Stetina: “Mollema kan rol Contador probleemloos overnemen”

Stetina: “Mollema kan rol Contador probleemloos overnemen”

foto: Sirotti

zondag 21 januari 2018 om 11:52

Bauke Mollema is in 2018 een van de kopmannen van Trek-Segafredo, dat met Alberto Contador een grootheid zag vertrekken. Volgens Peter Stetina kan onze landgenoot de positie van de Spanjaard binnen het team echter probleemloos overnemen, vertelt hij aan Cyclingnews.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar
De 30-jarige Amerikaanse klimmer gaat als knecht met de Nederlander mee naar de Tour de France, het hoofddoel van het komende seizoen. “Ik denk dat veel mensen vergeten zijn dat Mollema als tweede zou eindigen in de Tour van 2016, nog voor Richie Porte en al die andere mannen die daarachter stonden. Het is dat hij in de natte afdaling ten val kwam, maar dat is gewoon botte pech. Wat ik Bauke heb zien doen tijdens koersen, was net zo goed als dat ik anderen dat heb zien doen. De scepter die Alberto vorig jaar zwaaide, kan Bauke dit jaar absoluut probleemloos overnemen.”

In de jongste Vuelta a España was Stetina nog knecht van El Pistolero.

[poll id=”703″]

Dit artikel delen:

37 Reacties

Romāns Vainšteins 21 januari 2018 om 17:30

Mollema heeft in de tours van ’13 en ’16 aangetoond het podium te kunnen halen en lag daarvoor ook gewoon op schema tot een dag ziek resp. valpartij (geen pech want dat hoort erbij) het verknalden.

Jean Dumas 21 januari 2018 om 17:35

Kamergenoot Stetina. Mooi compliment; toch is Bauk beter af met zo’n rol als vorig jaar, dat zie je in de resultaten sinds San Sebastian 2016.

schipperaar 21 januari 2018 om 17:40

@rv
Ja, dat dansen kan je wel aanleren, is alleen ontzettend belastend voor de bovenbenen waardoor menigeen het niet lang volhoudt, Bertje kon het minuten lang, kwestie van oefenen en ook souplesse is aan te leren.

Romāns Vainšteins 21 januari 2018 om 17:53

Nee, een kwestie van aanleg en eigen stijl. Als je dansen leert maar er vervolgens mee kapot mee gaat had je het even goed niet kunnen leren lijkt me. Ik ken Contador niet anders dan dansend en zie ook graag even een voorbeeld van een renner die je gaandeweg zijn carriere hebt zien leren dansen en er ook nog betere resultaten mee behaalde.

schipperaar 21 januari 2018 om 18:31

@rv
Ja, met dansen maak je gebruik van je lichaamsgewicht waardoor je snelheid toeneemt, ideaal om te demareren.
Jij als kenner had kunnen zien dat Bauke vorig jaar al een stuk minder houterig en zigzaggend de weg over ging.
Contador zal die bezemsteel waarschijnlijk uit zijn rug hebben gehaald en hem vergast hebben op diners en dansant.

Gebruikersnaam 21 januari 2018 om 18:57

Als Contador aanvalt in een bergetappe, denkt iedereen “Aha, nu gaan we het krijgen!”. Als Mollema aanvalt in een bergetappe, denkt iedereen “Haha, wat krijgen we nu?”

Niet helemaal hetzelfde, maar close enough.

De Brigadier 21 januari 2018 om 18:58

@Vainstains, ooit van ene Armstrong gehoord?

Dat overdreven jeremiëren op de pedalen in de nadagen van het klapperpistool was overigens eerder menstrueren dan dansen.

Jacco van Stierop 21 januari 2018 om 23:16

En Poels? Gaat die vanaf dit seizoen de rol overnemen van Froome?

Mwielerfan 21 januari 2018 om 23:47

Mollema is wel heel vaak minder in de derde week. Het lijkt me dat je dat niet meer aan toeval en pech kunt toeschrijven.
En die jaren dat hij tweede stond was dat maar na 1 respectievelijk 2 berg etappes met verschillen tussen klassement renners. Terwijl er die eerste keer nog 4 oid aan kwamen. De tweede keer was het wel echt meer richting einde voor hij wegzakte. Maar wegzakken is overduidelijk een patroon bij hem.

wiebipedia 22 januari 2018 om 09:53

Natuurlijk is Mollema geen AC, maar mijns inziens wordt er Dior sommige mensen wel wat lacherig gedaan over de kwaliteiten van Bauke. De manier waarop A-C koersen won zal nooit de standaard worden voor Mollema, maar ook hij heeft toch laten zien dat hij aanvallend kan koersen, etappes kan winnen, 1daags koersen kan winnen en constant top 10 kan rijden. Persoonlijk denk ik dat voor het groepje renners als Mollema prima een grote ronde kan winnen wanneer alles goed valt en het parkoers op maat is. Getuige TD.

Baukema Tomoulin 22 januari 2018 om 10:18

logisch niet, dan zou ik eerder denken aan Landa als logische opvolger voor de positie van Contador in het wielrennen. Voor de hand liggend wel, Trek heeft nou eenmaal geen ‘grote’ kopman voor de rondes weten te strikken na het vertrek van Contador. The next best thing binnen de ploeg is Mollema.

Vlinder 22 januari 2018 om 13:14

Misschien ligt het aan mij maar ik vind het wat vreemd om hem als een soort ‘opvolger’ te zien want voor de komst van Contador was hij toch al de belangrijkste kopman bij Trek in grote rondes? Hij heeft toch alleen vorig jaar qua tour de France een andere rol (knecht/ rittenkaper) gekregen. Of zie ik iets of iemand over het hoofd?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair