NOS komt met documentaire over de Tour van Jumbo-Visma

dinsdag 8 december 2020 om 13:42
NOS komt met documentaire over de Tour van Jumbo-Visma

foto: Cor Vos

Op zondag 27 december zendt de NOS een gloednieuwe documentaire uit over de voorbije Tour de France van Jumbo-Visma. In ‘Code Geel’ volgen we de WorldTour-formatie van dichtbij en zien we de mooie en minder mooie momenten voorbijkomen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Jumbo-Visma kende een zeer succesvolle maar ook pijnlijke Tour. De Nederlandse formatie won met Wout van Aert en Primož Roglič liefst drie etappes, terwijl Roglič lange tijd op weg leek naar de eindzege. De Sloveen begon als leider aan de allesbeslissende tijdrit naar La Planche des Belles Filles, maar verloor de gele trui in extremis aan landgenoot Tadej Pogačar.

‘Het is een van de spectaculairste en meest dramatische ontknopingen in de geschiedenis van de Tour de France’, zo valt er te lezen in een persbericht van de NOS. ‘Verslaggever Kees Jongkind van NOS Studio Sport maakte het van dichtbij mee en kwam met 400 uur uniek materiaal terug uit Frankrijk.’

“Alles mocht gefilmd en gebruikt worden”
‘Taferelen uit de bus, scenes uit het hotel, emoties in de ploegleiderswagen en de soms pijnlijke realiteit in de behandelkamer van de osteopaat. Alles mocht gefilmd en gebruikt worden.’ Het resultaat is een documentaire van 75 minuten waarin de kijker ook te zien krijgt hoe de gele droom uiteindelijk uiteenspat.

De documentaire Code Geel is op zondag 27 december van 18.10 tot 19.25 uur te zien op NPO1.

Dit artikel delen:

10 Reacties

VespavanBern 8 december 2020 om 14:20

Leuk, ben benieuwd!

0
Wheely 8 december 2020 om 17:07

Ik weet al hoe die afloopt.

0
assen 8 december 2020 om 14:59

Dat wordt genieten idd.

Voor mij is het beeld met daarop de gezichten van Wout en Tom als Pogacar over de streept komt in de tijdrit EEN van de televisiemomenten van het jaar. Schitterende emotie!

0
Turtlehead 8 december 2020 om 15:07

Allemachtig, 400 uur beeldmateriaal…. En dan zie je net als al die voorgaande docu’s renners eten, drinken, rusten, gemasseerd worden…. En dan nog twee keer vijf minuten iets interessants waarschijnlijk (Tom’s Pyreneeën-moment en Willempie’s tijdrit-finish).

Maar goed, toch maar even kijken… :)

0
xistnc 8 december 2020 om 15:20

Kan de afloop anders zijn dan in werkelijkheid, of dat niet?

0
Retro Lex 8 december 2020 om 17:50

Een docu met open einde. Bijna de gehele 3 weken laten zien En gewoon de afsluitende TT overslaan. Ik zie de Nos dat wel doen. ;-)

0
klassementsrenner 8 december 2020 om 15:23

Vorige documentaires van Nos vond ik ook leuk om te zien, ook leuk dat Jumbo ook steeds zo’n inkijk geeft.

0
superkoppel 8 december 2020 om 15:46

Mooi, kijk er weer naar uit! Met name de ‘behind the scenes’ in het hotel of de bus geven een mooi inkijkje in het reilen en zeilen.

0
Murcia 8 december 2020 om 17:09

Jongkind is een vakman gezien zijn eerdere werk voor o.a. Andere Tijden dus verwacht ik een documentaire van niveau. Mooie periode ook om dit uit te zenden.

0
SnellePelle 8 december 2020 om 22:53

Met een hoofdrol voor die ene met zijn campingstoel

0

Headlines

Populair

Materiaalzone