Ster ZLM Toer met zes ploegen uit de WorldTour

dinsdag 12 mei 2015 om 13:40
Ster ZLM Toer met zes ploegen uit de WorldTour

Er doen zes WorldTour-ploegen mee aan de Ster ZLM Toer. Naast het Nederlandse LottoNL-Jumbo doen ook BMC, Etixx-Quick-Step, Lotto Soudal, Giant-Alpecin en IAM Cycling mee in de wedstrijd die voornamelijk in Zuid-Nederland verreden wordt.

Naast de zes WorldTour-formatie doen er ook zes continentale ploegen mee: Bora-Argon 18, MTN-Qhubeka, Roompot Oranje Peloton, Wanty-Groupe Gobert, Topsport Vlaanderen-Baloise en Cofidis.

Het veld wordt aangevuld door zeven continentale teams: Parkhotel Valkenburg, Vastgoedservice-Golden Palace, Baby-Dump, Jo Piels, Rabobank, Metec-TKH en Join-S|De Rijke.

Wedstrijddirecteur Anton Ganzeboom is tevreden met het deelnemersveld aan zijn wedstrijd. “Vorig jaar hadden we eveneens zes WorldTour-teams aan de start staan, maar toen reden er drie Pro Continentale-ploegen”, zo zegt hij in een persbericht. “Dat zijn er nu ook zes, waarvan er drie de Tour de France mogen rijden. Met die WorldTour-ploegen erbij kiezen dus liefst negen Tour-teams ervoor om bij ons mee te doen. Dat wil wel wat zeggen.”

De Ster ZLM Toer start op 17 juni in Goes met een proloog. Vier dagen later wordt de rittenkoers afgesloten in Boxtel.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone