Stan Godrie: “Reken op WK-selectie”

zondag 27 januari 2019 om 17:05
Stan Godrie: “Reken op WK-selectie”

foto: Cor Vos

Interview

Stan Godrie gaat ervan uit dat hij volgende week in het Deense Bogense deel uitmaakt van de Nederlandse WK-selectie. Hoewel hij niet aan de Nederlandse selectiecriteria voldeed (twee keer top-16 in een wereldbekerwedstrijd), rekent hij erop dat bondscoach Gerben de Knegt hem meeneemt naar de mondiale titelstrijd.

“Ik had vandaag een slechte dag, maar ik weet waar dat aan lag”, vertelde Godrie aan WielerFlits, nadat hij als 33e over de streep kwam – op ruim zeven minuten van winnaar Mathieu van der Poel. “Gisteren (in Rucphen, red) was een mooie wedstrijd en vorige week ook, dus ik denk wel dat ik de bondscoach heb laten zien dat ik erbij hoor en dat de vorm goed zit.”

Na de wereldbekerwedstrijd in Pontchâteau, sprak Godrie al even kort met De Knegt. In die cross eindigde hij op de veertiende plaats, zijn beste resultaat in de Wereldbeker dit seizoen. “Hij was wel tevreden. Het was gewoon een heel goede wedstrijd, dus ik hoop die lijn door te kunnen zetten.”

‘Hoop dat de bondscoach alle plekken opvult’
Volgens het UCI-reglement mag Nederland zeven eliterenners afvaardigen naar het WK veldrijden in Bogense. Maar die moeten daarnaast ook nog eens voldoen aan de nationale selectiecriteria. Dat betekent: in de loop van het seizoen twee keer in de top-16 van een wereldbekerwedstrijd geëindigd zijn. Godrie haalde die quota niet, maar rekent desondanks op een WK-ticket.

“Ik hoop dat de bondscoach alle plekken gaat opvullen. Vannacht had ik niet zo’n beste nacht, dus ik wist wel dat het vandaag moeilijk werd om echt de power te hebben. Ik ben blij dat de vorm nu echt goed is en ik ga dit proberen vol te houden tot het einde van het seizoen”, zei de Nederlander tot slot.

Dit artikel delen:

3 Reacties

aardappeljager 27 januari 2019 om 17:12

Tja…

platteprijs 27 januari 2019 om 17:25

Geen gezeur gewoon 7 man meenemen. Godrie en Wouters, dus. Heel heel misschien kun je ze nog in de wedstrijd gebruiken. De Belgen gaan ook met zijn achten.

Thijs E 27 januari 2019 om 17:28

Aan de ene kant goed hij Rucphen rijdt, maar hij eindigt vandaag achter 6 Fransen, 2 Amerikanen, 1 Tsjech, 1 Zwitser, 1 Spanjaard en 1 Duitser. En 13 plaatsen achter Sieben Wouters.

Dus de reis naar Bogense wordt er een voor de strijd om plek 20 en ervaring opdoen, meer niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair