Stef Krul krijgt stagecontract bij Jumbo-Visma: “Ik hoopte dat dit zou gebeuren”

Door , vrijdag 9 augustus 2019 om 12:00
Stef Krul krijgt stagecontract bij Jumbo-Visma: “Ik hoopte dat dit zou gebeuren”

foto: Cor Vos

Stef Krul is de rest van het seizoen niet alleen te bewonderen in het tenue van Metec-TKH, maar ook in die van Team Jumbo-Visma. De 24-jarige coureur ziet een goed seizoen beloond worden met een stagecontract bij de Nederlandse WorldTour-ploeg. “Ik hoopte al dat dit zou gebeuren”, vertelt de coureur uit Tjalleberd.

Trots is de Nederlander op zijn stagecontract, net als de mensen van de Metec-TKH, die hem zes jaar lang van dichtbij zagen ontwikkelen. “Hij heeft het verdiend”, vertelt manager Michel Megens. “Stef is een heel trouwe, goede en slimme coureur die alles voor zijn sport over heeft.”

Ook op Twitter worden de kwaliteiten van de volhardende Krul geroemd. Krul zelf is daar echter niet mee bezig. “Ik heb wel felicitaties gehad van oud-ploeggenoten, maar van Twitter krijg ik niet echt veel mee”, is de Fries nuchter.

Consistent
Maar aan welke prestaties heeft de Metec-TKH-coureur zijn stagecontract te danken? Aan zijn consistentie. Krul is dit jaar misschien wel de meest consistente continentalcoureur van het peloton. Wie naar de uitslagen van de Fries kijkt, kan niet ontkennen dat Krul bezig is aan een sterk seizoen. Zo werd hij zesde in Kreiz Breizh, derde in de Flèche du Sud, zevende in de Rhône-Alpes Isère Tour, derde in de Tour du Loir et Cher en zesde in de Tour de Normandie, terwijl Krul zich ook in de ZLM Tour liet zien. De Metec-TKH-coureur kan een uitstekend CV voorschotelen dit seizoen.

In deze wedstrijden reed Krul zij aan zij omhoog met gerespecteerde profs als Jan Barta, Maciej Paterski, Quinten Hermans en Toon Aerts, met wie hij steeds weer in de juiste ontsnapping zat: de Nederlander lijkt daar een neusje voor te hebben. “Het is een klein beetje intuïtie”, vertelt hij. “Maar het heeft natuurlijk ook met frisheid te maken. Als je frisser bent, kun je alles beter overzien. Bergop gaat het nog makkelijker.”

Stef Krul in de ZLM Tour – foto: Cor Vos

Kans bij Jumbo-Visma
Jumbo-Visma keek vanaf een afstandje toe en besloot hem een stagecontract aan te bieden voor de rest van het seizoen. Het is een mooie kans voor Krul om zich eens te laten zien op het hoogste niveau. Op het moment van bekendmaken reed hij in Frankrijk de Kreiz Breizh, waar hij het naar behoren deed. “Ik weet pas sinds 25 juli dat Jumbo-Visma mij een stagecontract heeft aangeboden, Adri (van Houwelingen, red.) heeft alles daarvoor geregeld. Nee, een Jumbo-Visma-tenue heb ik nog niet.”

Sterker nog, Krul weet ook nog niet in welke koersen hij zal starten. “Dat krijg ik binnenkort te horen. Het zullen in ieder geval geen WorldTour-wedstrijden zijn, aangezien je als stagiair geen WorldTour-wedstrijd mag rijden.” Vorig jaar was Jan Maas de enige stagiair bij de Nederlandse ploeg. Maas reed toen in wedstrijden als de Tour of Utah en de Colorado Classic, maar dit jaar staat Jumbo-Visma daar niet aan de start.

In welke koersen zien we Stef Krul? – foto: Cor Vos

Toekomst bij Metec-TKH?
Krul zal voorlopig ook nog voor Metec-TKH uit blijven komen. De komende maanden is de Nederlander nog regelmatig te bewonderen met het blauw-zwarte tenue om de schouders. Te beginnen aankomende zondag, als de Slag om Norg op het programma staat. “Daarna zal ik ook nog aan de start staan in de Czech Cycling Tour.”

En volgend jaar? “Voor volgend jaar heb ik nog geen contact gehad met andere ploegen. Er vallen natuurlijk wat ProContinental-teams weg, dus wordt het lastig voor me. Echter, de hoop is er nog altijd”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

3 Reacties

BenderBeach 9 augustus 2019 om 13:35

Weet hij dan nu al zeker dat Jumbo-Visma geen optie is? Daar lijkt de laatste alinea wel naar te verwijzen. Of heb ik het mis?

S. Morgenstern 9 augustus 2019 om 18:04

Ja, dat lijkt me wel zeker.

Random wielerliefhebber. 9 augustus 2019 om 13:52

Ze zouden jou moeten inhuren, dan kunnen ze daar een horen hoe het wel moet van een echte proffesional!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair