Sprinttalent Hodeg tekent bij Quick-Step Floors, Bevin verkast naar BMC

Sprinttalent Hodeg tekent bij Quick-Step Floors, Bevin verkast naar BMC
dinsdag 3 oktober 2017 om 13:42

Fernando Gaviria krijgt vanaf komend seizoen bij Quick-Step Floors definitief het gezelschap van land- en sprintgenoot Álvaro José Hodeg. De 21-jarige Colombiaan heeft een tweejarig contract ondertekend bij het Belgische sterrenensemble. Dit staat te lezen op de website van de ploeg.

Hodeg reed de afgelopen weken als stagiair al de Grand Prix de Wallonie, het Kampioenschap van Vlaanderen en de Tour de l’Eurométropole voor de formatie van manager Patrick Lefevere. De jonge sprinter is bijgevolg in de wolken met zijn transfer. “Ik kan op dit moment niet geloven dat ik een contract heb getekend bij een ploeg als Quick-Step Floors. Ik ben ontzettend trots op het feit dat het team toekomst in mij ziet. Ik voel me er al helemaal thuis.”

Dit seizoen wist de Colombiaan indruk te maken in Europa, met onder meer een tweede plaats in de Grote Prijs Stad Sint-Niklaas (1.2). Zijn grootste wapenfeit betreft echter een etappezege in de Tour de l’Avenir. In de zesde rit naar Saint-Amand-Montrond toonde hij zich de snelste na een massasprint.

Hodeg is alweer de zevende aankoop van Lefevere. Vijf daarvan zijn 24 jaar of jonger, met naast Hodeg ook nog Jhonathan Narvaez (20), landgenoot Fabio Jakobsen (21), James Knox (21) en Florian Sénéchal (24). Sprinter Elia Viviani (28) en Michael Mørkøv (32) brengen dan weer meer ervaring met zich mee.

Patrick Bevin verruilt Cannondale-Drapac voor BMC
Naast Quick-Step Floors heeft ook het Amerikaanse BMC vandaag een transfer beklonken. Het gaat om de 26-jarige Patrick Bevin. De Nieuw-Zeelander verlaat na twee seizoenen Cannondale-Drapac. Hij tekent een contract voor één seizoen. Bevin ontdekte zichzelf in de eerste helft van dit seizoen als snelle man. Zo eindigde hij zesmaal in de top-tien van etappes in respectievelijk de Rondes van Noorwegen- en Zwitserland. “Patrick is erg allround, en wij als BMC zijn op zoek naar renners met een dergelijk arsenaal aan kwaliteiten”, aldus teammanager Jim Ochowicz.

Dit artikel delen:

11 Reacties

rahimns 3 oktober 2017 om 13:48

Cannondale is al 11 renners kwijt, dat is echt ongekend. Nooit zo’n leegloop bij een ploeg gezien (al is het begrijpelijk)

woutie 3 oktober 2017 om 13:48

Allemaal goed en wel die jonge talenten voor Quickstep maar vraag me af hoe hun selectie voor de grote Rondes er zal uitzien want veel klimmers zijn er niet meer. Jungels, Mas, De Plus…

Arry1337 3 oktober 2017 om 13:49

Edit redactie: Klopt, de zevende is Michael Mørkøv

rahimns 3 oktober 2017 om 14:08

Maar toch als je ziet wat er bij Quickstep weggaat in vergelijking met wat er bijkomt, kan je alleen maar concluderen dat de ploeg toch qua budget heeft moeten inleveren.

pjam4 3 oktober 2017 om 14:23

Quick Step doet voor volgend jaar duidelijk een stapje terug, al staken ze er ook erg bovenuit met Sky en BMC. Wel goede investeringen voor de toekomst! Bij Cannondale moeten toch ook nieuwe renners komen na zo’n leegloop. Er is toch een minimum aan renners dat elke WT ploeg moet hebben ..?

moa 3 oktober 2017 om 14:24

@rahims

Klopt, tenzij er nog een bom wordt gedropt.

Hoe moet dat eigenlijk nu met Cannondale volgend jaar? Die kunnen toch geen twee volledige ploegen meer opstellen voor bv. TDF en Polen?

Noud89 3 oktober 2017 om 14:30

Er zijn toch nog zat renners beschikbaar? Die komen echt wel aan de 25 man als ze willen.

Shinzawai 3 oktober 2017 om 14:48

Cannondale heeft nog zo’n 10 renners nodig, inclusief contracten die mogelijk verlengd gaan worden (Craddock, Howes, Brown). Wel een flinke inspanning, maar verre van onmogelijk.

hartstikkebedankt 3 oktober 2017 om 16:43

Craddock, Howes, Brown, Clarke, Scully zullen er nog wel 4 van verlengen en dan is er nog een behoorlijk aantal renners beschikbaar die mogelijk interessant zijn voor Cannondale. De kern die er nu staat is wel sterk dus ik denk dan aan renners in een meer ondersteunende/aanvallende rol zoals Betancur, Pauwels, Bilbao, Berhane, Teklehaimanot, Kudus, Puccio, Haller, Pibernik, Edmondson, Cink en misschien 2 renners van PCT-niveau.

markd 3 oktober 2017 om 18:58

Wat goed is komt vroeg . Indien Hodeg, Knox , Narvaez en Jacobsen zich even snel aanpassen als Mas, Cavagna en Schachmann kan QSF op z’n beide oren slapen (ze verliezen pure snelheid met Kittel en in mindere mate Trentin maar kopen toch ook wel heel veel sprintvariatie in ) Een ervaren klimmer daarentegen …..

marehoek 4 oktober 2017 om 18:13

In de intro staat dat hij bij een
sterrenensemble komt.
Is dit woord niet te overdreven
voor dit team.
Ze zijn toch veel goeie renners
kwijt geraakt.
Ik denk dat 2018 een mager jaar
gaat worden voor Lefevre.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair