Startrecht Kolss, Wallonie en Veranda’s Willems in alle .2-koeren
Wallonie Bruxelles- Foto: ASO
dinsdag 26 januari 2016 om 15:55

Startrecht Kolss, Wallonie en Veranda’s Willems in alle .2-koeren

Kolss-BDC, Wallonie Bruxelles en Veranda’s Willems krijgen dit seizoen een automatische uitnodiging voor alle koersen van het niveau .2 in de Europe Tour. Deze formaties hebben dat afgedwongen omdat ze op de peildatum van 20 januari tot de beste drie continentale ploegen van hun werelddeel behoren. Dat blijkt uit de ranglijsten die de UCI vandaag publiceerde.

Organisatoren zijn verplicht om de beste drie Europese continentale ploegen uit te nodigen voor .2-wedstrijden in de Europe Tour. De beste drie continentale ploegen van Amerika, Azië, Afrika en Oceanië krijgen op hun continent zelfs automatisch startrecht in alle koersen van .1- en .2-niveau.

De beste continentale ploegen per werelddeel (peildatum 20 januari)

UCI-Europe

1. flag-ua Kolss-BDC
2. flag-be Wallonie Bruxelles-Group Protect
3. flag-be Veranda’s Willems

UCI-Africa

1. flag-dz Olympic Team Algerie

UCI-America

1. flag-us Rally Cycling
2. flag-cr Coopenae Extralum
3. flag-ec Team Ecuador

UCI-Asia

1. flag-ir Pishgaman Giant Team
2. flag-ae Skydive Dubai Pro Cycling
3. flag-ir Tabriz Shahrdari

UCI-Oceania

Nog niet bekend

 
8 Reacties
Sorteer op:
26 januari 2016
Denk niet dat het heel veel uitmaakt, maar toch leuk, als Veranda’s Willems bijvoorbeeld wil rijden in de Ster van Zwolle dan is dat nu zo ie zo geen probleem.
26 januari 2016
De grote ergenis van Aziatische organisatoren komend jaar dus weer dat ze de Iraanse ploegen MOETEN toelaten
26 januari 2016
@ piet lut, Waarom is dat? Moeten ze dan alle beelden afdekken als het peloton er langs komt?
26 januari 2016
@Utrecht19 Wegens lakse dopingcontroles en nogal wat renners die een sterk dopingverleden hebben. Bergop rijden een aantal vaak iedereen naar huis met vele minuten. Niet in alle koersen waar ze starten trouwens maar daar waar het gebeurd klagen de renners wel over de extra gas dat ze kunnen geven. Ook nogal wat kleinere Iraanse rijders en kenners klagen erover.
26 januari 2016
dus Team Ecuador had San Luis mogen rijden ....
26 januari 2016
Billi, dat lijkt me lastig als de peildatum twee dagen na de start van de koers is. Daarnaast is het een startrecht, geen startplicht.
27 januari 2016
Nog één geluk bij een ongeluk voor onze Aziatische organisatoren is dat de maatregel slechts ingaat vanaf cat.2. Dus als Langkawi, Dubai, Qinghai, Hainan of bv de Japan Cup (allen HC) de Iraniërs niet willen, moeten ze ze op dit niveau( evenals cat. 1 natuurlijk) ook geen startgelegenheid geven, vanaf cat 2. is echt wel veredelt amateurniveau (zonder hieraan afbreuk te doen). Maar als arme organisator zit je wel het hele jaar te werken en fondsen te werven om een bende 'semi-criminelen' aan de start te krijgen ! Mag ik afsluiten met een open vraag : verschillen de ethische normen van bv Kolls-BDC zoveel van die van de vermelde Iraanse teams ? Ik zie Kononenko en consoorten ook zelden rijden en scoren buiten de Oekraïne en het Aziatische circuit. Zijn wij op dit moment als pot de ketel aan het verwijten dat .....
27 januari 2016
@marc: buiten europa is het ook voor .1 koersen.

Reacties zijn gesloten.