Staatsloterij nieuwe co-sponsor Roompot

maandag 16 februari 2015 om 14:32

roompot

De Staatsloterij is de nieuwe co-sponsor van Roompot. De loterij heeft zich voor één jaar aan de ploeg van Michael Zijlaard verbonden, meldt het AD.

De Staatsloterij zou sinds de eerste plannen van de ploeg geïnteresseerd zijn in sponsoring. Vorige zomer werd al een overeenkomst getekend. Het geld dat de nationale loterij inbrengt is al in de begroting opgenomen.

De overeenkomst is pas in maart van kracht door onduidelijkheid met de Lotto, een ander staatsbedrijf. Toen de Lotto zich afgelopen zomer verbond aan de Belkin-ploeg was niet duidelijk of de deal tussen de ploeg van Zijlaard en De Staatsloterij kon doorgaan. De Staatsloterij en Lotto onderhandelen namelijk over een fusie, maar dat staat sponsoring nu niet meer in de weg.

“We zijn al lang bezig met de Staatsloterij. Ze zijn van plan om een platform te creëren voor top- en breedtesport”, Michael Zijlaard tegen het AD. “Wij zijn daarin een onderdeel: de voorrijders zeg maar. Maar ook recreanten en toerders worden gemotiveerd om te fietsen. De fietsende sneeuwbal moet gaan rollen. Het gaat ook bij ons niet alleen om winnen, ook om jonge renners op te leiden. Voor ons is de Staatsloterij een geweldige partij. Ze zijn oranje, Nederlands, en ze geven jonge mensen de kans om hun droom waar te maken, net als wij.”
De Staatsloterij maakt donderdag meer details bekend.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone