Steven Kruijswijk wil graag opnieuw Giro rijden

maandag 5 oktober 2015 om 17:26
Steven Kruijswijk wil graag opnieuw Giro rijden

Foto: Marcel Koch

Steven Kruijswijk hoopt volgend jaar opnieuw van start te kunnen gaan in de Giro d’Italia. Dat verklapte hij tijdens de perspresentatie van het schaatsteam van LottoNL-Jumbo, waarbij ook een aantal wielrenners naar voren werd geroepen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik ga de komende tijd met de ploeg praten over mijn programma voor volgend jaar”, zo hield Kruijswijk nog een slag om de arm. “Maar de Giro is wel weer iets waar ik naar uitkijk. Zeker met de start in Nederland.”

Kruijswijk was dit jaar een van de smaakmakers in de Giro en eindigde op een knappe zevende plaats. Ook zijn ploeggenoot Robert Gesink gaf onlangs al te kennen in 2016 graag de Giro te rijden en dan ook voor een goed klassement te willen gaan.

https://twitter.com/s_kruijswijk/status/651052608405270528

Dit artikel delen:

30 Reacties

Wheely 5 oktober 2015 om 17:30

Ha, alle ballen op de Giro, tof. En ik maar denken dat het een leuke editie voor Kelderman is.

(ik zal later ene xistnc quoten want die heeft hier nog iets grappigs over gezegd)

0
xistnc 5 oktober 2015 om 17:32

Oh? Dat moet dan per ongeluk zijn geweest ;)

0
Turtlehead 5 oktober 2015 om 17:44

Dat wordt dringen op de B-kalender volgend jaar :) Met die start in NL snap ik het wel, ook voor de sponsor denk ik interessant.
Maar ik hoop toch dat deze topsporter zich (ook) vol op die ene echt belangrijke koers in Frankrijk blijft focussen. En met hem zijn ploeggenoten.

0
kelderfan 5 oktober 2015 om 17:45

9 ballen moeten toch genoeg zijn.;)

0
Grintametbrinta 5 oktober 2015 om 17:55

@kelderfan:

18 ballen dan toch zeker? Moet toegeven dat mijn hoofdrekenen niet meer is wat het geweest is..

0
tendam 5 oktober 2015 om 18:17

Hij is wat mij betreft wel de LottoNL-renner die het meest aanspraak maakt op het kopmanschap in de Giro. Al zou ik hem ook wel als kopman in de Tour willen zien.

0
Koel 5 oktober 2015 om 18:25

In vorm de beste NL klimmer/ronderenner wat mij betreft, maar ook ik zie hem liever in de TdF schitteren!

0
Manuel Beltran 5 oktober 2015 om 18:32

Wat houdt de samenwerking tussen het schaatsteam en het wielerteam van lotto eigenlijk in? Ok, er verschijnt af en toe een renner op een presentatie van de schaatser en vice versa, maar verder? Weet iemand dat? Ik meen dat er gesproken werd over intensieve samenwerking en uitwisseling van data. Ben benieuwd wat er van gekomen is.

0
koos1 5 oktober 2015 om 18:34

Dat wordt nu al een mooie Giroploeg van Lotto-Jumbo, met waarschijnlijk Gesink, Kruijswijk, Tjallingi en Bataglin. Wel benieuwd naar de rolverdeling tussen Gesink en Kruijswijk mochten ze inderdaad allebei naar de Giro gaan. Voor de tour alleen Kelderman wordt wel een beetje een gok.

0
Stelvio-fan 5 oktober 2015 om 18:46

@koos1: nee joh, doen ze bij de Tour wat een leuke vrijbuitersploeg; even het parcours nog afwachten

0
MooieMario 5 oktober 2015 om 20:21

Daarom is het dom dat ze Ten Dam niet meer hebben. Dan had je een extra renner gehad die je in de tour en vuelta voor een klassement kan laten rijden. Alles op Kelderman in de tour is een risico. De mannen die voor Gesink in het eindklassement van de tour stonden gaan geen van allen de Giro rijden. Hooguit Nibali maar die kans acht ik zeer klein. Daarom denk ik dat ze op de Giro gaan gokken. In de Vuelta heb je vaak meer toppers

Giro Kruijswijk
Tour Gesink/Kelderman
Vuelta Gesink/Kruijswijk/Kelderman.

0
Sephiroth 5 oktober 2015 om 20:22

waarom geen sprintersploeg bij de tour? kan kelderman giro en vuelta doen :P

0
Thijs E 5 oktober 2015 om 20:58

Giro: Gesink klassement en Kruijswijk luxeknecht/bergklassement.
Tour: Kelderman klassement en Gesink etappes.
Vuelta: Kruijswijk klassement en Kelderman etappes want Gesink wil naar Rio en Canada.

Ten Dam: drie rondjes in de VS en een hippiecampertour.

0
KnightBiker 5 oktober 2015 om 21:12

2 kopmannen in de giro is niet heel gek gezien de start in nederland, maar gezien het aantal tijdrit kilometers zou Kelderman misschien beter zijn… Kruijswijk is bewezen goed in de giro terwijl Gesink`s ervaring in de giro niet super is en kan niet zo goed tegen eventuele koude…
Hoewel ik ze allemaal graag de giro zie doen past Gesink het beste bij de tour, tot op heden.
Het wordt nog een puzzel voor TLJ om in alle drie de tours een frisse kopman te hebben, helemaal met de OS erbij.

Ik sluit me aan bij het lijstje van Thijs E, met de bedenking dat Kruijswijk te goed is om nog te knechten. Ondanks dat de giro in principe goed zou zijn voor Kelderman, is dit een promotie voor hem.

0
Koen35 5 oktober 2015 om 22:34

Ff of-topic als Kruiswijk mee naar de giro gaat en Battaglin gaat sws en ik verwacht Bennet + Roossen, Tjalingi, Waarschijnlijk Campenaerts, miss Castelijns en Lindeman dan heb je een best aardige heuvel/klimploeg voor Gesink/Kruiswijk

0
RiGHT 5 oktober 2015 om 22:42

Misschien is het wel een verstandige keuze, hij saampjes met Gesink en dan kijken wie van de 2 het er het beste van af brengt. Tour daar gaan toch alle grote namen heen, er is meer kans op een top 5 notering voor 1 van beiden in de Giro dan in de Tour. Hoewel ik het parkoers nog niet weet, of dat ook goed aansluit bij Gesink.
maar ja, wat dan in de Tour? alle ballen op de paar sprinters die ze hebben en met sprinters-equipe naar de Tour en hopen op een enorme uitschieter van Kelderman? lijkt me vrij kansloos….

0
Reynaerde 5 oktober 2015 om 22:55

@RiGHT Hofland vs. Kittel/Cav/Greipel etc etc? Met alle respect, maar zelfs al krijgt hij een hele ploeg om zich heen gebouwd (voor zover TLJ daar de mannen voor heeft), dan nog zal hij het lastig zat hebben om überhaupt top 5 te rijden in een massasprint in de Tour. Als Kruijswijk en Gesink inderdaad allebei de Giro gaan rijden, zal het van Kelderman moeten komen en verder gaan voor etappezege met mannen als Lindeman. Maar een garantie voor een succesvolle Tour is dat geenszins.

Los van de ploeg verder, kan ik me wel goed voorstellen dat Kruijswijk Giro/Vuelta wil doen.

0
ghostwriter 5 oktober 2015 om 23:36

Lekker met een topploeg naar de Giro gaan met Gesink, Kruijswijk en Kelderman. In de Tour kunnen Gesink en Kruijswijk dan voor een etappezege gaan en Kelderman kan dan als kopman in de Vuelta worden uitgespeeld.

0
horsm 5 oktober 2015 om 23:57

Nee, Kruijswijk moet gewoon een keertje voor ’t klassement gaan in de Tour. Waarom niet? Kijken of het lukt om niet te veel te verliezen in de eerste twee weken, en dan knallen de laatste paar dagen.

0
jwlb 6 oktober 2015 om 07:49

Ik verwacht niet dat Kruijswijk naar de giro wordt gestuurd. Aangezien Kruijswijk niet zal hoeven pieken op de Olympische Spelen (met de waarschijnlijke selecte van Gesink, Mollema, Dumoulin en Poels of Kelderman als vierde) is hij de aangewezen man die kan pieken tijdens de tour.

0
Brummel 6 oktober 2015 om 09:35

Ik geef hem groot gelijk dat hij liever de Giro doet (veel minder drukte en gedoe), maar ik hoop toch dat hij in de Tour een parcours op maat treft.

0
Marakus 6 oktober 2015 om 09:43

Ik zou het erg mooi vinden met Kruijswijk en Gesink in de Giro! Waarom geen twee kopmannen daar en Kelderman vol voor de Tour. Sinds wanneer moet je in de Tour twee kopmannen hebben? Zoveel ploegen hebben één kopman en meestal is het andersom. Naast Kelderman neem je dan Hofland mee naar de tour waarom zou hij niet kunnen winnen daar? Niet elke sprintetappe wordt gewonnen door de absolute favorieten…

In de Giro is podium zeer realistisch en met het potentiële TLJ team kun je daar een verschil maken en initiatief nemen. De Giro is vaak al een mooie ronde en op deze manier kan het een hele mooie ronde worden! Als je podium kan rijden kun je ook winnen! Moet het wel meezitten natuurlijk :)

0
Giro_101 6 oktober 2015 om 10:24

Het is maar wat TLJ wil: Als ze in alle rondes in beeld willen rijden moeten het potentieel klimmers verdelen over de rondes. Als ze echt iemand op het podium willen krijgen, dan zou ik alles (Gesink, Kruiswijk en Kelderman) in één grote ronde laten pieken, en in de overige rondes voor etappe overwinningen gaan. De grote ronde kan de Giro zijn, maar ook de tour als andere grote renners zich gaan toeleggen op de olympische spelen.

0
Sephiroth 6 oktober 2015 om 10:40

Het doel van een etappe overwinning samen met kelderman voor het klassement lijkt me niet slecht in de tour. Daar hoeft TLJ toch amper de kar te trekken, dus als kelderman net zo snugger rijd als in zijn Giro (en als Dumoulin in de vuelta), dan heeft hij aan 1-2 knechten bergop genoeg. De rest kan je dan in de ontsnapping sturen of voor de lastige sprints gebruiken.

0
BauenLau 6 oktober 2015 om 10:46

@Giro_101
De grote ronde kan de Giro zijn, maar ook de tour als andere grote renners zich gaan toeleggen op de olympische spelen.

De grootste renners gaan zich echt wel op de Tour toeleggen hoor. Quintana, Froome, Contador, zeg maar de top 3, gaan zich allen volledig op de Tour richten.
Of er nou lange tijdritten in het parcours komen of veel berg etappes, de focus ligt op de Tour.

M.a.w., zowel Gesink, Kruiswijk als Kelderman maken met het huidige parcours van de Giro meeste kans op podium in de Giro. Strijdend tegen Dumoulin en Nibali.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone