Steegmans: “De aanpak van RadioShack spreekt mij aan”

donderdag 3 september 2009 om 08:33

Gert Steegmans heeft een vervelend wielerjaar achter de rug, hij begon dit jaar bij de nieuwe ploeg Katjoesja, maar kreeg daar al snel een conflict, wat later zelfs uitmondde in het ontbinden van zijn contract. Vanaf komend seizoen rijdt de Vlaming voor de nieuwe ploeg van Johan Bruyneel, tegenover Sporza laat hij weten zeer blij met de ploeg te zijn. “De aanpak van de hele ploeg rond Johan Bruyneel spreekt me aan”.

“Toen ik mijn ontslag indiende bij Katjoesja waren veel andere teams meteen geïnteresseerd. RadioShack kwam pas later. Ik was bijzonder vereerd dat ze interesse in mij hadden. Na een paar gesprekken met Dirk Demol was het in orde”.

“Ik wou bij een ploeg rijden waar ik optimaal zou kunnen presteren. Dat lukt de renners bij Astana, ook al was de sfeer daar niet ideaal. Dat zegt veel over de ploegleiding”.

“De aanpak van de hele ploeg rond Johan Bruyneel spreekt me aan. Ze maken de renners beter.”

“Dit wordt inderdaad een nieuwe start voor mij. Ik wil het verloren seizoen bij Katjoesja zo rap mogelijk vergeten. Hoe ik op die periode terugkijk? Zonde, meer kan ik daar niet over zeggen.”

“Mijn doel is om bij RadioShack zo veel mogelijk koersen te winnen. Welke koersen, dat moeten we nog eens bekijken. Maar ik hoop goed te presteren in het Vlaamse voorjaar. Die koersen moeten mij liggen, ook al heb ik dat nog niet kunnen bewijzen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair