Steven Kruijswijk: “Het gaat niet zoals het hoort te gaan”

woensdag 17 mei 2017 om 21:47

Steven Kruijswijk kende vandaag opnieuw een lastige dag. Hij verloor in de overgangsrit naar Bagno di Romagna kostbare seconden op zijn concurrenten. Een verklaring voor zijn tegenvallende prestaties heeft hij niet. Met hulp van Stef Clement bleef de schade beperkt.

“Ik voel mij niet super. Ik verlies tijd op de jongens voor mij en het gaat niet zoals het hoort te gaan”, kijkt hij terug. “Bergop merk ik dat ik nu nog een paar procent tekort kom. Het is gewoon frustrerend dat er niet een direct aanwijsbare reden is. Dat is frustrerend wanneer je hier met ambities naartoe bent gekomen.”

50 Reacties

ikbenprocycling 17 mei 2017 om 22:05

Wat schiet door zijn hoofd ? Dat i vorige Giro tegen die f-ing icewall knalde… A one time opportunity to be end boss. Maar uiteraard gewoon respect voor Stevie. Hup !

PaulSchoonakker 17 mei 2017 om 22:06

Hij geeft hier perfect aan wat iedereen al door had; er scheelt “iets”. Niet bar slecht, maar wel onder zijn niveau van de afgelopen 3 jaar. Teleurstelling is duidelijk zichtbaar.
Zelfs als hij nog wat procentjes verbeterd in de derde week zal dit er niet voor zorgen dat hij ineens iedereen op een hoop zal rijden, hooguit zorgen dat hij misschien de laatste dagen weer met de beste 6-7 klimmers mee kan. Vroege vlucht in etappe 18 dan maar ofzo, hopen op een vrijgeleide om zo wat minuutjes ook in AK goed te maken. De rol van aanvaller ligt hem niet slecht, maar de motivatie moet er ook wel naar zijn.

Alexander 17 mei 2017 om 22:17

Hij ziet er echt zo ontzettend gebroken uit. Hij moet zich hier doorheen werken en gewoon gaan. Lijkt erop dat de druk iets te hoog is. Hele ploeg die om hem heen gebouwd is. Maar laten we eerlijk zijn hij was hele jaar al niet in goede doen.

Rkromkamp 17 mei 2017 om 22:18

Inderdaad in een aanval meegaan volgende week. Wellicht dan wat tijd terug winnen. Zo niet, geef dan ruimte voor andere TLJ renners voor een dagzege

boehoe 17 mei 2017 om 22:20

Wat is dit toch, elke dag een Kruijswijk-interviewtje? Wij willen Bauke!

Basjee 17 mei 2017 om 22:21

Alexander, hij was echt niet minder in het voorjaar dan de voorgaande jaren. Zijn 7e plek in Catalonië is een plek die hij in eerdere jaren bij lange na niet heeft gehaald. Die valpartijen en de druk hebben hem denk ik grotendeels genekt zover. Ik hoop voor hem op een goede derde week en dat hij via een lange vlucht zich weer wat kan terugvechten.

Bobby Solo 17 mei 2017 om 22:27

Er scheelt iets, da’s duidelijk. Lijkt in plaats van beter juist slechter te gaan rijden. Hij moet lossen op jongens als ten Dam, met alle respect maar dat klopt niet. Steven moet nog maar ’s heel goed naar z’n lichaam luisteren voordat ie de zware slotweek induikt en eventueel een Tour pakken in betere conditie.

Joachim 17 mei 2017 om 22:32

Druk te hoog lees ik hier, maar ik denk nu niet dat dat het probleem is. Nibali en Quintana doen mee, dat waren bij aanvang van de Giro de topfavorieten dus je kan moeilijk zeggen dat iedereen naar Kruijswijk keek en de druk op zijn schouders lag. Zelfs in Nederland niet, met ook Mollema en Dumoulin die aandacht krijgen. Bovendien zal hij als roze trui vorig jaar waarschijnlijk wel meer druk gevoeld hebben dan nu en toen hield hij zijn hoge niveau gewoon aan (tot die beslissende valpartij toch).

mollemarijden 17 mei 2017 om 22:32

Ten dam zat in de kopgroep daar moest niet op lossen. Maar vorig jaar reed hij zonder ploeg gewoon tempo op een vergelijkbare klim in het roze, zonder dat maar iemand het in z’n hoofd haalde te demarreren. Vorm is helaas net niet goed genoeg.

MrSjaakBraak 17 mei 2017 om 22:41

Denk dat het een combinatie is van een hoger algemeen niveau in deze Giro (staan toch meer goeie mannen aan de start dan vorig jaar) en de 2 valpartijen in Yorkshire en de Giro waardoor hij zelf een paar procentjes minder is. Maar ik hou goede hoop op een sterke laatste week van Steven!

Jan Blokland 17 mei 2017 om 22:42

Zo zie je maar weer, dat niet ieder jaar hetzelfde is. Dat hij het kan heeft hij verleden jaar en het jaar daarvoor bewezen. Een paar procent! Wat is het? Helemaal niets, maar net genoeg om niet met de besten mee te kunnen. Destemeer jammer dat het verleden jaar mis ging met die val. Doodzonde.
Toch ben ik er van overtuigd dat Kruiswijk nog wel een keer voor het podium gaat. Wie weet dan maar in de Vuelta.
Wat een weelde overigens bij de Nederlanders in het klassementswerk.
Dumoulin, Mollema, Kruiswijk, Kelderman (was ook super). Allemaal stuk voor stuk podium of top tien mannen.
En dan hebben we ook nog Gesink, en Sam Oomen. Het kan niet op.
Welk land kan zoveel klassementsrenners opnoemen?
Sam Oomen komt er aan. En Oké, Gesink heeft zijn klassementsambities wat op een lager pitje gezet, maar In Californië heeft hij wel degelijk kans.

DrJ 17 mei 2017 om 22:50

En wie weet…Poels ook nog eens… Jan.

Martin van den Bosch 17 mei 2017 om 22:54
Quote:
Wat is dit toch, elke dag een Kruijswijk-interviewtje? Wij willen Bauke!

Zie hier
Er is een filmploeg ter plaatse die Kruijswijk volgt. Vandaar meer aandacht voor Kruijswijk dan Mollema.

Koel 17 mei 2017 om 23:23

Hij weet ook niet meer wat hij zeggen moet, ik heb erg met hem te doen!

simplex 17 mei 2017 om 23:28

@Koel, ik ook met deze sympathieke kerel.
Iets met verwachtingspatronen van fans en volgers en zeker ook vanuit de strategie van de TLJ staf.

Ruben_ 17 mei 2017 om 23:33

allemaal terug te leiden naar die val in yorkshire. Ipv nog eens diep te gaan, een paar dagen rust.

Dus nu paar procent tekort. Simpel maar hard.

Koel 17 mei 2017 om 23:36

simplex – 17 mei 2017 om 23:28
Jaren geleden vergeleken wij (jij en ik) hem met Peter Winnen, overeenkomsten op diverse vlakken.
Hoewel hij geen natuurtalent is, heeft hij wel bewezen dat het er in zit, de druk zal ook meespelen. Daarnaast had Bennett hier zeker moeten rijden, spijtig dat het zo loopt…!

Guushovd 17 mei 2017 om 23:38

Ik heb vorig jaar en dat ervoor nog op mijn netvlies. Blijft een held en ‘he’ll be back’.

gsmeken 17 mei 2017 om 23:46

Er wordt teveel van hem verwacht. Een renner die met een gelukje eens top 3 kan rijden maar niet kan bevestigen. Thomas De Gendt dacht ook zo eens na een podium in de Giro dat hij een grote ronde kon winnen. Niet dus

Bassobp 17 mei 2017 om 23:47

Wat zou een bondgenootschap met Dumoulin, zoals eerder geopperd, nou echt opleveren voor Kruijswijk? En hoe uit zich dan zo’n bondgenootschap? Iemand enig idee?

simplex 17 mei 2017 om 23:51

Een paar procent Ruben en andere zelfde hier geuitte meningen? Dan zouden Mollema en diverse andere kanshebbers ook op een andere plaats staan, ben ik bang.
Steven heeft een keurige PR ervaring en hij weet nu geen directe redenen. Kan ik me nog wel iets bij voorstellen, maar andere eerdere indirecte redenen zijn er wellicht wel, maar kan en zal hij uiteraard voor de camera niet uiten.
En @Ruben. Rust bestaat niet, zelfs niet op rustdagen. De roze concurrente aasgieren wachten niet tot Steven zijn rust geeft genomen. Het was koers vandaag en dat zal het elke dag weer zijn. Maar dat weet Kruijswijk echt wel.
Hopelijk zit het hem qua koersverloop wat mee en kan hij zich later deze Giro nog tonen.

Wheely 17 mei 2017 om 23:54

Hij pakt het wel prima op eigenlijk als ik dit interview zo zie, gewoon er voor blijven gaan. Het is alleen wel jammer dat dit doel zo belangrijk is gemaakt dat hij nu niet even wat tijd mag verliezen om later in de aanval te kunnen gaan. De situatie is eigenlijk een beetje kansloos geworden, terwijl hij feitelijk in een soort zelfde vrijbuiters positie is beland als twee jaar terug. De mannen om hem heen in het klassement zoals Costa, Cataldo en Hermans hebben het wat makkelijker, die kunnen lekker freewheelen. Ik zie Clement en Battaglin in de huidige vorm trouwens ook wel in staat mee te doen voor een ritzege maar durven ze Kruijswijk al aan zijn lot over te laten?

simplex 17 mei 2017 om 23:58

@Koel. Inderdaad staat nog iets van in mijn geheugen. iets van dicht bij elkaar opgegroeid in ander tijdvak en haarkleur en wijze van koersen.
Overeenkomst deze Giro is dat Kruijswijk net zo kan afzien en lelijk kijken als Winnen destijds.
Overeenkomst in bergetappeoverwinningen ontbeert hij nog, maar ik las eerder al dat hij volgend jaar maar naar de Tour moest als concurrent van Gesink als : “rittenkaper”.
Niet doen, eerst wat “Stelvio’s en blokhutten” winnen zou P. Winnen zeggen en voor de roze trui gaan en dan nog een bordbochtje Alpe d’Huez bemachtigen.

Banddikte 18 mei 2017 om 00:01

Misschien het AK maar laten voor wat het is. Een of meerdere ritten uitkiezen en dan in juli proberen een goed klassement te rijden in de Tour. Want jezelf vanaf nu helemaal uit elkaar trekken voor een top 20 plek heeft niet zoveel zin. Klinkt voorbarig maar lijkt mij op dit moment de betere optie

Titaantje 18 mei 2017 om 00:04

Wat ik niemand hoor noemen en wat ik denk:
Kruijswijk kon in de voorgaande twee jaar zich volledig op de Giro richten. Hij liet zich voor de Giro nauwelijks zien, maar niemand maalde er echt om want hij was 1 van de LTJ kopmannen (en twee jaar terug zelfs minder dan dat). Nu is hij de absolute kopman. Dat brengt druk mee, maar dat i sniet het probleem. Het probleem is dat hij nu al in PN moest presteren, en ook in Catalonie. Zijn hele voorbereiding is anders geweest (langere piek vooraf, ookal ging dat niet direct gepaard met topresultaten, maar hij was zeker vroeger ‘goed’ dan vorig jaar) en dat breekt hem nu net met een paar procent op. En die valpartijtjes zullen ongetwijfeld ook niet helpen.

Kop op Steven. Lastig kiezen nu. Nog rijden voor een mogelijke 10e plek? Of wat tijd verliezen en dan voor 1 of 2 ritten gaan?

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.