Sprakeloze Dainese: “Dit was mijn belangrijkste doel dit jaar”

zaterdag 10 augustus 2019 om 13:13
Sprakeloze Dainese: “Dit was mijn belangrijkste doel dit jaar”

foto: Cor Vos

Alberto Dainese heeft met zijn Europese titel in de wegwedstrijd voor beloften een grote ambitie gerealiseerd. Voor de Italiaanse ploeg verliep de koers volgens een uitstekend scenario, want met Alexander Konychev in de lange ontsnapping werd veel druk weggenomen bij de ploeg.

“Dit was mijn belangrijkste doel dit seizoen”, reageerde Dainese in het flashinterview. “Al sinds januari speelde deze wedstrijd in mijn gedachten. Het parcours lag me goed en ik was in goede vorm. Om eerlijk te zijn was ik wat ingesloten in de laatste tweehonderd meter, maar gelukkig vond ik een gaatje en kon ik aanzetten voor mijn sprint. Toen ik de finish zag, kon ik het eigenlijk niet geloven.”

Landgenoot Alexander Konychev animeerde samen met de Noor Jonas Hvideberg lange tijd de koers vanuit de ontsnapping. Pas diep in de laatste van twaalf ronden achterhaalde het peloton Konychev, die op de voorlaatste passage van de kasseien van de Munnikenweg zijn vluchtmaat uit Noorwegen had achtergelaten. Vervolgens was het sprinten geblazen en veroverde Dainese met overmacht de titel.

“We probeerden iemand mee te hebben in de ontsnapping, zodat we niet de hele dag op kop hoefden te rijden”, lichtte Dainese toe. “Jammer genoeg voor hem dichtten de andere landen het gaatje. Vervolgens reed ik mijn sprint en ben ik eigenlijk sprakeloos.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Niels22 10 augustus 2019 om 13:23

Zit al lekker in een vast stramien blijkbaar qua perspraat… zelfs iets te vast zelfs, want was in januari al een parkoers bekend van dit EK? Ik betwijfel zelfs of toen al bekend was dat het EK in Alkmaar zou plaatsvinden

xistnc 10 augustus 2019 om 13:48

Iets minder mag best, Arensman.

Random wielerliefhebber. 10 augustus 2019 om 15:26

Gevaarlijk om gelijk een identiteit te koppelen aan een internet account, nu bezorg je Arensmans vader gelijk een slechte naam terwijl je niet weet wie het is.

Magikdatzeggen 10 augustus 2019 om 16:15

En Pak Haas Arensman verwijdert gelijk zijn bericht…

KimJungPoels 10 augustus 2019 om 17:35

Dikke Chapeau Martijn! Foutje moet kunnen, heel netjes dat je er zo op terug komt.

xistnc 10 augustus 2019 om 17:42

Keurig. En of je familie bent weet ik niet, maar de combinatie ‘pakhaas’ en ‘Arensman’ lijkt me ook niet echt handig.

Headlines

Materiaalzone

Populair