‘Steven Lammertink niet langer profrenner’

woensdag 27 november 2019 om 18:11
‘Steven Lammertink niet langer profrenner’

foto: Cor Vos

Steven Lammertink zien we komend seizoen niet terug in het profpeloton. Na acht seizoenen hangt de renner van Vital Concept-B&B Hotels immers zijn fiets aan de wilgen, schrijft het regionale dagblad Tubantia.

Lammertink (25), wiens oudere broer Maurits komend seizoen bij Wanty-Gobert actief is, begon zijn carrière in 2012 bij Jo Piels. In het continentale circuit mocht hij al enkele malen aan het hoogste niveau ruiken via stages bij Giant-Shimano en LottoNL-Jumbo. Uiteindelijk kwam hij via SEG Racing bij LottoNL-Jumbo terecht, waar hij twee seizoenen onder contract stond. De afgelopen twee jaar reed hij in Franse dienst bij Vital Concept-B&B Hotels.

Bij de junioren en de beloften zette hij enkele fraaie uitslagen neer. Zo was hij acht jaar geleden derde op het WK van Kopenhagen in de juniorencategorie en eenmaal bij de beloften werd hij Europees kampioen tijdrijden door in Estland onder anderen Maximilian Schachmann, Ryan Mullen en Edoardo Affini te verslaan. Ook bij de profs bleek hij een begenadigd tijdrijder, maar kampte hij tegelijkertijd met zijn gezondheid.

Volgens Tubantia kampte Lammertink de laatste jaren vooral met luchtwegproblemen, waardoor hij steeds meer het plezier in het fietsen verloor. Medicijnen tegen astma hadden geen baat.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Yeez 27 november 2019 om 18:19

toen hij overstapte naar de profs ging het steeds minder en minder

0
SnellePelle 27 november 2019 om 19:29

Soms trainen junioren ook meer en meer, en soms meer als menig prof.

Ik heb absoluut geen kennis of dit deze jongen speelde, wel hoor ik over jonge beloftevolle profs bizarre dingen.

Ander ander afgelopen jaar de hoogtemeters die Bernal trainde in het voorjaar overtrof niemand anders.

0
john 27 november 2019 om 19:27

Medicijnen tegen Astma hadden geen baat !! heeft hij dan het telefoon nummer van Team Ineos of Froome dan niet

0
BenderBeach 27 november 2019 om 21:14

Erg jammer dat medische redenen zijn carrière zo verkorten

0
Scott Sunderland 28 november 2019 om 00:19

Deze jongen heeft eigenlijk überhaupt als prof nauwelijks indruk gemaakt. Bij Lotto-Jumbo viel hij al zwaar tegen qua uitslagen. De laatste twee jaar in Frankrijk niet beter. Gezondheidsklachten in combinatie met motivatieproblemen aannemelijk gezien zijn talent.

Zijn broer Maurits Lammertink doet het wat beter, alhoewel ook hij niet helemaal uit de verf komt. Van WT naar PCT vorig jaar en nog niet echt een stijgende lijn omhoog weer.

0
Sebas 28 november 2019 om 08:35

Niet uit de verf komen? Dat er wellicht een mooie uitschieter in zit, ala, maar Maurits is gewoon bezig aan een steady carrière. Ooit in je opgekomen dat sommige renners gewoon aan hun max zitten?

0
maklukzat 28 november 2019 om 09:51

Terug van WT naar PCT is geen steady carrière. Dat is achteruitgang. Het is niet zo dat Maurits de profploegen voor het uitzoeken had. Hij mag blij zijn dat Wanty hem nog oppikt.

0
Sebas 28 november 2019 om 12:41

Mag je uiteraard vinden @maklukzat, maar vergeet niet dat hij zich al een keer opgewerkt heeft nadat Vacansoleil stopte en al sinds 2012 in het profpeloton rijdt. Dat is bijna tien jaar geleden en als Hilaire je dan ‘wil hebben’ ben je gewoon een steady prof.

0
Scott Sunderland 28 november 2019 om 14:51

@ Sebas

Ik probeerde het mild uit te drukken. Maar de verwachtingen omtrent Maurits Lammertink waren behoorlijk hoog bij Katusha. Werd als een potentiële winnaar L-B-L binnengehaald. Nu mag hij blij zijn dat Wanty hem oppikt op PCT niveau.

Daar zit geen schande in. Kennelijk zag men kwaliteiten in hem die hij niet heeft. En de meesten niet natuurlijk.

0
Sebas 28 november 2019 om 17:08

Hij mocht inderdaad zijn kans gaan in de Waalse klassiekers en dat viel wat tegen qua prestaties. Maar als potentiële winnaar is hij toch niet binnengehaald?

Maar het maakt inderdaad niet uit @Scott. Niet iedereen is VDP. Wilde gewoon even wat tegengas geven. Vindt het echt een karakter-coureur.

0
jibi verboort 28 november 2019 om 10:58

Bericht voor Steven Lammertink:

Astma en andere respiratoir gerelateerde problemen zijn te genezen.

Beste Steven,
In 2015 kreeg ik van longartsen de zware diagnose COPD Gold 3c. In het begin nam ik de medicatie in: luchtwegverwijderaar,ontstekingsremmer. Ik werd er geleidelijk aan slechter van.

Ik had op internet gelezen over De Buteyko-methode; genoemd naar Prof. Buteyko-een longarts en inspanningsfysioloog -uit Rusland. Ik ging daarna de Buteyko therapie volgen in Nederland bij een Russische mevrouw die opgeleid was door de Professor zelf. Deze methode is officieel erkend door menig ministerie van Volksgezondheid in Europa. Inmiddels gebruik ik geen medicijnen meer en mijn ademhaling is beter als vóór de tijd dat ik problemen kreeg. De Russische mevrouw schreef een gemakkelijk te lezen boekje: Leef gezond,adem rustig; Masha Kotousova. Bij haar kun je ook een cursus volgen van 5 avonden. Ik wens je veel succes en ben op goede gronden zeer tevreden over deze intelligente methode. Alle goeds.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone