Aniolkowski sprint naar de zege in Roemenië, Slik blijft leider

donderdag 12 september 2019 om 15:26
Aniolkowski sprint naar de zege in Roemenië, Slik blijft leider

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Turul Romaniei (2.1) is gewonnen door een 22-jarige Pool. Stanislaw Aniolkowski bleek de snelste sprinter in de straten van Focșani. De renner van de opleidingsploeg van CCC versloeg niet de minste namen met Mihkel Räim en Eduard Michael Grosu. Ivar Slik is nog altijd in het bezit van de leiderstrui.

De tweede etappe van de Roemeense rittenkoers voerde de renners van Brașov naar het eerder genoemde Focșani. De 176,3 kilometer lange etappe was redelijk vlak, zeker na de beklimmingen van Ojdula (13,3 km aan 3,9%) en Topesti (2,1 km aan 6%). Nadat de vroege vluchters waren ingerekend, mochten de sprinters het uitmaken voor de ritzege.

Er werd vooral gekeken naar thuisfavoriet Grosu en de Estse krachtpatser Räim, maar het was Aniolkowski die de tegenstand wist te ‘verrassen’. Voor de nog jonge Pool is het zijn zesde overwinning van het seizoen, na ritzeges in enkele Poolse rittenkoersen, waaronder de Carpathian Couriers Race. 

Klassement
De 22-jarige ritwinnaar greep in Alkmaar bovendien net naast een EK-medaille tijdens de wegwedstrijd voor beloften. In het klassement vinden er nauwelijks wijzigingen plaats. Slik en Alex Molenaar – die gisteren namens Monkey Town-à Bloc uit de greep wisten te blijven van het peloton – blijven de nummers één en twee.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair