Stefan Küng blijft langer bij Groupama-FDJ: “Voel me hier enorm goed”

donderdag 11 augustus 2022 om 11:57
Stefan Küng blijft langer bij Groupama-FDJ: “Voel me hier enorm goed”

foto: Cor Vos

Het nieuws zat er al aan te komen, maar nu is het definitief: Stefan Küng blijft langer bij Groupama-FDJ. De Zwitser heeft een vernieuwd contract getekend tot eind 2025 bij de Franse ploeg. Team DSM, dat zijn zinnen had gezet op Küng en in polepositie leek te liggen om hem in te lijven, vist dus naast het net.

“Ik voel me enorm goed bij Groupama-FDJ”, zegt Küng via de sociale media van Groupama-FDJ. “Ik krijg veel steun en dat is een pluspunt als je je werk wilt doen. We hebben goede renners, vooral jonge honden, dat is erg motiverend. Ik weet dat ik ze met mijn ervaring wat bij kan brengen.”

Küng, die het afgelopen voorjaar kleurde en zich ook in rittenkoersen als de Ronde van Zwitserland van voren toonde, zal ook de komende jaren weer een divers programma rijden. “Ik kan op veel terreinen uit de voeten. Het team rekent op me in de rol van wegkapitein, maar ik zal ook de vrijheid krijgen in de etappekoersen van een week en de klassiekers. We zullen een zeer sterke team hebben voor de klassiekers, ik kan niet wachten.”

Enkele doelen voor komend seizoen zijn ook al bekend. “2024 wordt een belangrijk jaar met de Olympische Spelen en het WK in Zürich. Het team ondersteunt me in deze projecten, die belangrijk voor me zijn. Ik zal blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Cochise 11 augustus 2022 om 12:26

Ik zou er wel respect voor hebben moesten ze dan eens gewoon zeggen hoe het gelopen is: “Mijn manager heeft me eerst aangeboden bij andere ploegen, op die manier kon in een loonsverhoging en het kopmanschap in kleinere rittenkoersen claimen want over dat laatste was ik niet echt tevreden. Uiteindelijk ben ik wel blij dat mijn gepoker goed is afgelopen en ik op mijn Lapierre kan blijven knallen want die tt-fiets is een van de snelste van het peloton.”

(ervan uitgaande dat ook die verhalen niet verzonnen zijn)

0
Panache 11 augustus 2022 om 13:25

Küng had een clausule dat hij één jaar voor eindigen contract weg zou mogen. Küng heeft daarom tijdig zijn wensen qua kopmanschap, financiën kenbaar gemaakt. Uiteraard om te beslissen of hij zijn lopende contract zou uitdienen, zou vertrekken, of zou verlengen. Het is volgens mij best open gespeeld.
11 juli "Ook een verlenging met Groupama-FDJ zou volgens zijn manager Olivier Senn nog op tafel liggen"
1 augustus " Velonews meldt dat de Zwitser een contractverlenging bij Groupama-FDJ heeft geaccepteerd. Naar verluidt zou Küng zijn ploeggenoten al verteld hebben over zijn beslissing."
"Küng was volgens Velonews op zoek naar een meerjarig contract, waarbij hij meer dan een miljoen euro salaris per jaar eiste. Of Groupama-FDJ met een contractverlenging aan die eisen heeft voldaan, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat Küng geen gebruik maakt van een clausule in zijn huidige contract, die hem in staat stelde om een jaar voor het eindigen van zijn verbintenis te vertrekken voor het seizoen 2023."
11 augustus: Küng verlengt met drie jaar.

0
Ketønen 11 augustus 2022 om 13:34

Extra’s Zwitserse franken voelen altijd uiteraard “enorm goed”.

0
Johnny7 11 augustus 2022 om 14:56

Wat me opvalt bij DSM is dat ze redelijk hypocriet zijn. Ze hadden in de tijd van Dumoulin altijd een regel dat ze niet meegingen met die absurde bedragen voor renners als salaris. Tom verlengde daar braaf zijn contract altijd maar kon bij andere ploegen veel en veel meer verdienen. Oke dat moet hij natuurlijk zelf weten maar sinds Dumoulin daar weg is betalen ze ineens hoge salarissen voor buitenlandse renners. Bardet 2m en voor Kung wouden zo ook dik betalen. Maar in de tijd van Dumoulin konden ze geen fatsoenlijke bergknecht aantrekken. Bah.

0
Lalsacien 11 augustus 2022 om 15:31

Wat is je bron?

0
Panache 11 augustus 2022 om 15:57

In 2017-2018 waren renners als Hindley, Keldermand, Kämna, Hamilton, Matthews, Storer, Ten Dam aanwezig voor een knechtenrol. We zien nu pas hoe sterk de knechten eigenlijk waren (ook toen al).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone