Specialized over spaakbreuk bij Kelderman: “Niet door oververhitte schijfremmen”

dinsdag 17 mei 2022 om 11:34
Specialized over spaakbreuk bij Kelderman: “Niet door oververhitte schijfremmen”

foto: Cor Vos

Wilco Kelderman verloor afgelopen zondag in de negende etappe van de Giro d’Italia bijzonder veel tijd, nadat hij pech kende in aanloop naar de slotklim van Blockhaus. “In de afdaling daarvoor reed ik een spaak uit mijn wiel. Die schijfremmen werden heel heet en mijn spaken klapten gewoon door de druk”, aldus Kelderman. Fietsenleverancier Specialized is het hier niet mee eens en komt met een andere verklaring.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De fiets van Kelderman is uitgerust met schijfremmen uit de Shimano Dura-Ace R9200-reeks. De betreffende spaak maakt deel uit van de Alpinist CLX II-wielset van Roval, een dochteronderneming van Specialized die ook de fietsen, helmen, en schoenen levert aan BORA-hansgrohe. “We staan ​​in nauw contact met het team en het lijkt erop dat iets anders heeft gezorgd voor aanzienlijke impact”, laat Chris Wehan, woordvoerder van Roval, weten aan Cyclingnews.

“De ploeg heeft inmiddels bevestigd dat de renner iets heeft geraakt”, aldus Wehan. “De gebroken spaak zat aan de aandrijfzijde. Het heeft dus niks te maken met oververhitte schijfremmen en dat kan dan ook niet de oorzaak zijn. Ons wielsysteem stelt renners in staat om volledig en veilig tot stilstand te komen voor een wielwissel.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

A.M.M. Jonkers 17 mei 2022 om 11:42

Gratis advertentie!

Turtlehead 17 mei 2022 om 12:41

En daar gaat het natuurlijk om. Spaken breken en wielen vouwen dubbel, maar fabrikanten slaan er een slaatje uit.

Henk van Bouw 17 mei 2022 om 11:55

Ik denk dat dit voor iedereen wel duidelijk was. Wilco roept iets uit frustratie kort na een etappe waar voor hem alles tegenzit. Het materiaal laat hem in de steek maar hij weet niet waardoor dan wil je nog wel eens wat roepen.

Cadellie 17 mei 2022 om 15:04

Was ook complete onzin wat Wilco zei, verdiep je maar wat beter in je materiaal Wilco..

klaasd 17 mei 2022 om 15:04

Baal er nog steeds van, zonder pech had hij top 10 gestaan.

Al Phila 17 mei 2022 om 16:50

Ik moet opeens denken aan de afdaling in de Tour waarin Kelderman zijn tube van zijn voorwiel er af liep, en hij met Bennet bezig was om het voorwiel te wisselen. Blijkbaar remt Wilco anders dan anderen.

Michael Wolfe 17 mei 2022 om 17:22

Win some, lose some, helaas pinda ?? Win a little, lose a little

Volg hier

Headlines

Materiaalzone