Sprinter Hugo Hofstetter volgende aanwinst Arkéa-Samsic

vrijdag 27 augustus 2021 om 14:26
Sprinter Hugo Hofstetter volgende aanwinst Arkéa-Samsic

foto: Cor Vos

Hugo Hofstetter is volgend jaar te bewonderen in het tenue van Arkéa-Samsic. De 27-jarige Franse sprinter verlaat na twee seizoenen Israel Start-Up Nation. Arkéa-Samsic wist zich eerder deze maand al te versterken met Nicolas Edet en Simon Guglielmi.

Hofstetter, die voor twee jaar tekent bij zijn nieuwe ploeg, hoefde niet lang na te denken toen hij een aanbieding kreeg van teammanager Emmanuel Hubert. “Hubert schetste meteen wat voor type renner ik ben: een sprinter die ook goed voor de dag kan komen in de klassiekers in België en Noord-Frankrijk. Ik had al snel door dat hij me graag wilde aantrekken. Door zijn woorden en overtuigingskracht wist Hubert me over te halen om te tekenen.”

“Het is belangrijk dat een teambaas vertrouwen heeft in een renner. Dat iemand gelooft in je capaciteiten. Dit zijn voor mij belangrijke factoren voor een succesvolle samenwerking en zijn medebepalend voor mijn keuze voor Arkéa-Samsic. Ik ken de ploeg bovendien ook goed. Ik heb de formatie de afgelopen jaren zien groeien en ze hebben het juiste materiaal. Ik droom vooral van de grootste klassiekers in België.”

Samenwerken met Bouhanni 
Hofstetter zal bij Arkéa-Samsic een tandem gaan vormen met Nacer Bouhanni, die andere sprinter binnen de ploeg. “We vullen elkaar erg goed aan. Ik kan op andere terreinen goed uit de voeten. Ik heb in het verleden ook met Nacer gereden (Hofstetter reed, net als Bouhanni, jarenlang voor Cofidis, red.) en we kennen elkaar goed. We hebben een goede klik en ik maak me dan ook totaal geen zorgen over onze samenwerking.”

Hofstetter heeft tot nu toe twee profzeges achter zijn naam staan. In 2018 won hij een etappe in de Tour de l’Ain, vorig jaar was hij de beste in een gure editie van Le Samyn. De Fransman spurtte dit jaar al tienmaal naar een top 10-notering, maar wist in 2021 nog niet te winnen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chasse_patate 27 augustus 2021 om 14:42

Tweede sprinter die Israël verlaat

wielrenner 27 augustus 2021 om 15:23

Pff kamikazepiloot die nauwelijks wint…

Verweggistan 27 augustus 2021 om 16:32

Ik zou Hofstetter eigenlijk wel eens in de rol van Roosen willen zien bij een grote ploeg. Dus voorjaarsknecht, sprintloods en af en toe eigen kans/back up. Ik denk dat hij dan beter uit de verf komt dan als semi-kopman bij een kleinere ploeg. Hij lijkt vooral sterk in zwaardere koersen, dus als hij een zou gaan trainen met renners als Van Aert of bij de Quicksteps of met MvdP dan komt er misschien veel meer uit. Tenminste, dat idee heb ik Hofstetter.

Scott Sunderland 28 augustus 2021 om 00:27

Tja Hofstetter vertrok bij Cofidis om wat meer een vrije rol te krijgen in de sprints. Maar in de ploeg uit Israël heeft hij twee jaar erg onopvallend gereden. Ik denk ook niet dat hij daar had kunnen blijven. Weinig interessante renner wat mij betreft.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair