E3 Saxo Classic: Soudal Quick-Step met Alaphilippe en Asgreen

donderdag 23 maart 2023 om 13:30
E3 Saxo Classic: Soudal Quick-Step met Alaphilippe en Asgreen

foto: Cor Vos

Update

Soudal Quick-Step heeft zijn zevenkoppige selectie voor de komende E3 Saxo Classic (vrijdag) bekendgemaakt. De namen van Julian Alaphilippe, die voor het eerst zal deelnemen aan de klassieker, Kasper Asgreen, Yves Lampaert en Florian Sénéchal springen er meteen uit.

De E3 Saxo Classic is de start van een belangrijke periode, met ook Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix die volgen na de E3. Alaphilippe stond nog niet eerder aan de start van de ‘mini-Ronde van Vlaanderen’. De Fransman won dit seizoen al de Faun-Ardèche Classic, maar is nog op zoek naar zijn eerste grote zege van 2023. Afgelopen zaterdag kwam hij in Milaan-San Remo niet verder dan een elfde plaats.

Voor Asgreen is het zeker niet de eerste deelname aan de E3 Saxo Classic. De 28-jarige Deen staat zelfs al op de erelijst, na zijn zege in 2021. Verder is het uitkijken naar Sénéchal, twee jaar geleden achter Asgreen nog runner-up in Harelbeke, en Lampaert. Die laatste was woensdag derde in een loodzware uitgave van de Classic Brugge-De Panne.

Goede repetitie 
“De E3 is één van de zwaarste koersen van het seizoen en een goede repetitie voor de Ronde van Vlaanderen”, zo stelt ploegleider Tom Steels in een persbericht. “We hebben een solide ploeg, met voormalig winnaar Kasper, Yves en Julian. We kijken er naar uit om Julian terug te zien op de kasseien. De deelnemerslijst is sterk en we verwachten moeilijke omstandigheden, maar dat doet niets af aan ons vertrouwen en motivatie. We hopen erbij te zijn op de sleutelmomenten.”

Update 16.30 uur

Dries Devenyns zat in de oorspronkelijke selectie van Soudal Quick-Step voor de E3 Saxo Classic, maar is ‘een beetje ziek’. Dat meldt zijn ploeg op sociale media. Om die reden gaat de 39-jarige renner vrijdag niet van start. Hij wordt vervangen door Davide Ballerini.

Lees ook:
Voorbeschouwing: E3 Saxo Classic 2023 – Nieuwe strijd Van der Poel, Van Aert en Pogacar

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dikke Vrouw 23 maart 2023 om 13:41

Zo benieuwd naar Ala , lampi ook heel sterk gister

0
Kdockx 23 maart 2023 om 14:20

In mijn ogen niet uit te leggen dat Steimle hier start en Ballerini niet.

0
Shinzawai 23 maart 2023 om 14:26

Ballerini richt zich op Gent-Wevelgem, dus dat lijkt me best logisch.

0
JohnDeere 23 maart 2023 om 14:38

Wat rust na gisteren lijkt me geen kwaad te kunnen. Ballerini zit in een goede vorm, maar de koers was wel heel zwaar.

0
Reutemeteut 23 maart 2023 om 18:03

Ballerini start wel.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone