlijk ook vast niet echt waar.

harryjohan71 6 juli 2020 om 22:12

In Spanje worden de stranden ook gesloten, omdat er teveel mensen waren. Als er bij wielerwedstrijden teveel mensen blijven komen oftewel meer dan de richtlijnen, worden ze uiteindelijk verboden. Het maakt dan niet uit wie er verantwoordelijk is. Bij de demonstraties was het ook aan de organisaties om te voorkomen dat de richtlijnen geschonden werden. Politie/handhaving grijpt pas in as de richtlijnen niet nageleefd worden. Wie is volgens jullie dan verantwoordelijk als dit niet de organisatie is?

Romāns Vainšteins 7 juli 2020 om 09:14

Hmmmm , wie zullen we eens opzadelen daarmee. Misschien net zoals bij alle andere virussen, niemand dus ?

harryjohan71 6 juli 2020 om 22:20

@ Fred Postma Het gaat er niet om hoeveel besmettingen er zijn gekomen, maar of de richtlijnen worden nageleefd. Als deze niet worden nageleefd zijn er mijns inziens 2 opties: richtlijnen aanpassen of wedstrijden verbieden. Elke andere optie tast de geloofwaardigheid van de Belgische regering dan wel een andere instantie aan, die de richtlijnen heeft opgesteld. Het hek is dan van de dam en richtlijnen worden niet meer nageleefd. In hoeverre hierdoor een 2e golf komt, ik heb geen idee.

Fred Postma 6 juli 2020 om 22:31

De geloofwaardigheid van de Belgische regering? Sinds wanneer is het van dattum. Nom de juz !
Das nog nie gezien , he. Amai ! Ribbedebie !

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair