Sprintzege Greipel in Parijs-Nice, Groenewegen derde

donderdag 9 maart 2017 om 16:40
Sprintzege Greipel in Parijs-Nice, Groenewegen derde

Foto: ASO

André Greipel heeft de vijfde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto-FixAll versloeg in Bourg-de-Péage Arnaud Démare en Dylan Groenewegen in de massasprint.

De etappe werd gekleurd door een vlucht van zes renners. Lilian Calmejane (Direct Energie), Rémy Di Grégorio (Delko Marseille Provence KTM), Pierre-Luc Perichon (Fortuneo-Vital Concept), Axel Domont (AG2R La Mondiale), Federico Zurlo (UAE Team Emirates) en Natnael Berhane (Dimension Data) vonden elkaar en vormden de vlucht van de dag. Nadat Calmejane een bocht miste en Zurlo bergop moest lossen, gingen de vluchters met vier verder. Zij zouden het niet tot het einde volhouden, op 12,5 kilometer van de aankomst volgde een hergroepering.

In de finale stevende het peloton af op de verwachte massasprint. De sprinters werden in positie gebracht door de verschillende treintjes, iets wat bemoeilijkt werd door de vele rotondes op de route. In de strijd om de overwinning kwam Groenewegen vroeg op kop, maar een indrukwekkende versnelling van Greipel leverde de Duitser de ritzege op.

Julian Alaphilippe blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Hij vertrekt morgen in de leiderstrui aan de bergetappe naar Fayence.

Dit artikel delen:

30 Reacties

AZH 9 maart 2017 om 16:41

He gatsiedarrie. Goede sprint Groenewegen maar net iets te vroeg

achtpuntzes 9 maart 2017 om 16:41

damn, twee keer 2de vandaag.

batchieboy 9 maart 2017 om 16:41

Balen dat greipel er nog over heen kwam. Lange sprint van Dylan.

martbiemans 9 maart 2017 om 16:41

Sterke sprint van Groenewegen, kwam helaas net iets te vroeg.

AWestie 9 maart 2017 om 16:42

Vandaag twee keer ‘Oranje net niet boven’

Sephiroth 9 maart 2017 om 16:42

Precies wat ik dacht AZH, als Dylan 50-100 meter later was gegaan had hij het gehaald. Wel balen maar toch prima gedaan van TLJ en Greipel laat weer eens zien waarom hij altijd tot de top behoort.

HoofdIsVrij 9 maart 2017 om 16:43

Ik ben benieuwd wanneer Groenewegen zijn eerste zege van het seizoen pakt.

RRobson 9 maart 2017 om 16:43

Wat een aanzet van Greipel, zat echt in een zetel in dat wiel van Démare. Denk eerlijk gezegd niet dat Groenewegen had kunnen winnen als hij wat gewacht had.

Natrix maura 9 maart 2017 om 16:44

Dylan 3e. Knap dat hij in die chaos zijn plekje wist te behouden.

LyndaLid 9 maart 2017 om 16:44

Sprintlesje van Greipel. Groenewegen koos er zelf voor om te vroeg op kop te komen, zat in principe juist in het wiel van Greipel. Die was vervolgens ook nog veel sterker natuurlijk.

Jackpot 9 maart 2017 om 16:46

Sterke sprint van Greipel veruit de snelste vandaag! Sterk gereden van Groenewegen maar kwam helaas net tekort! Wel een chaotische sprint door die rotondes tlj nam nu wel de goede kant dus ze hebben geleerd van eerder deze ronde!

dark-knight 9 maart 2017 om 16:47

Nu ik Matthews hier in zo’n veld toch wel heel rap zie sprinten, begin ik toch wel steeds meer te geloven in een spannende strijd om het groen in de tour… Laten we het hopen!

schlossborn1995 9 maart 2017 om 16:50

Dat was wel een erg lange sprint van Dylan. Knap dat hij toch nog top 3 rijdt en niet helemaal stil valt.

ChefSpijker 9 maart 2017 om 16:52

Kittel wel de tegenvaller van deze sprinttopweek. In de waaiers was ie dan weer juist erg sterk, misschien dat dat ook wel te veel energie gekost heeft voor de sprints?

LyndaLid 9 maart 2017 om 16:54

@ dark-knight

Dan heb je Sagan net zeker niet iedereen nog even voorbij zien zoefen in de Tirreno ;)

grootverzet 9 maart 2017 om 16:57

Wat een man die Greipel. Kan meerdere sprints verliezen en wint dan toch weer zijn etappe. Dat is echt top Notch. Zijn kans komt altijd wel weer en pakt hem dan. Voor Groenewegen was het close maar het is in elke sprint wel tegen of snellere of dan weer sterkere, soms slimmere, ook beter getimede of gewoon gelukkiger mannen die verrassen opboksen. Moet vast frustreren voor een sprinter die gewoonweg moet winnen anders dreig je opgenomen te gaan worden als aantrekker van sprints zoals met Moreno Hofland.

TykkeThor 9 maart 2017 om 17:00

Wie had je dan in gedachten als sprinter voor TLJ? Wagner?

alsjewint 9 maart 2017 om 17:05

Greipel blijft toch een hulk op wielen. Als hij de ruimte krijgt dan heeft hij toch nog een goed getimede jump in de benen. Dylan knap weer de knop omgezet na eer gisteren, maar wel net iets te vroeg op kop. Overigens denk ik niet dat hij anders Greipel geklopt zou hebben, maar waarschijnlijk had hij Demare dan wel kunnen voorblijven.

TheArt 9 maart 2017 om 17:18

@grootverzet: Man wat een onzin. Die jongen heeft vorig jaar 11 koersen gewonnen en rijdt dit jaar haast alleen maar koersen van het hoogste niveau. Dan ga je niet opnieuw 11 keer kunnen winnen. Alles in stapjes. Die eerste zege van het seizoen gaat heus wel komen en het zou me niets verbazen als dat gewoon een zege in een WT-koers is.

Hofland mocht en mag alleen maar dromen van 11 koersen in een jaar winnen trouwens.

nederbelg 9 maart 2017 om 17:30

Las de commentaren hier, ging eens kijken en zag gewoon een onklopbare Greipel vandaag. De power van Freddy Maertens in zijn beste dagen. Absoluut niet het “net niet” verhaal dat sommigen hier schetsen.

schipperaar 9 maart 2017 om 17:41

Bij Greipel komt het vanuit zijn hele lichaam, had nog zat pk over, kan zo mee naar de spelen in de vier zonder stuurman, super atleet, zal Dylan nog aan moeten werken dat boven(uber) lichaam.

Djoop 9 maart 2017 om 17:45

Ik denk dat iedereen het Dylan gewoon gunt om te winnen. In die zin rechtvaardigt een 2e plek de ‘net niet’ opmerkingen. Ik ben bepaald geen sprint deskundige, maar TLJ is volgens mij geen sprintploeg en de vraag is natuurlijk of er verbeteringen waar te nemen zijn ten opzichte van vorig jaar.

tetedelacourse 9 maart 2017 om 17:50

Dit is gewoon een prima sprint van Groenewegen. Greipel laat hier echter zien dat je de man nooit moet afschrijven. Kan me nu wel voorstellen dat Dylan zo hard baalde van dinsdag. Zoveel kansen krijg je niet, maar die ritjes komen wel. Ook in de WT.

Attack 9 maart 2017 om 17:57

Groenewegen moest wel vroeg aan gaan want anders had demare het links dicht gegooid, hij kon er nu ook maar net langs.

Kingstown 9 maart 2017 om 18:09

@ Djoop:

Groenewegen is derde geworden. Net niet tweede. Las net je (leuke) bijdrage op het forum, dus ik snap prima waarom jij hem als tweede zag eindigen. :p

Headlines

Materiaalzone

Populair