Sprinttalent Alberto Dainese: “Ik ben heel benieuwd waar ik sta bij de profs”

donderdag 12 december 2019 om 14:00
Video

Team Sunweb wist zich deze winter met een behoorlijk aantal jonge talenten te versterken. Zo ook Europees kampioen bij de beloften, Alberto Dainese. De snelle Italiaan komt over van het SEG Racing Academy. Zijn bijnaam luidt Cavendish. “Het zou een droom zijn hetzelfde te bereiken als hem”, vertelt hij aan WielerFlits.

Samen met Max Kanter – die een ongelukkig jaar beleefde als neoprof – is Dainese een van de twee pure spurters binnen de Duitse ploeg. Michael Matthews, Cees Bol en Nils Eekhoff zijn de andere snelle mannen, maar zij komen meer tot hun recht na een zware of wat lastigere koers. “In het profpeloton zal ik waarschijnlijk de beklimmingen niet overleven”, is Dainese eerlijk. “En vorig jaar merkte ik op internationaal niveau dat de kortere beklimmingen ook niet echt mijn ding zijn. Ik denk daarom dat ik een echte, pure sprinter ben.”

De Italiaan hoopt meteen te kunnen meedoen. Hij ziet daarin een verschil tussen spurters, ronderenners en coureurs voor de klassiekers wat betreft jonge talenten. “Misschien is het voor een sprinter iets gemakkelijk om je meteen te meten op het allerhoogste niveau. In de snelheid van een eindsprint zal niet heel veel verschil zitten (als je dat vergelijkt met de snelheid bij de beloften, red.). Anderzijds reed ik nog nooit een WorldTour-koers. Het is voor mij een enorme stap omhoog en hopelijk kan ik ook op dit niveau goed meedoen.”

Band met Michel Cornelisse
Dainese reed de voorbije twee jaar dus voor de Nederlandse opleidingsploeg en stond daar eind 2018 in contact met ploegleider Michel Cornelisse. Volgens de Amsterdammer gaat de Italiaan komend jaar meten de degens kruisen met de beste sprinters ter wereld. “Ik hoop het ook!”, lacht de snelheidsduivel. “Ik heb veel van Michel geleerd. Hij was het ook die me de bijnaam Cavendish gaf. Het begon als een grapje, maar iedereen nam het over. Ooit hoop ik hetzelfde als hem te bereiken. In mijn ogen is Mark Cavendish de beste sprinter ooit.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Leukefans 12 december 2019 om 14:46

De bijnaam van Dainese luidt Cavendish? Da’s best verwarrend.

0
Thoin 12 december 2019 om 14:53

and the winner is Alberto “Cavendish” Dainese

0
josi 12 december 2019 om 16:02

Da’s wellicht de enige manier waarop Cavendish nog aan het recordaantal etappezeges in de Tour kan komen.

0
west 12 december 2019 om 16:50

Minder verwarrend dan twee mensen die gewoon daadwerkelijk dezelfde achternaam hebben… Heb zelden moeite om Cees en Jetse, David en Mathieu of Samuel en Tom uit elkaar te houden…

0
Samlambeej 12 december 2019 om 17:38

Mijn buikgevoel zegt niet heel ver. Het lijkt me geen Gaviria.

0
Thoin 13 december 2019 om 11:17

Goh, dat weet ik zo nog niet.
Hij gaat zeker geen rit in een grote ronde winnen dit jaar.
Maar dit jaar toch al mooi een rit gewonnen in Czech Tour, 2de Gooikse Pijl, 6de Schaal Sels en 6de Coppa Bernochi.
Toch niet slecht voor een belofte.

0
Samlambeej 18 december 2019 om 14:06

Ereplaatsen in zeer matig bezette koersen zijn dat. Effetjes kijke wat ie in De Panne of een klein rondje met een paar WT-ploegen doet. Natuurlijk kan hij zich ontwikkelen tot een breder type Groenewegen maar eerst nog veel boterhammen eten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone