Steven Kruijswijk: “We zullen bij de les moeten blijven, met Pogacar weet je het nooit”
foto: Cor Vos
woensdag 13 juli 2022 om 18:22

Steven Kruijswijk: “We zullen bij de les moeten blijven, met Pogacar weet je het nooit”

Steven Kruijswijk was een belangrijke schakel in de totstandkoming van de machtsovername van Jonas Vingegaard in de Tour de France. De Brabander zat tot diep in de finale mee in de favorietengroep, waaruit Vingegaard uiteindelijk aanviel om daarna een dubbelslag te slaan. “We hebben vandaag iedereen in de strijd gegooid”, blikt hij na afloop terug op de rit naar de Col du Granon.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“We wilden Jonas voorbij Tadej Pogačar krijgen en dat is dankzij ons aanvallend werk vandaag gelukt”, tekent Sporza op uit de mond van Kruijswijk. “We moesten de koers hardmaken en daar hebben wij natuurlijk de ploeg voor. Met Wout van Aert, Christophe Laporte en Tiesj Benoot… hebben we vandaag iedereen in de strijd gegooid. We wisten dat deze laatste beklimming perfect was voor Vingegaard en het was geweldig om onderwerg via de radio te horen dat hij het kon afmaken.”

De eerste achtervolgers van Vingegaard in het klassement staan nu op meer dan twee minuten. Pogačar staat zelfs op 2.22 minuut nu. Toch waakt Kruijswijk. “Dit was pas de eerste echt super lastige dag”, zegt hij. “Gelukkig kunnen we rekenen op een sterk team. We zullen alleszins bij de les moeten blijven, want met Pogačar weet je het nooit. We zullen scherp moeten zijn tot in Parijs.”

 
10 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2022 18:24
Er zijn nog meer kapers op de kust: een goede Bardet en G is ook op dreef,
  13 juli 2022 18:28
  @Adelaar renners die vooral probeerden te profiteren van de strijd tussen JV en Pogacar. Goed dat ze vandaag niet gewonnen hebben
13 juli 2022 18:27
Altijd zo lekker nuchter Kruijswijk
13 juli 2022 18:33
Morgen lekker mee in de kopgroep Steven en de volgende legendarische Nederlander worden. Lukt het niet dan kun je Jonas altijd nog helpen.
  13 juli 2022 19:57
  Ik denk niet dat ze hem in de kopgroep laten rijden. Gozer staat kort in het klassement
  13 juli 2022 20:01
  Steven staat op 13 minuten van Vingegaard af. Die pak je niet zomaar.
  13 juli 2022 22:05
  Wie gaat dan het gat naar een vluchtende Kruijswijk dichten?
13 juli 2022 18:38
Steven kent als geen ander het gezegde over de huid van de Beer, vraag mij trouwens af waar ons aller vriend Beer is gebleven. Werd hij plotseling Marlin?
  13 juli 2022 20:54
  Eén van zijn periodieke gedaantewisselingen inderdaad, allicht. We koesteren de momenten van relatieve windstilte.
13 juli 2022 20:56
Steven bleef goed de druk erop houden achter de groep die door Majka werd aangevoerd, nadat Van Aert die had terug gebracht. Daardoor zat Vingegaard in een zetel. Hopelijk krijgt Steven morgen de kans om mee te springen, hij heeft nog wat open staan op Alpe d'Huez. Maar vermoedelijk barst dan de strijd om de ereplaatsen al los.

Reacties zijn gesloten.