Sport Vlaanderen-Baloise houdt nog één plek vrij in kern 2019

Sport Vlaanderen-Baloise houdt nog één plek vrij in kern 2019
vrijdag 16 november 2018 om 11:50
Interview

Sport Vlaanderen-Baloise heeft zijn kern voor 2019 rond. Opvallend: het ProContinentale team doet het voorlopig met één renner minder dan vorig jaar. “Maar de kans bestaat dat we dat in de loop van het seizoen opvullen met een belofte die zich in de kijker rijdt”, vertelt ploegleider Walter Planckaert aan WielerFlits. Ook het programma ligt zo goed als vast.

Jonas Rickaert verhuist naar Corendon-Circus en Aimé De Gendt trekt naar Wanty Groupe-Gobert. Maxime Farazijn zijn contract werd niet verlengd. De zoon van ex-prof Peter zal in 2019 wellicht voor een Franse amateurploeg uitkomen. Nieuw zijn neoprofs Thimo Willems (22) en Aaron Van Poucke (20). De rest van de 23-koppige kern van dit jaar blijft dezelfde.

“In vergelijking met dit jaar, beginnen we met één renner minder aan 2019”, vertelt Planckaert. “We houden dat plekje bewust open voor het geval zich in de loop van het seizoen een belofte in positieve zin laat opmerken. Die zouden we dan eventueel in de zomer nog aan onze kern kunnen toevoegen.”

“Wachten op Oman”
Sport Vlaanderen-Baloise heeft ook zijn voorbereidingsprogramma klaar. “Van 10 tot 20 januari staat onze jaarlijkse stage in Calpe op de agenda”, aldus Planckaert. “We starten de competitie eind januari met de vier Trofeo’s op Mallorca. Daarna volgen de  GP La Marseillaise en de Ster van Bessèges. Tezelfdertijd zal een tweede team actief zijn in de Ronde van Valencia. Ook een tweedaagse in Murcia, de eendagswedstrijd in Almeria en de Ruta del Sol staan op het programma. Alleen over deelname in de Ronde van Oman hebben we nog geen definitief uitsluitsel.”

Het klassieke voorjaar blijft nagenoeg ongewijzigd. “We moeten natuurlijk de wildcards afwachten, maar in principe zijn we er opnieuw overal bij. Van de Omloop en Kuurne, over Dwars door Vlaanderen, E3, Gent-Wevelgem en de Ronde tot de Waalse klassiekers en de Amstel Gold Race.”

Parijs-Roubaix
Heet hangijzer blijft deelname aan Parijs-Roubaix. “Maar dat hebben onze renners zelf in handen”, vindt Planckaert. “Dat zal ik hen volgende dinsdag, wanneer we een eerste keer samenkomen, ook zo vertellen. Als ze zich in de Franse voorbereidingswedstrijden laten opmerken, dan bestaat de kans dat we in aanmerking komen voor de kasseiklassieker. Als dat niet gebeurt, moeten we achteraf ook niet klagen. Ze moeten maar bewijzen dat ze het waard zijn.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Gdeleu 16 november 2018 om 13:26

Interessant interview!
Kan er een overzichtje van de selectie bij, zoals bijvoorbeeld in het item over Caja Rural of Euskadi-Murias? Alvast bedankt.

Mwielerfan 16 november 2018 om 17:26

Eerlijk over geselecteerd worden voor wildcard. Ook wel eens anders

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair