Sporza komt met Wielerjaaroverzicht, geen sportoverzicht op NOS

dinsdag 15 december 2020 om 17:33
Sporza komt met Wielerjaaroverzicht, geen sportoverzicht op NOS

foto: Cor Vos

De maand december wordt door veel mensen gebruikt om terug te blikken op het afgelopen jaar. Wij doen dat op WielerFlits met de Eindejaarslijstjes, en Sporza doet dat traditioneel met het Wielerjaaroverzicht.

De uitgebreide terugblik op de Tour, Giro, Vuelta en de klassiekers staat gepland voor zondag 20 december. De uitzending begint om 19.30 uur, kondigt VRT-journalist Bart Aerts aan via sociale media.

De laatste jaren had ook de NOS een sportjaaroverzicht met daarin ruim aandacht voor het wielrennen, maar de Nederlandse publieke omroep heeft besloten geen sportjaaroverzicht uit te zenden voor 2020. Een woordvoerder van de NOS bevestigt aan het AD dat dit is omdat een groot aantal sportevenementen vanwege de coronacrisis niet doorging.

De NOS zendt op zondag 27 december wel een documentaire uit over de Tour de France van Jumbo-Visma. Verslaggever Kees Jongkind liep de hele Tour mee met de Nederlandse WorldTour-ploeg.

Dit artikel delen:
# NOS# Sporza

5 Reacties

rosencrantz 15 december 2020 om 18:07

Dit is deel 1. De zondag erna volgt deel 2 en de vrouwen in januari.

0
Magician 16 december 2020 om 00:37

Slappe hap van de NOS. Met de sport die wel is doorgegaan kan je prima een uurtje met leuk materiaal vullen. Totaal geen passie voor sport op die redactie, alleen voor nationalisme. Gelukkig liggen de rechten van fatsoenlijke sporten en evenementen al grotendeels elders.

0
Sephiroth 16 december 2020 om 06:33

Gaat alles goed kerel?

Je klinkt lichtelijk geïrriteerd… Zonder dat iemand iets heeft gezegd.

0
Romāns Vainšteins 16 december 2020 om 07:16

Ik vind wielrennen geen sport voor terugkijken op beeld. Misschien eens een klassiekertje net voordat de huidige editie plaatsvindt en verder lekker uit het hoofd op schrift. Zo’n terugblik het zal me wat.

0
Chrys 16 december 2020 om 10:17

De NOS heeft overigens een aantal weken geleden in de reguliere zondaguitzending wel uitgebreid teruggeblikt op het wielerseizoen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone