Steegmans zal bij Trek voornamelijk in dienst rijden

dinsdag 2 december 2014 om 10:00

Gisteren werd bekend dat Gert Steegmans volgend jaar de kleuren verdedigt van Trek Factory Racing. Bij de Amerikaanse ploeg zal de Belg voornamelijk Fabian Cancellara moeten gaan bijstaan in het Vlaamse voorjaar. Er zullen echter ook kansen komen om voor zichzelf te rijden.

“Ik had dit seizoen gemerkt dat we Gert goed kunnen gebruiken in de klassiekers”, zegt Dirk Demol tegen Sporza. De ploegleider had zelf aangedrongen om de komst van zijn landgenoot om in dienst te rijden van Cancellara. “Op sommige momenten stond Fabian er immers alleen voor.”

In de klassiekers zal Steegmans dus moeten werken voor de enige kopman van de ploeg. “Maar in bepaalde koersen zal hij zelf zijn kans kunnen gaan. Gert wordt ook de loods voor onze jonge sprinters, als vervanger voor de gestopte Hondo. Hij is daar heel gemotiveerd voor.”

Demol wil verder benadrukken dat de tweevoudig etappewinnaar in de Tour de France niet aangenomen is omdat hij geen andere ploeg kon vinden, maar omdat hij een uitstekende luitenant is. “Als kopman werkte het niet zo goed, maar als hij in dienst van een topper kan rijden, is hij op zijn best”, zo merkte Demol in de twee jaar dat hij met Steegmans samenwerkte in het verleden.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair