Soudal Quick-Step neemt Masnada niet mee naar Giro: “In gezamenlijk overleg besloten”
foto: Cor Vos
dinsdag 2 mei 2023 om 18:38

Soudal Quick-Step neemt Masnada niet mee naar Giro: “In gezamenlijk overleg besloten”

Soudal Quick-Step presenteerde eerder vandaag de selectie voor de komende Giro d’Italia. Een opvallende afwezige: Fausto Masnada. Ploegleider Klaas Lodewyck legt in gesprek met Het Laatste Nieuws uit waarom de Italiaanse klimmer er niet bij zal zijn. “Fausto was niet overtuigd van zijn niveau.”

“Er waren al wat problemen in de aanloop”, begint Lodewyck zijn relaas. “Fausto sukkelde in de Ronde van Catalonië met het zitvlak. Een blessure die zich nadien vrij snel herstelde. Aansluitend werkte hij een prima hoogtestage af op Tenerife. Toch hield hij daar niet het gewenste gevoel aan over. Op de openingsdag van de Ronde van Romandië liep hij een lichte verkoudheid op.”

“Zelf vonden we hem in die proloog nog vrij goed rijden. In de tweede tijdrit ging het al wat ‘bergaf’. En na de bergrit naar Thyon 2000, waarin hij zich normaal gezien toch redelijk vlot had moeten kunnen handhaven tussen de beteren – rezen er echt twijfels. In de slotetappe hebben we hem niet meer laten starten.”

Masnada kwam zelf al snel tot de conclusie dat hij niet klaar is om kopman Remco Evenepoel drie weken bij te staan in het Italiaanse gebergte. “Hij vond het ook persoonlijk niet goed genoeg om eerste keuze te zijn, hij was niet overtuigd van zijn niveau. En gaf dat ook openlijk aan. Dat apprecieerden we. Waarop we in gezamenlijk overleg besloten om hem niet te selecteren”, aldus Lodewyck.

Eerste reserve 
“Als je bijna twee maanden samen op een berg woont, is het uiteraard niet plezant om je te moeten afmelden voor de Giro. Maar al met vraagtekens aan de start verschijnen, is niet fijn voor jezelf én de groep. Hopelijk kan Fausto nog andere doelen stellen, later dit jaar. We laten hem hoe dan ook als eerste reserve staan voor de Ronde van Italië. Omdat zo’n gevoel in principe ook snel weer kan keren.”

Kopman Remco Evenepoel wordt in de Ronde van Italië omringd door Ilan Van Wilder, Pieter Serry, Mattia Cattaneo, Jan Hirt, Davide Ballerini, Josef Černý en Louis Vervaeke.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2023 19:23
Logische reden en beslist in samenspraak met de ploeg, veel is hier dus niet aan de hand
    2 mei 2023 20:57
    Of toch wel. Een lichte verkoudheid in Romandië wat als excuus voor de (mindere?) prestaties geldt is toch niet gelijk reden om te twijfelen aan Giro vorm.
    Het zou ook twijfel bij de renner kunnen zijn die natuurlijk is voor een topsporter en gepareerd kan worden door de ploegleiding. Of zijn basis was al onvoldoende en dit soort kwaaltjes zijn nu het excuus om hem niet te selecteren?
2 mei 2023 21:36
Dood eerlijk van fausto in zijn ronde van italie en met jozef een ander type maar prima vervanger hoor
2 mei 2023 23:09
2020 en 2021 waren goed, 2022 was een pak minder. Don Pat vergeeft een minder jaar, maar geen twee. Als Fausto zo verder doet, zal het na 2024 wel klaar zijn bij dit team.
3 mei 2023 17:09
Is idd gewoon griep zeggen ze z dus gewoon leven en feesten
2 mei 2023 23:29
Die heeft gewoon Covid, maar wij vegen daar ons kl...aan. Ok, kom er maar in jongens. :-)

Reacties zijn gesloten.