Stannard mikt op beter resultaat in Parijs-Roubaix dan in 2016

Stannard mikt op beter resultaat in Parijs-Roubaix dan in 2016

foto: Stannard op het podium van Parijs-Roubaix 2016

dinsdag 31 januari 2017 om 09:57

Ian Stannard werd in 2016 derde in Parijs-Roubaix, na Mathew Haymen en Tom Boonen. Komend seizoen wil de 29-jarige Brit die prestatie verbeteren, vertelt hij aan Cyclingnews. “Voor die koers moet je gevoel krijgen”, legt de Sky-renner uit.

Ervaring
Stannard slaat dit jaar koersen als Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico over om beter voor de dag te komen in de klassiekers. Vorig jaar hielp hij Geraint Thomas aan de eindzege in Frankrijk en dat voelde hij tijdens de klassiekers. “Er is tijd nodig om goed te presteren in de klassiekers. Je moet de wegen leren kennen, waar je vooraan moet zitten en hoe je moet presteren in die koersen. Het is niet eenvoudig om dat om elkaar af te stemmen, maar ervaring helpt echt als het aankomt op Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. We zijn de puzzel aan het afmaken, het gaat steeds beter. Ik zou graag mijn resultaat in Roubaix van vorig jaar verbeteren.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

Sagan=hulk 31 januari 2017 om 10:12

Stannard die in een duel Boonen erop legt op de Vélodrome, dat zou wat zijn.

hongerklopje 31 januari 2017 om 10:29

@sagan=hulk, in de omloop kon hij het ook 2 jaar terug. Hopelijk nu weer

Melkzuur 31 januari 2017 om 11:11

Als Boonen geen pech heeft op het slechte moment, eet hij ze allemaal op die dag. Het zal voor 2018 zijn!

Romāns Vainšteins 31 januari 2017 om 11:14

2016 was het jaar van ‘DSQ!’, 2017 dat van ‘zonder pech dan …’

Ab Normaal 31 januari 2017 om 11:14

@Melkzuur
Als Boonen geen pech heeft, al zijn andere concurrenten wel, de gehele kopgroep valt en geblesseerd blijft liggen, en de achtervolgende groep de verkeerde afslag neemt, dan eet Boonen de rest van het peloton wel op denk ik.

Chaba 31 januari 2017 om 11:29

Een renner die vanwege zijn kracht dit soort zware wedstrijden zou kunnen winnen. Maar dan moet wel alles meezitten voor hem.

Quintenri 31 januari 2017 om 11:42

@Ab Normaal

Ahja, want zo zwak is Boonen echt wel dat hij dat allemaal nodig heeft.. En al zeker in dit koersje dat hem helemaal niet ligt.

lorenzvdg 31 januari 2017 om 11:56

@Sagan=hulk & hongerklopje: Gunnen jullie het Boonen echt niet in zijn afscheidskoers?

reusjen 31 januari 2017 om 12:08

Ik niet in ieder geval.

Ab Normaal 31 januari 2017 om 12:09

@Quinteri
Gewoon sarcasme.
Het gaat hier over Stannard, direct weer de reactie dat “God” Boonen hem er toch op legt.
Boonen is een uitstekende renner, die veel gewonnen heeft en zeker op een goede dag Roubaix kan winnen in 2017, maar wordt er zo moe van dat er via elke U bocht of jij baan er weer over Boonen (net als met Gesink overigens) gesproken wordt.
Je kunt fan zijn, maar dat vreselijke gegeil op Boonen (en Gesink) als het een ander topic betreft, daar walg ik inmiddels een beetje van. Net als overigens het volledig ongefundeerd structureel afmaken van beide heren.

Ab Normaal 31 januari 2017 om 12:11

@lorenzvdg
Ja hoor, ik gun het Boonen zeker wel, maar hij heeft al zoveel gewonnen ik gun het een renner als Stannard die niet zo’n schitterende erelijst heeft ook. En zo zijn er nog wel een paar die ik het ook gun.
Het liefste heb ik gewoon een heroïsche, schitterende koers en dan is de winnaar automatisch een mooie winnaar.

Mathieu Moller 31 januari 2017 om 12:17

Ab Normaal +1
Ik zou het Boonen best gunnen als hij de verdiende winnaar is, maar dan moet hij het m i wel verdienen. Gewoon maar willen dat Boonen wint, omdat het Boonen is, ongeacht het koersverloop vind ik een beetje zwak.

Quintenri 31 januari 2017 om 12:23

Ab Normaal en Mathieu
Wees maar zeker dat Boonen er alles aan zal doen om te winnen, en dat het geen afwachtende koers zal worden! ALS hij hem wint, zal het op een heroïsche manier zijn. Sorry dat er steeds over hem gesproken wordt, maar tis zijn afscheidskoers en het is zijn laatste seizoen, dus laat ons nog even :D . Voor de rest volg ik jullie!

lorenzvdg 31 januari 2017 om 12:26

Voor Belgen heeft Boonen gewoon een beetje een goddelijke status, vooral door de manier waarop hij altijd heeft gekoerst, zijn imago, en het feit dat hij ook gewoon een mens is (drugs, vrouwen, etc.). Het klassieke voorjaar betekent gewoon ook heel erg veel voor ons. Ik moet zelf ook wel bekennen dat ik minstens 10x zo gelukkig zou zijn als Boonen een klassieker wint dan gelijk welke ander Belgische renner. Als hij het presteert om in zijn laatste koers te winnen dan is de helft van Vlaanderen in tranen van ontroering. Ik snap ook wel dat Nederlanders er soms wat moe van worden maar probeer er het mooie van te zien :) het gebeurt nog zelden dat atleten zoveel emotie teweeg kunnen brengen als hij dat kan, dat staat allemaal nog in schril contrast met een WK veldrijden of een grand slam winnen.

Piti18 31 januari 2017 om 12:28

Eens met Ab Normaal +1

Sagan=hulk 31 januari 2017 om 12:41

@lorenzvdg
Toch niet voor alle Belgen hoor. Bij Boonen stoor ik me altijd aan het feit dat het altijd de schuld van de anderen is als hij verliest. Maar dat is natuurlijk een beetje eigen aan de ploeg Etixx. Verder is hij zijn hele leven lang kopman geweest op zo goed als elk WK, wat ook volledig onterecht. Na het wk in Qatar was ik verbijsterd hoe weinig kritiek er op hem was, in een sprint met Sagan en Cav wint Boonen toch nooit. En dan zei hij na de wedstrijd nog dat hij die spurt normaal altijd wint. Ik wist niet wat ik hoorde. Nee geef mij dan maar eens Roelandts als Belgische winnaar.

Janjanssen98765 31 januari 2017 om 12:48

Boonen kan wat mij betreft niet snel genoeg stoppen, dan hoeven we niet constant dat gezeur over hem te horen.

Ik hoop dat Sagan in Roubaix op het podium staat, of anders een Nederlander.

Ab Normaal 31 januari 2017 om 12:52

Ach, alles blijft natuurlijk een mening en een voorkeur.
Ik gun het gewoon aanvallende renners. Renners die er een spektakel van maken. Vroeger had je Boogerd die zich nooit verstopte en altijd de koers hard maakte. Die gunde ik het enorm.
De afgelopen jaren had je Cancellara, Boonen, GvA, Sagan enz. Allemaal mooie renners die niet laf in het wiel zitten te wachten. Die gun ik het dus allemaal. Als Nederlander heb ik ook op de banken gestaan bij de overwinning van Van Avermaet. Een renner die je het met zijn stijl gewoon gunt.
Van wieltjesplakker Evans moest ik niets hebben totdat hij in zijn laatste jaren ging aanvallen, toen gunde ik het hem direct enorm.
Heb daarom nu ook helemaal niks met Quintana en wel met Froome.

Aan de andere kant snap ik ook wel dat het juist de kwaliteit van bepaalde renners is om zich te verstoppen. Cavendisch en Kittel zullen nooit op heroïsche wijze een koers winnen en ook Valverde en Dan Martin kunnen enkel vertrouwen op hun sprint bergop.
Die hebben niet echt een andere mogelijkheid om te winnen.
Zeker niet minder knap, maar spreekt mij gewoon minder aan.
Een ander zal daar ongetwijfeld anders over denken en gelukkig mag dat.

Dus ja, ik begrijp volkomen dat Boonen een kleurrijk figuur is en de afsluiting van een tijdperk betekent voor de Vlamingen. Begrijp dus ook dat jullie en masse hopen dat hij wint.
Ik vind hem ook zeker sympathiek en gun het hem zeker ook, maar niet meer dan bepaalde anderen.

assen 31 januari 2017 om 12:53

Sagan=Hulk +1
Nee, laat Boonen ajb niet winnen.
Elke andere Belg, behalve die zeikerd (jankerd) die het niet kon verkroppen dat Groenewegen hem versloeg in een sprint aan het eind van vorig jaar, mag PB van mij liever winnen.

lorenzvdg 31 januari 2017 om 12:57

@sagan: Hij is eigenlijk net een renner die meteen toegeeft als hij niet goed genoeg was of een tactische fout heeft gemaakt. En op vlakke WK’s zijn er niet veel andere mogelijkheden bij de Belgen. Dit WK moest er inderdaad een andere tactiek toegepast worden, daar ben ik het volledig mee eens.. om beurten aanvallen gewoon. Ik denk trouwens dat Boonen wel kans had gemaakt als hij nog een frisse Roelandts had gehad of Van Avermaet die aantrok. En nee niet voor alle Belgen, velen hem hebben de hele coke-affaire nooit vergeven en hij is zwaar door het slijk gehaald als hij niet won, maar telkens heeft hij met de pedalen geantwoord en heeft hij een unieke erelijst bij elkaar gefietst. Achja :) ik ben opgegroeid met Boonen en heb prachtige herinneringen aan zijn overwinningen. Toen ik 10 jaar keek ik maar naar 1 renner op. Ik ben dus zwaar ‘biased’ en kan dit ook toegeven.

GreenDay 31 januari 2017 om 13:10

Wacht eens even, er zijn hier enkele anti-supporters die het er niet mee eens zijn dat het zo vaak over Boonen gaat op Wielerflits. Mag ik jullie erop wijzen dat het – nog maar eens – een anti-supporter is (“ik hoop dat hij Boonen er in een sprint oplegt”) die over Boonen begint? Quod erat demonstrandum… Bovendien lees ik hier zaken zoals “Boonen steekt het altijd op een ander als het mislukt”, nee. Boonen wordt gewoon vaak gevraagd waarom hij bepaalde wedstrijden niet gewonnen heeft, terwijl bij een ander die vraag niet wordt gesteld. Heel België verwacht dat hij elke keer wint, en vaak doet hij dat ook nog gewoon. Als je als anti-supporter niet wil dat het over Boonen gaat, heb ik een goeie tip voor je: begin er dan niet zelf over.

Agos-Vidalos 31 januari 2017 om 13:27

Vreselijk zeg.. Op de 31e van Januari lezen we al te veel onzin over Boonen onder een artikel van Stannard… Een gevalletje ‘de paaseitjes die al bij de kerst in de supermarkt liggen’

DeLuiaardVanLimburg 31 januari 2017 om 13:36

Dit is inderdaad echt te treurig dames… Hoezo off topic.:/ beetje jammer. Is hier geen forum voor?

De beste man stannard is samen met kennaugh een van de weinige renners bij Sky waar ik sympathie voor heb. Ik hoop in ieder geval dat hij alles kan geven, benieuwd of een andere aanloop m frisser aan de start brengt, vermoed van wel?

hongerklopje 31 januari 2017 om 14:03

Boonen is een prima renner. Maar z’n fanbase is gewoon te sneu voor woorden. Tevens de reden dat van aert een vervelende wereldkampioen is.

Lalsacien 31 januari 2017 om 14:30

Stannard is voor mij de uitgesproken renner om Parijs-Roubaix minimaal een keer te winnen!

Headlines

Materiaalzone

Populair