Stan Godrie blijft aan boord bij crossteam Charles

Stan Godrie blijft aan boord bij crossteam Charles

©Photopress.be

woensdag 19 december 2018 om 13:22

De crosskern van Roompot-Charles, die onder de naam ‘Charles’ het veld induikt, houdt Stan Godrie langer aan boord. Niet meer als prof, wel als elite zonder contract. Na het huidige seizoen gaan ploeg en veldrijder om tafel over een eventuele toekomst.

Er was heel wat onzekerheid rond de nabije toekomst van Stan Godrie. De naam van de 25-jarige Bredanaar werd nooit genoemd tijdens de fusiegesprekken tussen Sniper Cycling en Team Roompot. Godrie wist een paar weken geleden nog niet in welk shirt hij op 1 januari 2019 zou rijden.

Dat probleem is – alvast voor een paar maanden – van de baan. Godrie blijft tot het eind van het crossseizoen aan boord bij Charles, de veldritkern van Roompot-Charles. Dat werd ons bevestigd door Nick Nuyens. Hij houdt zich binnen Orange Cycling bezig met het crossgedeelte.

Godrie verliest wel zijn profstatuut. “Stan blijft zeker tot het eind van het veldritseizoen bij ons als elite zonder contract”, aldus Nuyens. “Na de winter zullen we samen zijn verdere toekomst bekijken.” Met Godrie, Lars Boom en Maud Kaptheijns heeft Charles nu drie crossers die het team vanaf 1 januari zullen vertegenwoordigen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Mwielerfan 19 december 2018 om 13:46

Klinkt als fraude. Elite zonder contract maar wel bij een profploeg. Zou niet moeten kunnen. Alsof je bij de Hema werkt maar geen minimum loon krijgt omdat je een rare constructie ipv contract hebt

Bart Wyns 20 december 2018 om 08:00

Helemaal in lijn met de regels van de UCI.

Zie mijn commentaar verder.

Minimum van drie rijders nodig om als UCI Cyclocross team erkend te worden waarvan minimum 1 bij de dames en 1 bij de heren elite. Maakt niet uit of het elite zonder contract is. Zou nogal pijnlijk zijn voor Sniper Cycling / Roompot / Orange Cycling om geen delegatie van team en coaches te kunnen aanmelden op het WK om Maud te ondersteunen…nadat Wout en Tim officieel geen deel meer uitmaken van het team van 1/1/2019 zou er een tekort aan renners zijn indien ze het contract van Stan niet verlengen.

Het Spaanse team Ginestar-Delekia Sports heeft met Felipe Orts en Ismael Esteban twee prof elites en met Elena Lloret een dames elite zonder profcontract. De regels zeggen niet dat het profcontracten moeten zijn. Tartelletto-Isorex is een UCI cyclocross team bijvoorbeeld met enkel elite zonder contract.

Stan heeft nog een contract tot het einde van het seizoen zodat Team Charles zijn status van UCI Cyclocross Team niet verliest…geen andere reden nodig om verder naar te zoeken :)

wiebipedia 19 december 2018 om 14:01

Klinkt inderdaad alsof er misbruik wordt gemaakt van de uitzichtloze positie van Godrie.

sooike 19 december 2018 om 14:49

Als er misbruik wordt gemaakt van Godrie, is hij daar zelf bij …toch ?

wiebipedia 19 december 2018 om 15:06

Dat is waar, maar misbruik ontstaat vaak omdat één van de partijen in een situatie zit waar hij/zij geen andere uitweg ziet

Verweggistan 19 december 2018 om 15:39

Zijn contract liep af en er is besloten dat niet te verlengen. Omdat hij nog geen andere ploeg heeft, is besloten hem nog drie maanden materieel te ondersteunen. Dat het contract niet tot maart liep, dat is onhandig, maar zal te maken hebben met de constructie van wegploeg. Ik vind het wel apart dat Godrie zo’n beperkt wegprogramma reed dit seizoen, terwijl die mogelijkheid er wel geweest moet zijn bij Willems. Godrie is toch U23 kampioen geweest op de weg en reed mooie uitslagen als belofte. In het veld wil het vooralsnog niet heel erg vlotten.

ChefSpijker 19 december 2018 om 16:16

Zijn wel meer elites zonder contact in het veldrijden die ondersteund worden door een profploeg. En contracten lopen altijd tot 1 januari in het veldrijden. Daardoor zie je in Baal ook altijd renners in de nodige nieuwe truitjes rijden.

Reet Zweet 19 december 2018 om 17:07

Bedankt Stan om de hoop te vergroten elke cross!

Bart Wyns 20 december 2018 om 07:49

Hele simpele uitleg waarom hij mag blijven, indien hij verdwijnt is Team Charles geen UCI cyclocross team meer vanaf 1 januari 2019 – vereiste is minimum drie rijders in beide elite categorie (heren en dames) – dus Lars, Stan en Maud.

Zoniet verliest Orange cycling een paar rechten ivm met UCI rules en regulations, de belangrijkste daarvan het recht om in elke World Cup en op het WK vertegenwoordigers – lees managers en coaches te hebben van het team in de pit-lane en 2 parkeer passen.

Toch wel belangrijk en handig als Maud, Stan en Lars met de Nederlandse selecties naar het WK en WC gaan en er toch nog even enkele bijkomende privileges voor het team zijn dat hun salaris betaald :)

Pure economics…

Headlines

Materiaalzone

Populair