Stapt Bryan Coquard na tweede plaats nog steeds uit Vuelta? “Misschien blijf ik wel”

vrijdag 2 september 2022 om 17:45
Stapt Bryan Coquard na tweede plaats nog steeds uit Vuelta? “Misschien blijf ik wel”

foto: Cor Vos

Vanmorgen sprak Davide Cimolai uit dat hij en Bryan Coquard na de dertiende etappe de Vuelta zullen verlaten om in andere koersen te jagen op felbegeerde UCI-punten. Maar volgens Coquard is dat helemaal nog niet zeker, zo vertelde hij in het flashinterview na afloop van de rit waarin hij tweede werd. “Misschien blijf ik wel. Dinsdag is er nog een sprintkans.”

“Natuurlijk zijn er in de Vuelta minder punten te verdienen dan in, bijvoorbeeld, een aantal Franse (eendags)koersen waarin ik het vaak goed doe. Dit jaar verdiende ik meer UCI-punten door een rit te winnen in Bessèges dan door tweede te worden in een rit in de Ronde van Zwitserland.”

“Feit blijft: we hebben nog geen beslissing genomen en we zijn nog steeds in discussie met elkaar”, spreekt de Fransman zijn Italiaanse ploeggenoot tegen.

Tweede plaats
Coquard noemde Pedersen verder de verdiende winnaar van de dertiende etappe. “Hij is misschien wel de beste renner in deze Vuelta. Iedereen praat over Evenepoel, maar Pedersen is echt heel goed. Zelf heb ik nog veel plaatsen goed weten te maken in de laatste meters, maar ik heb een fout gemaakt door niet in het wiel van Pedersen te zitten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

LeoR 16 2 september 2022 om 20:36

arme Davide :D

2
Rick Altenburg 2 september 2022 om 17:49

Blijft raar dat gedoe met UCI-Punten….

0
Abdoe 2 september 2022 om 17:58

Gewoon blijven man. Prima sprint gereden vandaag, in dit veld maakt hij best kans om een rit te winnen. Dat is toch veel mooier dan die kleine Franse koersjes.

Maar ik vrees dat hij toch gaat afstappen en dit in het interview niet durfde toe te geven.

0
Maglia Rosa 2 september 2022 om 18:12

Zonder toestemming van de Vuelta-organisatie mag hij tot het eind van de Vuelta helemaal niet starten in andere koersen. De Vuelta heeft weinig reden om deze toestemming te geven. Het zou dus zomaar kunnen dat de plannen van Cofidis zijn gewijzigd omdat de Vuelta niet mee wil werken.

0
Wheely 2 september 2022 om 18:17

Cofidis is sponsor van de Vuelta…

1
Geerkos 2 september 2022 om 18:24

Ach, ik zag zojuist de doodzieke Jake Stewart op de lijst staan van de tour of Britain aankomende zondag. Daar doen ze niet moeilijk over

0
Lalsacien 2 september 2022 om 18:51

@Geerkos Is Jake Stewart gisteren afgestapt? Volgens mij is dat alweer een week geleden waarin hij zijn lichaam ook rust heeft kunnen geven wat in de Vuelta niet mogelijk was geweest. Of heeft hij volgens jou nog niet genoeg uitgeziekt?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone