Stef Clement wil naar de Tour: “Moet mijn plek verdienen”
foto: Sirotti
zondag 12 juni 2016 om 08:41

Stef Clement wil naar de Tour: “Moet mijn plek verdienen”

Door een zware sleutelbeenbreuk in de Amstel Gold Race viel het voorjaar van Stef Clement in het water. Een lange revalidatie werd opgevolgd door een hoogtestage. Daar plukt de Brabander van IAM Cycling momenteel de vruchten van in het Critérium du Dauphiné.

Clement staat momenteel negentiende in het algemeen klassement, op 5.44 van leider Chris Froome. Doordat Bauke Mollema compleet door het ijs zakte in de bergrit van gisteren, is Clement nu de beste landgenoot. “Vandaag heb ik een nieuw niveau van pijn ondervonden”, reageerde de beste IAM Cycling-renner in het klassement na de etappe naar Méribel op de ploegwebsite.

De 33-jarige coureur bleef lang in de favorietengroep, maar zat al vroeg op zijn limiet door een aanval van Contador. “Ik kon niet harder. Alles bij elkaar was ik eigenlijk aan het tijdrijden tot de finish. Echter, ik moet door deze pijngrens om stappen te maken in mijn voorbereiding.”

Voor de dag van gisteren had Clement nog maar 22 koersdagen in de benen. De sleutelbeenbreuk is onder meer daar debet aan. De Brabander heeft het achter zich gelaten en kijkt vooruit: “Mijn doel is om geselecteerd te worden voor de Tour de France. Ik moet mijn plek verdienen.”

[poll id=”256″]

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2016 08:52
Die plek is wel binnen Stef!
12 juni 2016 09:07
Je rijdt een prima Dauphiné Stef. Met jouw karakter en doorzettingsvermogen kun jij die Tourplek veilig stellen !
12 juni 2016 11:01
Het is niet alsof IAM zoveel te kiezen heeft. Dit lijkt me gewoon voldoende om bij de beste 9 te horen.
12 juni 2016 12:15
Goede knecht voor Frank. :)
12 juni 2016 12:24
Altijd lastig te voorspellen hoe de selectie van een ploeg die opgeheven wordt tot stand komt, Gunfactor, managers die op de achtergrond zaken doen, je weet het nooit. Ik hoop dat hij het haalt. En dan volgend jaar maar naar Giant of TLJ als helper, want die 'eigen rol' heeft hij niet waar gemaakt.
12 juni 2016 13:32
Leuk dat je naar de Tour mag, maar waarom zou je dat willen met de kwaliteiten die Clement heeft. Liever Polen als kopman en voorbereiden op de de Vuelta waar je veel meer kansen zult gaan krijgen. Maar goed, dat zou ik liever willen......

Reacties zijn gesloten.