Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne 2023 – Bizar sterk sprintersveld
Een nieuw duel tussen Jakobsen (midden) en Philipsen (links)? - foto: Cor Vos (archief)
woensdag 22 maart 2023 om 13:05

Voorbeschouwing Classic Brugge-De Panne 2023 – Bizar sterk sprintersveld

Woensdag wordt in West-Vlaanderen de Classic Brugge-De Panne gereden. Op de erelijst van de wedstrijd staan ontzettend veel sprinters van het hoogste niveau en dit jaar gaat daar ongetwijfeld eentje bijkomen. Het deelnemersveld is indrukwekkend met onder meer Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Caleb Ewan en Dylan Groenewegen. Het doet meer dan uitkijken naar de koers. WielerFlits blikt vooruit!

[toto id=”518122″ link=”https://bit.ly/3luTeWR” title=”Wie wint Classic Brugge-De Panne?”]

Historie

De Classic Brugge-De Panne is bekend geworden onder de naam Driedaagse van De Panne-Koksijde. IJsboerke, dat met de gelijknamige profploeg dikwijls op hotel zat in De Panne tijdens de nabijgelegen Vierdaagse van Duinkerke, was een van de belangrijke sponsoren in het ontstaan van de koers. Samen met de Koninklijke Veloclub De Panne Sportief kwam in 1977 de eerste ‘Vierdaagse van De Panne’ tot stand.

Destijds ging het dus om vier ritten, maar niet veel later werd er door financiële problemen gekozen voor een driedaagse. Een naamsverandering volgde dan ook snel. Na heel wat veranderingen in de jaren 80, kwam er in de jaren 90 een duidelijker patroon in het rittenschema. De belangrijkste aanpassing: de ploegentijdrit verdween. Aangezien de koers werd georganiseerd in de week voor de Ronde van Vlaanderen, ging een van de ritten door de Vlaamse Ardennen. Verder kregen de renners op dag twee een sprintkans en op dag drie moesten ze tweemaal in actie komen. Eerst voor een sprintcriterium, daarna voor een tijdrit.

Archiefbeeld van recordhouder Vanderaerden – foto: Cor Vos

De plannen van de organisatoren moesten herzien worden toen steeds minder toppers de Driedaagse Brugge-De Panne zagen als de ideale voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen. Ook de gewijzigde kalender speelde daar een rol in. In 2018 werd er dan ook besloten om de koers om te dopen tot een eendagskoers. Uiteindelijk vonden ze dan ook een nieuwe datum: de woensdag na Milaan-San Remo. Wat hield de wedstrijd in? Een sprintkoers met een passage door de Moeren in de finale. Golazo is ondertussen ook deel van de organisatie, waardoor Brugge-De Panne in 2019 een WorldTour-koers werd.

Op de erelijst vinden we verschillende grote namen terug. Het opmerkelijkste op de lijst is zonder twijfel de vier overwinningen op een rij van Eric Vanderaerden. Dat deed hij van 1986 tot en met 1989. Een aantal jaar later, in 1993, won Vanderaerden voor de vijfde keer en daarmee is hij ook recordhouder. Verder kleuren renners als Sean Kelly, Frans Maassen, Michele Bartoli, Johan Museeuw, Peter Van Petegem en Alessandro Ballan de erelijst.

Laatste tien winnaars Classic Brugge-De Panne
2022: flag-be Tim Merlier
2021: flag-ie Sam Bennett
2020: flag-be Yves Lampaert
2019: flag-nl Dylan Groenewegen
2018: flag-it Elia Viviani
2017: flag-be Philippe Gilbert
2016: flag-nl Lieuwe Westra
2015: flag-no Alexander Kristoff
2014: flag-be Guillaume Van Keirsbulck
2013: flag-fr Sylvain Chavanel

[toto id=”518122″ link=”https://bit.ly/3luTeWR” title=”Wie wint Classic Brugge-De Panne?”]


Laatste editie

Dimitri Peyskens (Bingoal Pauwels Sauces WB), Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) en Enrico Battaglin (Bardiani-CSF-Faizanè) zorgden voor wat animo tijdens de koers vorig jaar. Het drietal werkte goed samen en reed een zevental minuten weg van het peloton. Quick-Step-Alpha Vinyl, BORA-hansgrohe en Alpecin-Fenix waren de ploegen die het tempo in het peloton bepaalden.

De laatste vluchter, Battaglin, werd gegrepen op 30 kilometer van de streep. In De Moeren werd er hard doorgereden, maar het peloton bleef wel bij elkaar. Een sprint in De Panne was dan ook onvermijdbaar. Olav Kooij ging vervolgens als eerste de sprint aan. De jongeling werd overvleugeld door Dylan Groenewegen en Tim Merlier, die naast elkaar op de finish af gingen. Een fotofinish moest uitsluitsel brengen en die wees Merlier aan als winnaar, al was het verschil nipt.

Een zeer spannende sprint vorig jaar – foto: Cor Vos

Uitslag Minerva Classic Brugge-De Panne 2022
1. flag-be Tim Merlier (Alpecin-Fenix)
2. flag-nl Dylan Groenewegen (BikeExchange-Jayco)
3. flag-fr Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic)
4. flag-de Max Walscheid (Cofidis)
5. flag-nl Olav Kooij (Jumbo-Visma)
Wedstrijdverslag


Parcours

De Classic Brugge-De Panne is zonder twijfel een koers voor sprinters. Dat zie je ook aan het profiel van de wedstrijd, die is namelijk nagenoeg biljartvlak. Net zoals de vorige jaren zit de passage over de Kemmelberg er niet meer in. Het belangrijkste punt is ongetwijfeld de passage door de Moeren, waar de koers kan ontploffen.

Brugge is de startplaats woensdag. De renners starten in de West-Vlaamse stad voor een tocht van 212,9 kilometer. Een flinke afstand met andere woorden. In het eerste deel gaat het voornamelijk in zuidwestelijke richting. Dorpjes zoals Loppem, Eernegem, Zedelgem, Gistel, Middelkerke, Nieuwpoort en Pervijze krijgen hun passages mee, alvorens het plaatselijke rondje in en rond De Panne aan de beurt is.

Het lokale rondje is 48 kilometer, drie kilometer langer dan vorig jaar. De plaatselijke omloop moet 3,5 keer afgewerkt worden. Vanuit de aankomstlijn in De Panne gaat het langs onder andere Plopsaland richting Adinkerke en de gevreesde passage langs de poldervlakte van De Moeren. Daar kunnen de waaierspecialisten de koers openbreken. Dit is de plaats waar de sprinters attent moeten zijn.

Na De Moeren rijdt het peloton naar Veurne. Vervolgens gaan ze langs Oostduinkerke en Koksijde richting De Panne. De finish ligt in de Veurnestraat. Hier is een lange, brede aankomstlijn van 800 meter getrokken.

Woensdag 22 maart: Brugge – De Panne (212,9 km)
Start: 12.00 uur
Finish: tussen 16.50 en 17.15 uur

[toto id=”518122″ link=”https://bit.ly/3luTeWR” title=”Wie wint Classic Brugge-De Panne?”]


Favorieten

Het deelnemersveld van de Classic Brugge-De Panne is om van achterover te vallen. De beste sprinters ter wereld staan bijna allemaal aan de start. Het is dan ook niet makkelijk om een goede afweging te maken. Er is hoofdzakelijk gekeken naar de prestaties van de laatste weken, wat vanzelfsprekend een van de belangrijkste graadmeters is.

De eerste naam die we noemen is Fabio Jakobsen, de Europees kampioen wielrennen. De snelle man van Soudal Quick-Step won al tweemaal dit seizoen. Dat waren een rit in de Vuelta a San Juan en eentje in Tirreno-Adriatico. Toch lijkt Jakobsen nog niet 100% te zijn, in Tirreno-Adriatico kwam hij bijvoorbeeld slechts een keer in actie om te sprinten. Koersen als Brugge-De Panne zijn wel op het lijf geschreven van Jakobsen.

Wie wel kon overtuigen in de Italiaanse rittenkoers, is Jasper Philipsen. De Belgische Limburger won twee etappes. In het klassieke werk, de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, was Philipsen dan weer minder aanwezig. In Milaan-San Remo werd hij dan wel weer keurig vijftiende. Toch zien we de renner van Alpecin-Deceuninck als de absolute topfavoriet, aangezien hij duidelijk de snelste man was in Tirreno-Adriatico en dus over de beste vorm beschikt.

Jakobsen na zijn winst in Italië – foto: Cor Vos

Sprinters zijn er de laatste tijd genoeg in België en Nederland. Het zorgt ervoor dat we veel renners van de Lage Landen benoemen. De volgde man is dan ook Dylan Groenewegen. De Amsterdammer komt uit voor Jayco AlUla en hij liet zijn ploeg dit seizoen al twee keer juichen. In Tirreno-Adriatico kwam hij Jakobsen en Philipsen tegen. Een tweede plaats in de slotrit naar San Benedetto del Tronto was zijn beste resultaat.

Olav Kooij doet ook mee in de Classic Brugge-De Panne. Het Jachtluipaard van Numansdorp heeft er al heel wat koersdagen opzitten dit seizoen. Begin maart kon hij in een van die koersdagen zijn handen in de lucht steken, want enkele dagen na de gewonnen ploegentijdrit won Kooij een massasprint in Parijs-Nice. Bijzonder knap van de 21-jarige sprinter, die deze winter duidelijk weer een aantal stappen heeft gezet. We zijn benieuwd wat Kooij zal doen in dit deelnemersveld. We weten dat het hem niet afschrikt, want vorig jaar schreef hij de Münsterland Giro, met een gelijkaardig sprintersveld, nog op zijn naam.

Kooij versloeg onder meer Belgisch kampioen Tim Merlier in de Koers naar de Zon – foto: Cor Vos

Bij zowel BORA-hansgrohe als Astana Qazaqstan rekenen ze op een Nederlandse lead-out. Danny van Poppel moet Sam Bennett naar de overwinning loodsen, Cees Bol moet dat op zijn beurt doen voor Mark Cavendish. Het eerste duo deed dat dit jaar één keer zeer goed, in de Vuelta a San Juan. Bennett won toen de eerste rit. Daarna waren het vooral ereplaatsen voor de snelle Ier. Cavendish kent een mindere start van het seizoen. De Brit reed maar een keer podium en lijkt nog snelheid tekort te komen. Met zijn klasse kan hij wel altijd verrassen in de Classic Brugge-De Panne.

Een verrassende naam in de massasprints dit jaar is Sam Welsford. De Australiër van Team DSM maakte samen met zijn ploeg indruk in Argentinië door twee etappes te winnen tegen de snelste mannen op aarde. Ook in het Vlaamse werk was Welsford al succesvol, hij zegevierde in de GP Criquielion. De 27-jarige sprinter reed in de Bredene Koksijde Classic vorige week ook nog een van de snelste sprints van alle renners, maar hij zat slecht gepositioneerd. Welsford, die toch nog derde werd, zal zich met andere woorden opnieuw willen bewijzen. Mocht Welsford toch een slechte dag hebben, is er ook nog Alberto Dainese bij Team DSM.

Welsford (links), Thijssen (midden) en Ackermann (rechts) op een rijtje – foto: Cor Vos

De winnaar van de Bredene Koksijde Classic was Gerben Thijssen. De 24-jarige sprinter klopte Pascal Ackermann op de lijn en hield ook zo Welsford achter zich. Een tweetal weken eerder schreef hij ook al de GP Monseré op zijn naam. Thijssen is gegroeid als renner sinds hij bij Intermarché-Circus-Wanty zit en is klaar voor nog grotere overwinningen. Caleb Ewan weet wat het is om te sprinten tegen Thijssen. De Pocket Rocket won in het begin van 2023 de Schwalbe Classic in eigen land, maar kon daarna niet meer zegevieren. In de UAE Tour en de GP Monseré, tegen Thijssen, kwam hij twee keer ontzettend dicht in de buurt, maar telkens stond een fotofinish hem in de weg. Ewan zal Lotto Dstny graag willen tonen dat hij nog steeds een van de snelste renners is door te winnen in de Classic Brugge-De Panne.

Pascal Ackermann en Juan Sebastián Molano zijn een zeer sterk duo. De snelle mannen van UAE Emirates kunnen beiden de sprint aantrekken en het afmaken. De Duister Ackermann deed dat niet na een impressionante lead-out van Molano in de Bredene Koksijde Classic. Laatstgenomede kon al juichen in de UAE Tour en schreef onlangs de GP de Denain op zijn naam. “Volgende keer mag Molano sprinten en dan doe ik de lead-out”, vertelde Ackermann vrijdag. Molano is met andere woorden de man om in de gaten te houden bij UAE Emirates.

Groenewegen liet in de UAE Tour Gaviria (rechts) en Démare (links) achter zich – foto: Cor Vos

De laatste sprinters die we zeer hoog zien eindigen zijn Fernando Gaviria en Arnaud Démare. Gaviria won, zoals een aantal mannen in dit lijstje, een etappe in de Vuelta a San Juan. Daarna kwam hij in Milaan-Turijn zeer dicht in de buurt van de overwinning, maar kon Arvid de Kleijn hem nog net afhouden. Démare kon nog niet juichen dit seizoen. De Fransman moet er nog inkomen, maar toonde vorig seizoen wel zeer veel mooie dingen. In totaal kon hij zeven keer winnen in 2022 en met drie ritten in de Giro d’Italia waren dat ook grote overwinningen. Qua vorm doet hij wel onder ten opzichte van mannen als Welsford en Thijssen.

Zoals we al zeiden, het deelnemersveld is echt ontzettend impressionant in de Classic Brugge-De Panne. Zo kunnen we geen sterren geven aan sterke sprinters als Jonathan Milan, Phil Bauhaus (beiden Bahrain Victorious), Jordi Meeus (BORA-hansgrohe), David Dekker (Arkéa Samsic), Simone Consonni, Max Walscheid (beiden Cofidis), Kristoffer Halvorsen, Søren Wærenskjold (beiden Uno-X), Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech), Edward Theuns (Trek-Segafredo) en Matteo Malucelli (Bingoal WB).

De verwachting is natuurlijk dat er in De Panne zal gesprint worden voor de zege. Mocht dat toch niet gebeuren, zien we ook nog een aantal favorieten. Zo heeft EF Education-EasyPost een sterke ploeg om de koers hard te maken met Alberto Bettiol, Stefan Bissegger en Jens Keukeleire aan de start. Ook Israel-Premier Tech met Sep Vanmarcke en TotalEnergies met Dries Van Gestel kunnen een zware koers gebruiken.


Favorieten volgens WielerFlits
**** Jasper Philipsen
*** Fabio Jakobsen, Caleb Ewan
** Dylan Groenewegen, Olav Kooij, Sam Bennett
* Gerben Thijssen, Juan Sebastián Molano, Sam Welsford, Fernando Gaviria

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

[toto id=”518122″ link=”https://bit.ly/3luTeWR” title=”Wie wint Classic Brugge-De Panne?”]


Weer en TV

Het zal woensdag een typische voorjaarsdag zijn. Dat betekent: temperaturen rond de 13 à 14 graden Celsius, hier en daar wat zon, toch kans op regen, maar vooral; wind. Er wordt namelijk door Weeronline 4 Beaufort voorspeld. De wind komt uit het zuidwesten.

De Classic Brugge-De Panne is live te volgen in België en Nederland. Sporza, op Eén, zal de koers uitzenden vanaf 14.30 uur. Eurosport 1 begint hun uitzending ook om 14.30 uur. Daarnaast kun je ook online via Eurosport.nl/Discovery+/GCN+ kijken. Voor meer informatie kun je altijd terecht in onze tv-gids Wielrennen op TV.


RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2023 11:09
Absurd om de erelijst van de driedaagse en de recente eendagsrace te gaan door elkaar halen, wat de recordhouders betreft. Vanderaerden blijft voor altijd de recordhouder van de ter ziele gegane driedaagse.
19 maart 2023 12:34
Het deelnemersveld is inderdaad indrukwekkend qua sprinters. Er ontbreken er niet heel veel.

‘Golazo is ondertussen ook deel van de organisatie, waardoor Brugge-De Panne in 2019 een WorldTour-koers werd.’

Dus als Galazo in de organisatie zit, wordt een koers WT. Dat wist ik niet.
19 maart 2023 11:59
Deze koers zal mij altijd doen denken aan Lieuwe Westra.

Verder is het profiel echt wel hilarisch. Precies een zware heuvelrit in de Giro of de ´tappa dei muri´ in TA.
Dat de organisatie dit nog altijd niet heeft ingezien.

Philipsen is de te kloppen man. Zit in een goede flow.
19 maart 2023 12:29
Het routeplaatje doet een zware klimkoers vermoeden. Ik snap niet dat er zo veel sprinters meedoen. Die zijn toch kansloos?
    21 maart 2023 10:36
    Het hoogteprofiel is nogal uit z’n verband getrokken. Een maximaal hoogteverschil van 40 meter moet wel te doen zijn voor een sprinter.
20 maart 2023 19:53
Beetje gekunstelde ''classic'' dit. Koers was jarenlang een unieke Vlaamse meerdaagse koers in deze fase van het seizoen, nu gedegradeerd tot de zoveelste dertien in een dozijn Vlaamse semiklassiekers.
    21 maart 2023 11:37
    Er is amper verschil met de Bredene-Koksijde Classic.
19 maart 2023 13:04
Wel apart dat dit een World Tour wedstrijd is. Als er dan toch een Belgische sprintkoers in moet zitten dan zou ik opteren voor de Scheldeprijs.
    20 maart 2023 10:53
    Het probleem van de SP ligt aan de veiligheid volgens mij.

    Staat bekend als een van de gevaarlijkste finales in het wielrennen.
    20 maart 2023 19:50
    Organisatie van de SP betaalt waarschijnlijk ook niet genoeg.
    21 maart 2023 22:26
    Haha ik snap toch ook niet dat dit World Tour is. Beetje de vreemde eend in de bijt van het voorjaar. Mag er samen met UAE Tour en Dwars door Vlaanderen wel uit wat mij betreft.

    Ik pak meteen even door en kick er later op het seizoen Eschborn-Frankfurt, de Ronde van Polen en Bemer Cyclassics eruit. Over de Canadeesjes twijfel ik nog.

    Mvg
19 maart 2023 10:17
Waarom wordt die Keukeleire toch nog zo vaak genoemd in voorbeschouwingen?
    19 maart 2023 11:28
    Hij is van Brugge, maar zoals ze hier zeggen: “Zeje van Bruhhe, zetje vanachter”
20 maart 2023 11:27
Eeuwig zonde dat de 3-daagse is komen te vervallen. Was altijd een leuke wedstrijd
    21 maart 2023 07:44
    Helemaal eens, vooral dag 1 met de heuvels, vaak een sterk groepje. De tijdrit was altijd eerlijk, en heel leuk die ochtend etappe ook nog. Genieten en zonde dat golazzo er weer eenheidsworst van maakt
    21 maart 2023 11:36
    Dat ligt meer aan de overvolle kalender dan aan Golazo, denk ik.
    22 maart 2023 11:06
    Tja, daar heb je (als organisator) niets aan als de grote namen het links hebben laten liggen.
21 maart 2023 07:58
Tezamen met Bredene koksijde wellicht iets van het goede teveel?

Beetje rondhangen in het West Vlaamse, wat eikelen door de Moeren en vervolgens enekele lusjes door die lillijke kustbebouwing van ze?

Kan er niet 1 helemaal wegblijven van de costa en zich volledig afspelen in de afgelegen Westhoek? Of betalen de lokale beachclubhouders hiervoor?
    22 maart 2023 00:49
    Dat er elk jaar een andere sponsor het voorvoegsel van de titel van deze race moest vormen helpt ook niet echt mee. Minerva, Oxycle, SG.. volgt u het nog?
    Wil je enige statuur krijgen is een consistente naam waar iedereen op kan terugvallen toch vrij belangrijk lijkt me.
    22 maart 2023 07:07
    Ik denk ook dat 2 dikke denkfouten worden gemaakt aldaar:

    Fout 1: 'Hoe meer hoe beter': Nu heb je 2 volledig inwisselbare koersen met exact dezelfde (saaie) origine. Bundel de krachten en maak er één koers van waardoor je ook ruimte biedt de E3 van vrij-naar woensdag te zetten. Door die planning komt namelijk Gent Wevelgem (ook) niet tot zijn recht.

    Fout 2: 'De Kust, onze mooie kust': Nu is het laatste koersuur van beiden volledig in de Vlaamse kustbebouwing gepland welke mondiaal bekend staat als schandalig en volkomen mislukt. Hoe haal je het eigenlijk in je hoofd vraag ik me af. Landinwaarts is de Westhoek prima en als je de kust zonnodig promoten wil kan dat ook, beter & effectiever vanuit de helikopter.
    22 maart 2023 10:59
    De enige voordeel van deze 2 aparte koersen te houden, is het vergroten van de kans op waaiers in een van de races. Koksijde lijkt dit jaar meer geluk te hebben dan Bredene.
19 maart 2023 09:51
Dat vraag ik me ook af. Staat gewoon op de startlijst en werd in Kuurne netjes 7de.
19 maart 2023 09:55
Pasqualon en Meeus geen vermelding waard? Meeus werd nog 7de in Kuurne..
19 maart 2023 09:58
Bennett gevallen gister.. Zou best kunnen dat ze hem uitspelen.
19 maart 2023 12:55
Redactie : De finish ligt dit jaar niet in de Veurnestraat maar wel terug in de Zeelaan. Rechte lijn van goed 500 m vanaf de Kerkstraat. Wel minder breed dan de Veurnestraat.
    20 maart 2023 07:50
    Is dat dan aankomst op ´de Wandelaar´, licht hellend?
19 maart 2023 13:37
En dan heb je met Krieger, Kanter, Mezgec, Pithie, Welten, Laas, Rajovic, Allegaert, Cimolai, Bonifazio, Mihkels, Russo, Van Asbroeck en Manzin nog een hoop volk dat ook kan mee sprinten als de kopman wegvalt.

Zou wel grappig zijn als er in de slotkilometer eentje kan wegrijden natuurlijk. Waarna Ewan eindelijk eens een sprint wint, helaas voor de 2e plaats.
    19 maart 2023 13:46
    Vrij bijzonder dat niemand het heeft over Meeus en Pasqualon
    20 maart 2023 07:51
    Meeus heeft in principe Bennett als kopman.
    Pasqualon pas 3e in het rijtje na Bauhaus en Milan.
    20 maart 2023 08:15
    Bora trekt de Bennett kaart als die er nog aan zit (grote kans van wel), dus Meeus alleen als Bennett er af ligt en dan nog geef ik hem niet echt kans op winst, wellicht een mooie 5e plek.

    Pasqualon is de 3e bij Bahrain. Bauhaus en Milan zijn sterkere sprinters.
    20 maart 2023 20:15
    Meeus stond al in het artikel en Pasqualon rijdt niet mee.
Moet nog maar zien of dit een Massasprint of een veldslag wordt. Windkracht 5 van ZW richting en wat regen gaat dit een zware koers maken. Ik denk daarom dat het een klein peloton of een groepje late aanvallers gaat worden die het gaan uitvechten.
    20 maart 2023 07:53
    Met windkracht 5 BF en regen zou het wel kunnen.
    Al hebben te weinig sterke ploegen er belang bij.

    Windkracht 4 BF was in Bredene- Koksijde een maat voor niets.
    20 maart 2023 21:22
    Dat was ab-so-luut geen W4, 2,5 hooguit.
    21 maart 2023 11:38
    Kan je zeker gelijk in hebben.
    Je hebt wel gelijk Dr. Watt, alleen EFE zit zonder sprinter hier maar zitten ook genoeg 2e of 3e rangs sprinters die meer kans maken met een aanval.
    UNO-X zit met Waerenskjold
    Bahrain met Bauhaus en Milan.
    Ackermann en Molano bij UAE
    Walscheid, Cimolai, Allegaert voor Cofidis.
    Israël met Einhorn
    Manzin bij TotalDirect
    Buiten Demare zitten ze bij FDJ met 3 sterke jonge gasten(Pithie, Penhoet, Watson)
    Bij DSM kan van Uden wellicht wat vrijer koersen met Dainese erbij.

    Allemaal ploegen die vrij kunnen koersen met een van de mannen en/of meer kans maken als er andere sprinters afvliegen.

    Ik ben benieuwd iig, hopelijk kan het weer er een zware en leuke koers van maken.
20 maart 2023 12:29
Eigenlijk het officieuze WK voor sprinters. Iedereen aanwezig, behalve Merlier.
    20 maart 2023 13:57
    Ik mis ook Kristoff.
21 maart 2023 04:10
Ik vind dat Jakobsen teveel sterren krijgt. Hij wint hier en daar wel wat, maar in koersen waar weinig veel controle is is het een ander verhaal. Hij heeft z’n sprinttrein nodig, en die is niet altijd op niveau daar bij de Quicksteppers. Als hij niet perfect gebracht wordt zie ik hem niet winnen. Mannen als Philipsen, Groenewegen, Thijssen en Kooij lijken dat momenteel beter te kunnen.
21 maart 2023 06:58
Wind schuin tegen in De Moeren, maar de twee stukken daarna schuin in de rug. De vaart zal er wel in gaan op de Vaartstraat, langs het kanaal.
22 maart 2023 06:56
Met wat wind en regen een echt kristoff dagje, waar zit die noorse beer??? (Zou goed uitkomen voor mijne wielermanager)
20 maart 2023 14:25
Let op je taal gebruik
19 maart 2023 09:37
Hopelijk geen fotofinish en een overwinning voor Ewan

Reacties zijn gesloten.