Steegmans: “Wij zijn een groep vrienden”

woensdag 20 januari 2010 om 11:35

Met Gert Steegmans haalde Team RadioShack haar gewenste sprinter binnen, die ook nog eens aardige klassiekers rijdt. Voor de Belg zelf is de atmosfeer in een team erg belangrijk. Maar net als de prestaties, zit dat wel goed.

“Ik ben heel tevreden over mijn keuze voor RadioShack. Armstrong steekt veel tijd in de ploeg, zo kreeg ik al veel berichten van hem”, vertelt de 29-jarige Belg. “De sfeer in de ploeg is heel ontspannen, we zijn als een groep vrienden”, noteert Sporza.

“Armstrong valt heel goed mee, eigenlijk doet hij net hetzelfde als Impey of Rosseler. Hij is een gewone renner die wel sterk is en veel media-aandacht krijgt. Eigenlijk is Lance een gewone, vriendelijke mens.” En dat bleek wel uit het feit dat hij niet vies was van wat ploegwerk tijdens de tweede Down Under-etappe. “Dat is ook eens leuk”, lacht de lange Belg. “Hij reed veel op kop en trok de sprint aan.”

Achter André Greipel eindigde Steegmans als tweede. Het is al zeven maanden geleden dat hij een koers reed, laat staan vooraan eindigde. “Het was veel te lang geleden. Ik wist dat ik goed bezig was. Maar dat het meteen zo goed loopt, geeft mij veel vertrouwen.”

Vertrouwen ook, dat het in de klassiekers goed gaat. “Ik wil heel goed zijn tijdens de klassiekers. Ik moet eerst een goeie Omloop rijden en dan zien we wel. Met de rest van het jaar ben ik nog niet bezig. Ik denk dat we een goeie ploeg hebben voor de klassiekers. We hebben geen topfavoriet zoals bij Quick-Step, maar we hebben wel vijf renners die de finale kunnen rijden.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair