Viviani klopt Bouhanni in Tour du Poitou Charentes

dinsdag 22 augustus 2017 om 17:11
Viviani klopt Bouhanni in Tour du Poitou Charentes

De openingsetappe van de Tour du Poitou Charentes is gewonnen door Elia Viviani. De renner van Sky won in Saintes na een etappe van 199,5 kilometer de massasprint. Hij klopte Nacer Bouhanni en Danilo Napolitano. Bram Welten (BMC) was op een negende plek de beste Nederlander.

De openingsrit werd gekleurd door een ontsnapping van Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise), Julen Amezqueta (Wilier Triestina-Selle Italia), Simone Velasco (Bardiani-CSF), Igor Boev (Gazprom-Rusvelo) en Jérémy Leveau (Roubaix-Lille Métropole) De vijf reden een voorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar. De kopgroep zou echter niet tot het einde voorop blijven. Velasco en Boev bleven het langste voorop, maar werden op 23 kilometer van het einde ingerekend door het peloton.

Op initiatief van Lilian Calmejane (Direct Energie) ontstond er een nieuwe kopgroep, met daarin ook Laurent Pichon (Fortuneo-Oscaro) en Luca Wackermann (Bardiani-CSF). Enkele kilometers later was de ontsnapping echter alweer voorbij. FDJ hield in de finale het tempo hoog. Een grote groep zou om de overwinning gaan sprinten. Daarin drukte Viviani zijn wiel als eerste over de finish.

Dit artikel delen:

2 Reacties

thombvb 22 augustus 2017 om 17:31

Vleugels na zijn contract bij QS?

0
BenderBeach 22 augustus 2017 om 17:31

Mooi dat Welten hier als stagiair een Top-10 meepikt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone