Stef Clement moet rust houden door rugproblemen

vrijdag 8 juni 2018 om 10:18
Stef Clement moet rust houden door rugproblemen

foto: Sirotti

Stef Clement heeft verstek moeten geven voor de Ronde van Zwitserland. De 35-jarige Nederlander kampt namelijk met rugproblemen en is daardoor niet in staat om te koersen, meldde zijn ploeg LottoNL-Jumbo vandaag.

Clement wordt onderzocht om de oorzaak van de problemen aan het licht te brengen. Hem is voorgeschreven vooral rust te nemen.

Het is nog niet duidelijk wanneer de viervoudig Nederlands kampioen tijdrijden weer kan terugkeren op de fiets.

Dit artikel delen:

27 Reacties

KnightBiker 8 juni 2018 om 10:23

Dat is niet goed mbt tot NK tijdrijden en de tour. (leek toch de knecht voor Kruijswijk en evt de wegkapitein voor de komende tour de france)

0
Abdoe 8 juni 2018 om 10:23

Kan hij mooi bij Tour du Jour aanschuiven.

0
mus van de maasstad 8 juni 2018 om 10:27

aderlating voor de tourploeg. zowel in de bergen als in de TTT

0
ChefSpijker 8 juni 2018 om 10:37

In de bergen kan een Tolhoek een minstens zo’n goede rol vervullen. Alleen voor de TTT is het spijtig. Al moet je met een Roglic, Boom, Gees, Kruijswijk en Roosen alsnog een prima tijdrit kunnen afleveren.

0
horsm 8 juni 2018 om 10:45

Jammer. Geen Team Stevie in de Tour. Tolhoek lijkt me een voor de hand liggende vervanger, misschien in combinatie met Martens die dan ondersteunend werk zou kunnen doen in de aanloop van de bergetappes. En misschien toch Boom, als hij de Dauphine goed doorkomt?

Dan zitten we op: Roglic, Kruiswijk, Gesink, Tolhoek, Groenewegen, Roosen, Boom, Martens.

0
dennisopwielen 8 juni 2018 om 10:46

Groenewegen kan ook goed mee in een ploegentijdrit

0
jessevdalen 8 juni 2018 om 10:48

@horsm boom of martens weglaten voor Jansen

0
horsm 8 juni 2018 om 10:53

@jesse, ja misschien wel. De combinatie Jansen-Roosen-Groenewegen lijkt goed te werken als drietrapsraket.

0
Mitch 8 juni 2018 om 10:57

Is dit geen slecht nieuws voor Boom, omdat Martens nu de meeste geschikte wegkapitein is? Of is de rol van wegkapitein niet doorslaggevend?

0
jessevdalen 8 juni 2018 om 11:02

@mitch vgm was de ploeg kruijswijk gesink roglic clement groenewegen roosen jansen en martens, dus waarom slecht nieuws voor boom!

0
nickdt 8 juni 2018 om 11:03

@Mitch

Die is zeker doorslaggevend, want een wegkapitein is een verlengstuk van de ploegleider.

0
jvh93 8 juni 2018 om 11:16

Zou Boom de rol van wegkapitein niet kunnen vervullen? Als hij dat zou kunnen zou hij ook met het ook op de TTT een betere optie zijn als Martens. Wellicht gaat Martens wel ipv Tolhoek en moet Gesink zich schikken in zijn rol als knecht (eigenlijk net als zijn rol afgelopen Giro ongeveer, waar hij voor Eigen kansen mocht gaan maar uiteindelijk toch meer aan het knechten was)

0
Mitch 8 juni 2018 om 11:20

@ Jesse
Omdat de strijd voor de laatste plaats lijkt te gaan tussen Boom en Martens. Als met Clement de wegkapitein wegvalt zal iemand anders die rol moeten gaan invullen. Martens lijkt mij met daarvoor de aangewezen persoon.

Er vanuit gaande dat Clement zal worden vervangen door een klimmer: Tolhoek.

Maar met Martens en Tolhoek ipv Boom en Clement heb je nu niet bepaald een overschot aan pk's voor de ploegentijdrit. In week 2 & 3 heb je weer niets aan Boom. Zal nog wel een hele puzzel worden voor de ploegleiding.

0
horsm 8 juni 2018 om 11:21

@jesse, dus dan zou het tussen Tolhoek en Boom gaan, ter vervanging van Clement.

0
josi 8 juni 2018 om 11:30

Jammer, zou een zeer waardevolle kracht in de Tourploeg zijn, maar dat zal er dus hoogstwaarschijnlijk niet in zitten.

0
zeeuwsvlaming 8 juni 2018 om 11:59

Janssen meenemen. Jong en een goede motor in t team voor TT en vlakke en sprint trein. Type Vermote , Keisse

0
koos1 8 juni 2018 om 12:05

Dat is slecht nieuws voor Clement en voor de ploeg. Clement zou een zekerheid zijn voor de tour als klimknecht en een belangrijke renner voor de TTT. Tolhoek lijkt zijn logische vervanger in de tour ploeg te worden of toch een extra renner voor de sprint trein?

De TLJ Tourploeg lijkt me te worden: Kruijswijk, Roglic, Gesink, Tolhoek en de sprinttrein met Groenewegen, Roosen, Janssen en dan laatste plek tussen Martens en Boom, waarbij Boom in vorm een belangrijke renner is voor de TTT.

0
Col du Bramont 8 juni 2018 om 12:22

Clement is natuurlijk een zeer waardevolle pion, 2016 reed ie wat anoniem naar plaats 18 in de tour, “wij” waren toen vooral bezig met Mollema die podium leek te rijden maar na zijn val terug zakte en Dumoulin met 2 etappe zeges en die helaas toen ook viel.

Rugklachten zijn vaak lastig te traceren. Natuurlijk niet als je bv gevallen bent.
Hangt vaak samen met een net wat andere positie op je fiets. Meegemaakt dat ik mijn fiets moest vervoeren waar het zadel er af ging, wist zeker dat ik het zadel weer correct had gemonteerd, kreeg toen last van mijn rug en na 2 maanden toch even gecheckt. Voelde toch wat anders, zadel bleek exact 8 mm hoger te staan. Niet veel maar maakt wel een verschil.
Merckx was hier zeker na zijn val maniakaal in, verzette steeds zijn zadel met een paar mm.

0
Scott Sunderland 8 juni 2018 om 12:37

Ai…dan wordt de Tourdeelname onwaarschijnlijk voor Clement.

Ik verwacht dat Boom toch de selectie gaat halen. Ik hoop ook dat Tolhoek erbij zal zijn.

0
Witte Trui 8 juni 2018 om 13:07

Tolhoek deed de TTT toch niet onaardig afgelopen week? En in de Tour zou hij er dus niet tot het einde aan hoeven te hangen.
Ik snap de overweging voor Martens, maar zou eerder voor een FITTE Boom kiezen, ook met het oog op de kasseienrit. Die is met Roosen de enige die daarin top is en van essentieel belang voor Roglic en Kruijswijk. Indien Boom fit blijkt (en Clement niet), zal het gaan tussen Martens en Tolhoek verwacht ik. Of komt Wijnants nog in beeld?

0
vlek 8 juni 2018 om 13:57

Hopelijk haalt hij de Tour alsnog, maar het ziet er op deze manier natuurlijk niet gunstig uit. Balen.

Qua vervanging zou Tolhoek heel leuk zijn, maar lijkt Martens me een realistischere optie om de rol van Clement over te nemen.

0
sukhoruchenkov 8 juni 2018 om 18:07

Ben het met Vlek eens. Tolhoek kan beter gaan voor de Vuelta. Martens voor Clement en dan Boom erbij voor het vlakke, ook voor de ploegentijdrit en de kasseienetappe. Maar hopelijk haalt Clement het nog.

0
LB117 8 juni 2018 om 18:57

@col du bramont een zadel hoogte verschil van 8 mm dat merkt iedere fiets toerist wel lijkt me..

0
Titaantje 8 juni 2018 om 18:58

Zou Tolhoek zich qua vormpiek niet op California+Dauphine hebben gericht om daarna richting de Vuelta op te bouwen? Ik zou die vorm nu niet gaan doortrekken, maar gewoon aan dat plan vasthouden. De hoeveelheid klimknechten voor Steven is echt niet zo belangrijk. De kans op de gele trui is gering als je eerlijk bent, en andere ploegen (Movistar, Sky, Bahrain) zullen het heft bergop wel in handen nemen. 2 renners die goed bergop gaan moet dan gewoon voldoende zijn. De rest gebruiken om Groenewegen zo goed mogelijk te ondersteunen.

0
Romāns Vainšteins 8 juni 2018 om 19:20

Clement doet de wielrennerij meer goed met zijn aardige duiden en vooral heerlijk ongenuanceerd en grappig commentaar in idd een TdJ als nog op de fiets blijven zitten.
Tuurlijk is het in vorm ook een gedegen wielrenner doch een vrij saaie en zeker niet onmisbaar voor de tourselectie, alwaar je met Roglic en Kruijswijk 2 hartstikke leuke outsiders hebt maar niet meer dan dat.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone