Sport Vlaanderen-Baloise twee jaar langer verbonden met naamsponsor Baloise

maandag 4 juli 2022 om 10:26
Sport Vlaanderen-Baloise twee jaar langer verbonden met naamsponsor Baloise

foto: Cor Vos

Goed nieuws voor Sport Vlaanderen-Baloise. Baloise Insurance heeft haar sponsorcontract met het ProTeam met twee jaar verlengd. Daarmee is de formatie van Christophe Sercu tot eind 2024 zeker van de steun van de verzekeraar.

Baloise Insurance is ondertussen al veertien jaar sponsor van het ProTeam. Teammanager Sercu is blij met de verlengde samenwerking, laat hij weten in een persbericht. “Dankzij de verlenging van deze sponsordeal is de continuïteit van onze ploegwerking via Baloise Insurance opnieuw voor minstens twee jaar verzekerd. Dankzij hun steun kunnen wij ruwe diamanten verder polijsten en hopelijk opnieuw laten doorgroeien. Wij zijn ontzettend blij dat we in goede en kwade dagen altijd op Baloise Insurance hebben kunnen rekenen.”

Sport Vlaanderen-Baloise staat bekend om zijn opleiding van jonge talenten, die in het verleden al meermaals doorgroeiden naar de WorldTour. Onder anderen Tom Steels, winnaar van elf etappes in de Grote Rondes, Mario Aerts (winnaar van de Waalse Pijl), Stijn Devolder (twee keer Ronde van Vlaanderen), Sep Vanmarcke en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts groeiden uit tot volwaardige beroepsrenners. Ook Yves Lampaert, winnaar van de openingstijdrit van de Tour de France, begon zijn carrière bij de ploeg.

Sport Vlaanderen-Baloise won dit seizoen met Rune Herregodts een rit in de Vuelta a Andalucía. Verder zegevierde Sasha Weemaes dit jaar in de Trofee Maarten Wynants. In een interview met WielerFlits liet ploegleider Hans De Clercq doorschemeren dat beide renners klaar zijn voor de stap hogerop, net als Arne Marit, Robbe Ghys en Jens Reynders. Hun vervangers heeft de ploeg al op het oog. “We hebben een lijst van meer dan twintig jonge renners die we van heel nabij opvolgen. Een zes-, zevental staat met stip genoteerd en komt voor 2023 al in aanmerking.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Oblomov 4 juli 2022 om 13:05

Precies het soort ploeg en sponsor waar het in Nederland aan ontbreekt. Zou met alle plezier één van ‘onze’ WT-ploegen inruilen voor een realistisch procontinentaal team waar laatbloeiers en renners die net iets te goed zijn voor het continentale circuit terecht kunnen. Als tussenstap of gewoon om op een wat meer bescheiden niveau prof te zijn. Jongens als Reijnders, Van ’t Schip, Slik, Vermeltfoort, Lindeman, Havik, Del Grosso, Van der Tuuk en noem maar op. Zelfs Van der Hoorn was nota bene op weg naar een continentaal team, toen Jumbo hem dumpte.

0
Spurter 4 juli 2022 om 17:17

Ik ben het helemaal met je eens dat Nederland zo’n ploeg mist. Nederland heeft wel een wat omvangrijker CT-circuit dan België.

Namen die je noemt ben ik het niet zo mee eens.

Van Schip? Wat laat die nog zien? Gaat met het jaar slechter rijden. Slik richt zch op het gravellen. Vermeltfoort is ondertussen 34 of zo, prima voor CT, maar bakt er niet veel van op een hoger niveau. Havik ook alweer 27 en in CT wel aan zn plafond.

Als het allemaal van dit soort renners worden… Denk dat je je eerder moet richten op jonge renners, aangevuld met wat ervaren wegkapiteins. Wat iets anders is dan dat jongeren zich het snot voor de neus moeten rijden als knecht voor een paar uitgerangeerde WT-renners die nog poen willen pakken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone