Stamsnijder blij met rol bij Argos-Shimano

donderdag 10 oktober 2013 om 21:47

Tom Stamsnijder verlengde vandaag zijn verbintenis met Argos-Shimano en mocht na de winst van ploeggenoot John Degebkolb in Parijs-Bourges zelfs twee glazen champagne drinken. De Bornerbroeker is vanzelfsprekend blij met zijn nieuwe contract, maar ook over de duidelijkheid omtrent zijn rol binnen de ploeg: ”Ik heb eindelijk iets gevonden wat me goed ligt. Dat wordt ook mijn rol de komende seizoenen”, zei Stamsnijder tegen WielerFlits.

”Ik ben natuurlijk erg blij met mijn nieuwe contract en kijk enorm uit naar de komende twee seizoenen. Ik merk dat ik nog elke dag sterker word (Stamsnijder sukkelt al twee jaren met diverse blessures, red.) en ben blij dat ik eindelijk weer mijn niveau haal. Ik weet van mezelf dat ik met dit niveau thuis hoor in de WorldTour, of in ieder geval in het profcircuit. Ik kan het verschil weer maken en dat is belangrijk voor de kopmannen”, aldus Stamsnijder.

”Ik heb ook een duidelijk rol de komende jaren”, vervolgt hij. ”En die duidelijkheid heb ik ook nodig, ik heb een doel nodig om voor te rijden. Ik heb dan ook eindelijk iets gevonden wat mijn ding is, wat ook natuurlijk gaat. Ik hoef namelijk geen koersen te winnen; mijn werk begint bij kilometer nul en eindigt in de finale. Gaten dichtrijden, de kopmannen uit de wind houden, het tempo bepalen op kop van het peloton en zelfs meespringen met ontsnappingen. Daar ligt mijn kracht en daar kan ik heel erg bruikbaar zijn voor de ploeg. En zo heeft iedereen binnen Argos-Shimano een specialiteit, dat is onze kracht.”

Ploegleider Rudi Kemna ziet voor zijn pupil ook een belangrijke rol weggelegd in de klassiekers: ”Dat klopt, daar hebben we het laatst over gehad. Aanvallen aan het begin van een wedstrijd ligt me goed, alleen dat kan niet elke dag in een sprintersploeg. Toch zou ik dat kunnen doen in grote rondes, maar ook in de klassiekers. De laatste jaren zie je namelijk steeds vaker dat een vroege vlucht in de klassiekers het tot diep in de finale uitzingt. In dat geval beschik ik over een dermate grote motor dat ik dan nog nuttig kan zijn voor de kopmannen en ze nog even bij kan staan. Je moet natuurlijk wel fit zijn en de vorm moet goed zijn, want klassiekers rijden is vanuit de start met de ballen bloot. Het is hard werken en hard knokken, maar dat ligt me wel. Al met al een hele flexibele rol en lekker veelzijdig. Ik kan er alle kanten mee op en dat werkt voor mij erg prettig”, sluit Stamsnijder af.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair