Spekenbrink: “Niet te voorspellen of Sprick weer renner gaat worden”

donderdag 5 juni 2014 om 11:22
Sprick

foto: Sirotti

Ruim een jaar geleden werd Giant-Shimano-renner Matthieu Sprick (32) getroffen door een beroerte. Een bloedpropje in de hersenen was daar de oorzaak van. Het is nog altijd onzeker of Sprick ooit weer wielrenner kan worden. “Dat is gewoon niet te voorspellen”, zegt ploegmanager Iwan Spekenbrink tegenover WielerFlits.

“Hij is nog altijd aan het herstellen. Matthieu is al voor een héél groot gedeelte hersteld, maar hij is nog wel steeds bezig met oefeningen om de laatste procenten van zijn motoriek weer helemaal op orde te krijgen. Daar werkt hij hard aan”, vervolgt de manager van Giant-Shimano. “Hij kan al gewoon functioneren, maar het is nog onduidelijk of het voldoende gaat zijn om weer wielrenner te worden. Dat kan pas later besloten worden.”

“Het duurt heel lang voordat je van zoiets hersteld bent. Bovendien weet je nooit tot in welke mate je gaat herstellen. Het ligt eraan: wordt het 100 procent of 98 procent? In het laatste geval gaat het niet genoeg zijn om op het hoogste niveau te fietsen”, besluit Spekenbrink.

Matthieu Sprick kwam in 2011 naar de formatie van Spekenbrink, die toen nog reed onder de naam Skil-Shimano. In Nederlandse dienst heeft hij geen overwinningen kunnen behalen.

Lees ook:
Mathieu Sprick (Argos-Shimano) in ziekenhuis na beroerte

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair