Soudal Quick-Step presenteert ploeg rond Jakobsen voor Classic Brugge-De Panne

maandag 20 maart 2023 om 08:26
Soudal Quick-Step presenteert ploeg rond Jakobsen voor Classic Brugge-De Panne

foto: Cor Vos

Soudal Quick-Step heeft de selectie voor de Classic Brugge-De Panne bekendgemaakt. Fabio Jakobsen is woensdag het speerpunt van de Belgische formatie in de WorldTour-eendaagse.

Jakobsen wist in de eerste maanden van 2023 twee keer te winnen. De sprinter was de beste in een etappe van de Vuelta San Juan en schreef een rit in Tirreno-Adriatico op zijn naam. In de Classic Brugge-De Panne zal de Europees kampioen het opnemen tegen onder anderen Jasper Philipsen, Olav Kooij en Dylan Groenewegen. Jakobsen krijgt daarbij de steun van Davide Ballerini, Tim Declercq, Casper Pedersen, Jannik Steimle, Bert Van Lerberghe en Ethan Vernon.

Lees ook:
Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne 2023 – Bizar sterk sprintersveld

Tom Steels, de ploegleider van dienst bij Soudal Quick-Step, verwacht een zware koers. “Er is veel wind voorspeld en door de parcourswijziging zijn er nog meer open stukken waar de wind vrij spel heeft naast De Moeren.”

“We kunnen rekenen op een solide ploeg. Fabio wil hier een goede koers neerzetten en heeft Bert als zijn lead-out, maar er zijn ook enkele sterke mannen die kunnen helpen in de waaiers. We gaan kijken hoe de koers zich ontvouwt, maar het plan is om zoveel mogelijk renners in de finale te krijgen.”

Update 11.05 uur

Casper Pedersen kampt met een ontsteking van de bovenste luchtwegen en kan niet van start gaan. Hij wordt vervangen door Yves Lampaert.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone